Jdi na obsah Jdi na menu

KE VZNIKU CUKROVKY U DĚTÍ PŘISPÍVÁ PŘEMÍRA HYGIENY

1. 7. 2018

Dodržují zdravý životní styl, nikdo v rodině cukrovku prvního typu neměl, a přesto se najednou nemoc v rodině objeví. Mezi varovné signály patří neustálá žízeň a konzumace i vylučování nápadně velkého množství tekutin. Nemocný je odkázaný na celoživotní užívání inzulinu.

 

Počet dětí s diabetem prvního typu rychle roste. Jde o typ cukrovky, která vzniká nezávisle na životním stylu a nesouvisí s obezitou. Dnes už tímto onemocněním trpí v ČR téměř 4 tisíce dětí. Počet dětí, u kterých se toto onemocnění projeví, stoupl za posledních 30 let více než třikrát. Postihuje přitom čím dál mladší děti.

diabetes-2132312_960_720.jpg


Proč tolik dětských pacientů přibývá, vědci přesně nevědí. V podezření je ale příliš úzkostná hygiena dnešní společnosti. Tento typ diabetu totiž způsobuje imunitní porucha organismu.  

Rodiče přitom nemoc dítěte zasáhne častokrát i finančně. Někteří z nich totiž nemohou kvůli nemocnému dítěti chodit normálně do práce. 

 

 

VÍCE O CELÉ PROBLEMATICE SE DOŠTETE ZDE:
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/mezi-ceskymi-detmi-se-siri-diabetes-ktery-nesouvisi-s-zivotn/r~fbd693ea762111e8aa580cc47ab5f122/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář