Jdi na obsah Jdi na menu

CHYBÍ VÁM UVEDENÁ ŠARŽE VAKCÍNY V OČKOVACÍM PRŮKAZU?

19. 2. 2014

 

Očkovací průkaz je nejen průkazem vašeho dítěte o tom, co v sobě má naočkováno, ale současně je to průkazem vakcín, které ho celý život v těle provázejí.I za 10-20 let (to už je dokumentace lékaře v lepším případě v archivu v tom horším ve skartaci) bylo jasné z jakého roku, várky, linky, dne, atd. byla použitá vakcína právě na vás.

Je povinností lékaře mít v dokumentaci uvedenou šarži, jakou jste byli očkování.Obvykle se dává nálepka do očkováku (pokud ji tam někdo nemá, či vepsanou šarži, je to také pochybení lékaře.)Máte právo nahlížet do zdravotní dokumentace, nechat si udělat její výpis atd.

Jsou případy(a není jich málo), kdy tento údaj v očkováku lékař jaksi pozapoměl uvést. Máte právé vědět, jaká vakcína byla aplikována ve vašem případě.Nejsou neobvyklé případy, kdy dochází ke stahování vadných šarží léčivých přípravků (vakcín nevyjímaje) a bylo by vážným pochybením lékaře, pokud právě vy jste byli očkování vakcínou, že byla již v režimu stažení -vi případy z podzimu 2012

Pamatujete si?

http://tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/maminky-pozor-stahuje-se-vakcina-kterou-se-povinne-ockuji-vsechny-deti.html

Každopádně bych vyzvala lékařku k doplnění všech zásadních info k vakcíně(čím uvedení šarže je), v případě, že tak neudělá či nebude již vědět jakou vakcínou vás očkovala, jedná se o docela vážný problén v plnění jejich povinností a je to na stížnost nejen na lék.komoru, ale i nahlášení pochybení na SUKL. To může udělat každý, kdo se od lékaře nedozví šarži své vakcíny, oni si ho podají, udělají tam kontrolu, zjistí jaký tam je bordel a dostanou pokutu (její velikost buzde závislá na velikosti nepořádku jež v dokumentaci bude).Braňte se, máte svá

práva!Nejste ovce ani otroci a lékař není Bůh!(i když si to občas o sobě myslejí).

PRÁVA PACIENTŮ NAJDETE ZDE: http://www.mpsv.cz/cs/840

Já to říkám pořád dokola, vakcíny nejsou vitamínky pro děti.Spadají v lékarně(ale i u lékaře) pod spřísněnou kontrolu, dohled, evidenci a zacházení, což tedy bohužel ne každý svědomitě dodržuje..být svědomitým lékařem, zapisuji šarže i do očkovacího průkazu!Když např.tady v Německu vidí lékař očkovací průkaz českého dítěte bez šarže (a že to není ojedinělý případ), chytá se za hlavu, nevěřícně kroutí hlavou a nejspíše si myslí, že se maji Dr.v Čr ještě hodně co učit.To by tady prostě bez postihu (a poškození renome lékaře) neprošlo! 

Pokud pacient nemá možnost vědět, jaká šarže léku(jakéhokoli -u běžných tablet, a mastí atd. je tento údaj vytištěn na krabičce, tedy volně dostupný fakt), pak je to jako by jste snědli zkaženou večeři se salmonelou a neměli jste možnost vědět v jakéže restauraci vás to nakazili.Prostě uvést šarži do očkováku je jako podepsat se pod zprávu, aby bylo jasné, kdo ji napsal.Jinak je to anonym..stejně jako je to nyní anonymní vakcína. Navíc není ojedinělé, že se lékařské dokumentace ztrácejí atd..

Každý lékař(ordinace) i farmaceut(lékárna) musí denně hlídat info.nařízení SUKLu (zákonná povinnost k povolení provozu zdravotnického zařízení - dokonce se při kontrolách eviduje, zda si to tisknou a zakládaji do archivu jako přečtené zprávy), neexistuje argument, že o stahované šarži(jakéhokoli léku - každý týden se tam něco objebuje)zdravotník nevěděl!

To je přímo na stížnost na lékařskou komoru.Daná šarže vakcíny se stahovala na podzim 2012, to ale neznamená, že tam např. zítra info o stahování zase nebudou.Neznalost zákona neomlouvá!Pro jakékoloi info o lécích, stahovaných šaržích, info o lékárnách či lékář.ordinací, klinické studie atd. najdete na str.Státního Ústavu pro kontrolu léčiv(SUKL) www.sukl.cz z

V lékárně máme také přesně evidovaný v PC šarže léku, jež pacientovi vydáváme (aby se dali dohledat ti jež by případně stahovanou šarži měli doma,a zabránilo se tak její další konzumace, no dost těžko se toto aplikuje u vakcíny) a jestli někdo dostal vakcínu po tom, co vydal prohlášení SUKL o jejím stažení, tak je to jako vydat zakázaný lék pacientovi..téměř na soudní spor, jež by jste 100% vyhráli!

Osobně jsem stejně za svobodnou volbu v očkování, a tak vám přeji ať je to v té vaší cestě za zdravím(ať je jakákoli) co nejvíce všechno (nejen šarže v očkovacím průkazu) v pořádku.

S úsměvem zdraví Andy

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář