Jdi na obsah Jdi na menu

LÉKAŘ ORDINOVAL CHEMOTERAPII ZDRAVÝM PACIENTŮM

16. 11. 2018

V současnosti stále více a více lékařů je přichycených, jak porušují svou lékařskou přísahu, když zdravým lidem falešně diagnostikují rakovinu. Dělají to s vidinou získání provizí za následně předepsanou chemoterapii.

Ano, slyšíte dobře. Něco takového se opravdu stává, a dokonce se to stává mnohem častěji, než byste si uměli představit.

Dr. Farida Fata, prominentního onkologa z Michiganu, který se před rokem u soudu přiznal, že chybně lidem diagnostikoval rakovinu. Přiznal se také k tomu, že mnoha lidem podával chemoterapeutické léky pouze za tím účelem, aby na nich vydělal peníze.

Příčinou resp. motivací k takovému jednání je fakt, že lékaři dostávají prémie, případně přímo úplatky na základě toho, kolik a jaké léky předepíší. Dr. Fata uskutečňoval tuto podvodnou činnost od roku 2009.

Celkově během té doby léčil 1 200 lidí, z pojišťovny dostal platby ve výši 62 milionů dolarů a dalších 150 milionů účtoval přímo pacientům.

 

 

Za svoje počínání vyfasoval 45 let vězení. U soudu se všem postiženým osobně omluvil. Bohužel jeho obětem na omluvě nezáleží. Mnozí z nich budou žít s následky působení chemoterapie v jejich těle po zbytek svého života. 


Geraldine Parkinová, manželka jednoho bývalého pacienta uvedla na soudu: mnozí byli "mučeni až do posledního dechu".

 

zdroj info: https://edition.cnn.com/2015/07/10/us/michigan-cancer-doctor-sentenced/index.html

více také na českém serveru zde:

https://www.vylectese.cz/lekar-onkolog-prichycen-jak-podaval-zdravym-lidem-chemoterapii/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář