Jdi na obsah Jdi na menu

NEJLEPŠÍ DEZINFEKCE PROTI BAKTERIÍM? SLUNEČNÍ SVĚTLO!

17. 12. 2018

Vědci posbírali prach z domácích vysavačů a nechali ho po dobu 90 dní ležet v miniaturních pokojích. Ty byly buď zatemněné, anebo měly okna, kterými dovnitř proudilo slunce a ultrafialové světlo. Když poté prach analyzovali, zjistili, že slunce zničilo bakterie.

 

V nemocnici se už nyní provádí spousta kroků, které mají bránit infekcím, a v budoucnu by mezi ně mohlo přibýt i sluneční světlo jako levné opatření, které se dá snadno zavést.

 

Výsledky naznačují, že sluneční světlo je "baktericidem", tedy prostředkem schopným ničit bakterie, uvádí studie, kterou vědci z Oregonské univerzity zveřejnili v odborném časopise Microbiome. Podle nich je možné, že vyvolává chemickou reakci, která vyhubí mikroorganismy.

 

Osobně, když je to možné, tak deky a peřiny o víkendu vystavuji slunečnímu záření. A ta vůně.. to je pak něco. Zkuste pustit  více slunce do svých domovů..

 

ZDROJ info k článku:

https://nedd.tiscali.cz/nejlepsi-dezinfekci-je-slunecni-zareni-tvrdi-nova-studie-319917?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář