Jdi na obsah Jdi na menu

NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY- INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ SUKLu

31. 1. 2011

Vážená paní doktorko, vážený pane doktore,

rádi bychom Vám  představili nové číslo informačního zpravodaje „Nežádoucí účinky léčiv“. Zpravodaj by měl sloužit k předávání důležitých informací z farmakovigilančního systému, tedy informací o nežádoucích účincích léčiv po jejich uvedení do klinické praxe. Zpravodaj bude vycházet 2krát až 4krát ročně podle množství aktuálních informací. K dispozici bude zatím pouze v elektronické podobě na webové stránce SÚKL (http://www.sukl.cz/sukl/nezadouci-ucinky-leciv-informacni-zpravodaj).

Pokud budete mít zájem o pravidelné zasílání našeho zpravodaje a můžete se přihlásit na emailové adrese: farmakovigilance@sukl.cz

 

Léčivým přípravkům před uvedením na trh je vystavena pouze relativně malá skupina pacientů (stovky až tisíce), kteří jsou do klinických hodnocení  probíhajících před registrací pečlivě vybíráni a v jejich průběhu přísně sledováni. Po uvedení přípravku do klinické praxe se téměř unikátním zdrojem informací o nežádoucích účincích léčiv stávají zdravotničtí pracovníci: lékaři, lékárníci či zdravotní sestry.

 

Děkujeme za Váš čas a ochotu s námi spolupracovat

 

S pozdravem

Jana Mladá a tým oddělení farmakovigilance

http://www.sukl.cz/leciva/farmakovigilance

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář