Jdi na obsah Jdi na menu

DOMÁCÍ VŮNĚ DO AUTA

5. 10. 2018

Jestli jste zvyklí si pravidelně kupovat do auta vonné stromečky, aby interiér vašeho vozu hezky provoněl, tak se vám určitě stalo, že po rozbalení se z vůně vyklubal spíše smrad nebo že vůně vydržela jen krátký čas?

A to nemluvím o tom, co tyhle chemické sajrajty dělají s vaším zdravím.

 

Zkuste si raději vyrobit vlastní vychytávku, která vám zabere pár vteřin a vyjde vás navíc na minimum peněz.

 

Vůně z dřevěného z kolíčku

Na nejjednodušší způsob, jak vyrobit osvěžovač vzduchu do auta, budete potřebovat jen dvě věci - aromatický olejíček s vaší oblíbenou vůní a ze šňůry na prádlo si vemte jeden dřevěný kolíček.

Na ten pak dejte pár kapek olejíčku a kolíček upevněte do některé z větracích mřížek. Cirkulující vzduch vám vůni roznese po celém autě. 

Vůně z kávy, citrusu a skořice

Pokud se vám doma někde povaluje plastová nádobka z oblíbeného dětského čokoládového vajíčka s překvapením, můžete ji využít k další variantě osvěžovače vzduchu. Kromě nádobky budete potřebovat ještě několik zrnek kávy, kus sušené kůry z citrusu, skořici a provázek.

Do vrchní části víčka udělejte dva menší otvory, kterými protáhnete provázek. Plastovou schránku naplňte kávovými zrnky, přidejte citrusovou kůru a nakonec vše pořádně zasypte skořicí (čím čerstvější káva a skořice, tím výraznější vůně dosáhnete). Pověste na vybrané místo a když vůně zeslábne, náplň jednoduše vyměňte.

Mýdlová vůně

Auto vám může provonět i mýdlo nebo vonné svíčky. Mýdlo či svíčku nastrouhejte, přespyte do plátěného pytlíčku a ten pak někde v autě položte. Obsah můžete dle libosti obměňovat.

Kouzlo bylin

Auto vám hezky provoní i byliny. Nasušte si třeba levanduli, mátu, meduňku nebo cokoliv jiného a buď jeden druh či celou směs několika bylin pak nasypte do plátěného sáčku. Sušené bylinky můžete pro intenzivnější vůni ještě zakápnout esenciálním olejem.

 

Tak ať Vám to v autíčku krásně zavoní. Pozdrav posílá Amazonka.

 

Zdroj:

https://hobby.instory.cz/1156-vite-jak-si-doma-za-par-vterin-vyrobit-vuni-do-auta.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář