Jdi na obsah Jdi na menu

LÉKAŘI OČKUJÍ HLAVA NEHLAVA

8. 6. 2011

 

Myslím, že tohle je největší nehoráznost našeho systému očkování, že se bezhlavě očkují i děti, u kterých se dá předpokládat zvýšené riziko (nedonošenci, s předchozí špatnou reakcí na očkování, neurologicky nemocné), ty pak na to nejčastěji doplácejí a ještě se zhoršení jejich stavu přičte jejich nemoci a očkování je samozřejmě v tom bez viny. Nemluvě o tom, že právě na tyto děti, které prý nemohou být očkovány, se svádí nutnost očkovat všechny ostatní. Přitom se podrobují očkování často děti vysoce rizikové. Na lékaře bych v tomto naprosto nespoléhala, že budou rozumní a nebudou tyto děti očkovat, tohle si rodiče musí ohlídat sami.


Mohu uvést příklad ze své osobní zkušenosti. Můj dnes 3 letý syn Tomík měl v důsledku těžkého porodu hypoxicko-ischemickou encephalopatii 2. st., byl na novorozeneckém ARO na podpoře dýchání a měl křeče, které byly tlumeny barbituráty.

Zjistili mu k tomu na MR trombozu mozkových splavů. Díky Bohu, (to že se z toho dostal bez následků je opravdu zázrak), tento stav překonal. Představte si, že před odchodem z  nemocnice nás přišli naočkovat BCG vakcínou, která byla tenkrát ještě povinná. Prostě ani jeho závažný stav,( kdy v té době ještě vůbec nebylo jasné, jak se bude dál vyvíjet, ještě několik měsíců potom dostával protikřečové léky a neurolog v ambulanci nám pak s&aacu te;m doporučil očkování odložit až po půl roce), podle lékařů ve fakultní nemocnici nebránil tomu ho naočkovat. Naočkován nakonec nebyl, protože jsem tomu zabránila. Primářka neonatologie si se mnou přišla promluvit, jak si to představuji, ale odkázala jsem ji na dokumentaci mojí dcerušky, která rok před tím byla v této nemocnici hospitalizována s encefalitidou po očkování mmr a zemřela, a pak už nám dali s očkováním pokoj. Mili

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář