Jdi na obsah Jdi na menu

CNN: V 52letech dostal prezident Americké kardiologické asociace infarkt. Kde udělal specialista na srdce chybu?

15. 1. 2018

Je medicínským paradoxem, když 52letý kardiolog John Walker, který je současně prezidentem Americké kardiologické asociace, dostane infarkt v tak relativně mladém věku a ještě k tomu uprostřed vědecké konference.

Podle prohlášení organizátorů, je prezident asociace momentálně ve stabilizovaném stavu a byl mu do zúžené srdeční tepny vložený stent pro zprůchodnění cévy.

Ironií osudu také je, že jeho přednáška na vědecké konferenci v Kalifornii obsahovala i části týkající se strastí své rodiny s onemocněními srdce.

Jak uvedl Warner ve své řeči:

„Poté, co se mi narodil syn, uvědomil jsem si hroznou věc. V naší širší rodině se nevyskytovali žádní starší muži. Z obou stran (mé i manželčiny) jejich životy předčasně skončili kvůli kardiovaskulárním onemocněním.

Společně však můžeme dosáhnout, že starší muži a dědečkové se opět objeví v našich životech.

Že lidé budou žít dostatečně dlouho, aby se svými vnuky či dokonce pravnuky chodili na ryby, na procházky a jinak si s nimi užívali svou podzim života..“

 

Mnohá doporučení klasické medicíny ohledně ochrany srdce jsou totiž chybná

S největší pravděpodobností i samotný Walker důsledně dodržoval standardní doporučení konvenční medicíny. Ta se mu však stala osudným.

Je vědecky dokázáno, že následující druhy potravin způsobují ucpávání cév, ale medicína je jako příčiny stále neuvádí:

  • nadměrná konzumace jednoduchých cukrů
  • průmyslově zpracované rostlinné oleje 

Státní orgány i zdravotnické organizace typu Americké kardiologické asociace (AHA) nadále doporučují věci, které jsou v podstatě receptem pro zdravotní pohromu.

Navíc minulé léto AHA šokovala svět, když vydala prohlášení o tom, že lidé by se kvůli ochraně srdce měli vyhýbat  tukům typu másla nebo kokosového oleje a nahradit tyto tuky margaríny nebo rostlinnými oleji.

Taková opatření prý dokáže snížit výskyt kardiovaskulárních onemocnění až o 30%, což je absolutní nesmysl.

Pokud se John Walker přidržoval těchto zastaralých rád, pak není divu, že se dopracoval k srdečnímu infarktu. Popravdě, dalo se to čekat.

Ti, kteří jsou dnes nejvíce ohroženi infarktem, jsou lidé starší než 65 let, muži a lidé s rodinnou anamnézou srdečních chorob. Zatímco tyto faktory nelze změnit, existují další silné prediktory srdečního záchvatu, které lze modifikovat životním stylem: kouření, vysoký cholesterol, vysoký krevní tlak, tělesná nečinnost, obezita / nadváha a cukrovka.

 

zdroj článku:

http://edition.cnn.com/2017/11/16/health/aha-president-heart-attack/index.html

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář