Jdi na obsah Jdi na menu

MIMINKO PO OČKOVÁNÍ BOJUJE O ŽIVOT

11. 6. 2013

Matýskův příchod na svět byl zcela bezproblémový. Narodil se přesně v termínu a měl se čile k světu. Potíže se objevily až po očkování Hexavakcínou. „Týden po její aplikaci byl Matýsek hodně neklidný, plačtivý a neustále se potil.

Když se nám to zdálo divné, zašli jsme za naší paní doktorkou, která mu nahmatala zvětšená játra a ledviny a okamžitě nás poslala do Litomyšlské nemocnice," vzpomíná Markéta, sama zdravotní sestra, se slzami v očích na chvíle, kdy začala tušit, že se děje něco zlého. Krutou jistotu získala jen několik hodin po příjezdu do nemocnice. „Lékaři nám sdělili, že jde s největší pravděpodobností o vzácnou kojeneckou leukémii. Okamžitě nás transportovali do Brna. Tam se bohužel vše potvrdilo," pláče Markéta, které se v té chvíli zhroutil celý svět.

 

Svůj těžký životní úděl snáší trpělivě a statečně. Naštěstí si neuvědomuje, že v těchto dnech bojuje o svůj další život. Zákeřná kojenecká leukémie ničí jeho malé tělíčko a jedinou šancí na záchranu je transplantace kostní dřeně.

Nejtěžší chvíle svého života prožívají také rodiče Matýska. Přestože se v přítomnosti Matýska usmívají a nedávají na sobě nic znát, jsou na pokraji psychického vyčerpání. „Matýsek nás nesmí vidět nešťastné, když je nejhůř, chodíme se vybrečet za dveře," říká Matýskova máma Markéta Paulišová.

U synova nemocničního lůžka se střídá se svým partnerem a Matýskovým tátou Jiřím Loučkou. Ten si navíc bere na pobyt v nemocnici neplacené volno v práci. „Střídáme se u Matýska po pěti dnech, abychom vždy nabrali potřebné síly a zajistili také chod našeho domova," přibližuje Markéta.

CELÝ PŘÍBĚH Z LITOMYŠLY NALEZNETE NA:

http://www.denik.cz/pardubicky-kraj/maly-matysek-bojuje-se-zakernou-leukemii-20130531-r4mg-yd7o.html

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář