Jdi na obsah Jdi na menu

FLUORIDY SNIŽUJÍ IQ

3. 3. 2014

 Chcete, aby vaše dítě mělo krásné bílé zoubky? Kupte mu zubní pastu s fluoridem, doporučují zubní lékaři. Dnes už ale zdaleka ne všichni. Zatímco za minulého režimu byl fluorid běžnou součástí pitné vody, a to rovněž v zájmu boje za zdravý chrup, dnes se od jeho užívání ustupuje i v zubních pastách.

luorid, jak ukázaly výzkumy po celém světě, například v USA, v Indii i v Číně, je pro lidské tělo toxický, a trefit správnou dávku potřebnou pro výživu zubů, není snadné. Rozhodně tedy ne tím způsobem, že jej lidem plošně sypete do pitné vody v celé zemi, jak to praktikují některé státy USA. Jakmile dávkování přeháníte, je efekt na chrup opačný, zuby se více kazí a na sklovině se objeví bílé skvrny. To by samo o sobě ještě nebylo tak zlé, problém ale je, že vyšší dávky fluoridu způsobují také lámavost kostí,  potíže se štítnou žlázou, vývojové vady mozku a rakovinu kostí.

Souvislost mezi rakovinou kostí u chlapců mezi 10 a 19 lety a fluorizovanou vodou z kohoutku prokázala harvardská studie z roku 2005.

Čínský výzkum se zabýval vlivem na plod v matčině těle. Ukázalo se, že mozek embrya je na koncentrace fluoridů velmi citlivý a že děti matek s vyšším příjmem těchto látek mají v pozdějším věku nižší IQ a jejich vývoj je opožděn.

Ukrajinská studie z roku 2000 zase potvrdila, že děti postižené fluorózou, tedy předávkováním projevujícím se právě oněmi bílými skvrnami, jsou ve srovnání s vrstevníky menší, častěji trpí onemocněními trávicího traktu, respiračními chorobami, defekty kostí a kloubů a duševními poruchami. U dětí i u dospělých pak obecně způsobují vyšší hladiny fluoridů otupělost a snížení duševních schopností.

Už i fakt, že se fluorid přidával do vody jak v nacistických, tak v sovětských lágrech, kde rozhodně nešlo o kvalitu chrupu vězňů, mluví za vše. Těžko tedy doporučit tento produkt chemického a zbrojního průmyslu, který se mimo jiné povážlivě kumuluje v přírodě a má řadu dalších negativních účinků na životní prostředí, jako vhodný potravinový doplněk. Přesto můžete v USA zakoupit „kvalitní kojeneckou vodu s extra fluoridem“. Děťátko na lahvi se radostně usmívá, snad proto, že už je z něj idiot.

 

Odkazy:
http://en.wiki­pedia.org/wiki/As­partame_contro­versy
http://en.wiki­pedia.org/wiki/Wa­ter_fluoridati­on_controversy
http://www.321re­cipes.com/aspar­tame.html
http://www.you­tube.com/watch?v=_Ys9q1c­vKGk
http://www.chpr­.szu.cz/vedvy­bor/dokumenty/sta­noviska/stan_2004­_11_deklas_TFA_in­fo1rev.pdf

zdroj:http://www.vitalia.cz/clanky/zdravi-jako-z-lagru/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář