Jdi na obsah Jdi na menu

NEOČKOVANÉ DĚTI JSOU ZDRAVĚJŠÍ NEŽ TY OČKOVANÉ

15. 12. 2011

V následujících třech studiích - které provedlo jedno rakouské rodičovské společenství, německý lékař a na Novém Zélandě spolek proti očkování za účelem shromáždění informací o celkovém zdravotním stavu neočkovaných skupin obyvatelstva a porovnali je s celkovou populací, respektive s daty ze skupin očkované populace. (Ani v německé jazykové oblasti nebo na Novém Zélandu neexistuje žádné povinné očkování, nicméně proočkovanost populace je více než 90%). U nás je podobná studie bohužel téměř nemožná, protože populace je 100% proočkovaná, kvůli povinnému očkování obyvatelstva, takže by takováto studie byla nepraktická.

Salzburgská rodičovská studie (2001-2010)

Zdravotnické orgány a výrobci vakcín nepovažují za důležité, aby širokou veřejnost obeznámili se studiemi, které by porovnaly zdravotní stav očkovaných a neočkovaných skupin obyvatelstva. Proto z iniciativy rodičů v Salzburgu v roce 2001 začal průzkum, během kterého do srpna 2010 shromáždili údaje získané od 1381 neočkovaných dětí, žijící zejména v Německu, Rakousku a Švýcarsku. Studie, vedena Petrou Catielovou byla založena na dotazníku, ve kterém položili většině rodičů dětí do šesti let řadu otázek na zdravotní stav dítěte. 95% dotázaných rodičů, zhodnotila zdravotní stav svého neočkovaného dítěte za velmi dobrý. Dítě charakterizovali jako energické, plné životního elánu, které má zájem o věci. Dále mají tu zkušenost, že jejich dítě prochází řídčeji a lehčeji infekcemi než jejich očkování vrstevníci. 59% děti v době vyplnění dotazníku ještě nebyla nikdy nemocná.

Z grafu této studie jednoznačně vyplývá nižší výskyt dětských nemocí v porovnání u skupiny neočkovaných dětí se skupinou očkovaných u populace do 17 let. Největší výskyt zdravotních potíží u očkovaných dětí se týká alergií, senné rýmy, atopických ekzémů, zánětu průdušek, zápalu plic, zánětů středního ucha a hyperaktivity.

Kronova studie (2008)

Rolf Kron německý klasický homeopatický lékař se v roce 2007 rozhodl provést studii o zdravotním stavu neočkovaných dětí. Důvodem této studie bylo to, že se během své praxe setkal s mnohými poškozeními vakcinací u dětí. Během jednoho roku zpracoval zdravotní údaje více než dvou tisíc neočkovaných dětí, většinou ve věku do deseti let a porovnal je se zdravotním stavem celé populace. Dopracoval se k velmi podobnému výsledku jako v Salzburgu: mezi neočkovanými dětmi jsou chronické onemocnění mnohem vzácnější než u celé populace.

Z grafu této studie jednoznačně vyplynulo, že se u neočkovaných dětí minimálně vyskytl problém s autismem a jinými chronickými nemocemi. Ze studie také vyplynulo, že 97% rodičů bylo spokojeno s tím, že nedali své dítě naočkovat.

Anketa na Novém Zélandu (1992)

Novozélandská aliance kritizující očkování (The Immunization Awareness Society Inc.) v roce 1992 vykonala anketu mezi svými členy, ve které jim položila otázky o zdravotním stavu neočkovaných a očkovaných dětí. Ze 495 vyšetřených dětí bylo 226 očkovaných a 269 neočkovaných. Přestože je počet studovaných jedinců mnohem menší než v Salzburku a Kronově studii, výsledek je stále významný, protože zde nejsou porovnány údaje s celkovým počtem obyvatel, ale přímo údaje mezi očkovanými a neočkovanými dětmi.

Z grafu této studie je možné učinit stejné závěry, jako to bylo u předchozích dvou studií.

zdroj: http://www.nebancs.hu/friss-cikkek/71-bizonyito-tanulmanyok-a-nem-oltott-gyermekek- egeszsegesebbek.html

překlad © 2011 vilcakul

ZDROJ:

http://vilcakul.extra.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=431

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Eva - Neočkované dítě

2. 12. 2011 20:08

Dobrý den. Mám nenaočkovaného syna má 8 roků. Je naprosto zdráv a se všemi infekcemi se vyrovná mnohem lépe, než jeho starší sourozenci, kteří měli po očkování problém s imunitou a jedno dítě mi po očkování zemřelo. Dost hrozné poznání, pokud jsem pro děti chtěla to nejlepší tak jsem s nimi rozhodně neměla chodit k lékaři.