Jdi na obsah Jdi na menu

CÍLEM TOHOTO ODBOJE JE ZÍSKÁNÍ OBČANSKÉ SVOBODY

28. 8. 2011

Nemá příliš velký smysl vést diskuse o problematice očkování s lékaři. V naprosté většině případů je to stejné, jako kdybychom chtěli vést debatu s teologem o pravdivosti bible. Jen ztráta času a energie.

Naším společným cílem navíc není diskreditace očkování, jeho zrušení nebo něco podobného. Naším cílem je pouze získání občanské svobody a práva rozhodovat o tom, zda, co a kdy bude vpravováno do našich organismů a organismů našich dětí. Tedy práva, které již mají občané v mnoha jiných evropských zemích a které tam považují za samozřejmé.

Proto také podporuji Markův pohled, že je důležité zaměřit se nyní na oblast občansko právní. Nechat si zpracovat odborné posudky a výklady, hledat možnou oporu v zákonech evropské unie nebo jiných evropských zemí, úmluvách o lidských právech atd. A mezi právníky či občanskými aktivisty hledat i nové spojence, protože - přesně jak píše Markéta - tito lidé to jakožto nelékaři nebudou brát jako útok na svou základní pravdu, ale třeba jako zajímavý právní problém...

POZN. Neúčelnost jednání se zdravotnickými odborníky ukazují i odpovědi, které chodí na dopisy zaslané poslancům. Ve většině případů znějí: "Děkuji za podnět, předám to zdravotnickému výboru ve sněmovně." Co asi udělá zdravotnický výbor? Řekne že očkování je nutné, protože jinak vypuknou epidemie a bla bla bla, četli jsme to už mnohokrát. A tím to celé skončí. Takže aby to mělo nějaký smysl, tak by tyto podněty od poslanců musely být směrovány nikoli zdravotnickému výboru, ale výboru právnímu (předpokládám že nějaký takový existuje), případně pokud tam existuje nějaký výbor na ochranu lidských práv či něco podobného (omlouvám se za nepřesnosti, ale v tomhle jsem úplný laik).

Přeji pěkný den.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář