Jdi na obsah Jdi na menu

ARGUMENTY PRO ODMÍTNUTÍ OČKOVÁNÍ

10. 2. 2011

 

1/  Jde nám o zdraví našich milovaných dětí. Nechceme zbytečně do jejich organismu vpravovat cizorodé látky, které tam nepatří. 

 

2/  V západních zemích Evropy je očkování dobrovolné. Tam mají rodiče právo si vybrat a nehrozí jim tam žádné sankce či postihy.  Dobrovolné, státem hrazené očkování  zajišťuje v těchto zemích obdobně nízký výskyt nemocí, jako je tomu v ČR.

 

3/ V očkovacím kalendáři je dnes zahrnuto očkování proti žloutence typu B, které malé dítě téměř nemá šanci dostat, jelikož je přenosná pouze krví a pohlavním stykem. Povinné je i přesto, že komise MZ došla k závěru, že plošnou vakcinaci nedoporučuje.

 

Stručně k dalším argumentům. Počítejte s tím, že většinou nebudete mluvit s lidmi přesvědčenými, ale naopak k lidem, kteří o tom vůbec nepřemýšlí.

 

-         většina lékařů očkování propaguje, vy nemáte lékařské vzdělání… - ano, ale existuje i menšina lékařů, kteří… - je jasné, že lékařská věda chce to nejlepší,  očkování proti TBC bylo léta mezi povinnými vakcínami, poté se zjistilo, že očkování proti TBC není to nejlepší. I medicína se vyvíjí. V USA se TBC nikdy neočkovalo, přesto tam problémy s touto nemocí nemají  – zpochybnění elegantním způsobem, ale nejde se do konfliktu. Není dobré zpochybňovat lékařskou vědu, má úspěchy, někdy je dobré mít tu medicínu v úctě, např. pokud očkování vymýtilo obrnu před 50 lety, tak je to super, ale podívejme se, co je dnes – všichni chceme pro děti v konečném důsledku to nejlepší vy i já, o tom nepochybuji.

-         když se nebude očkovat, bude epidemie  – nepřestane se očkovat, ale očkovat se bude dobrovolně jako v Německu. I v Německu je menšina lidí, kteří neočkují, přesto tam mají  svobodnou volbu. Nikdy neříkáme, že očkování nemělo žádný vliv, ale mluvit o hygienických podmínkách – všichni ví, že infekční choroby a hyg. podmínky spolu souvisí

-         Čeští rodiče nejsou zdopovědní  - poukázání na nízkou proočkovannost proti chřipce a nejsou schopni vyhodnotit informace – bavme se o očkování dětí, zde máme příklad dobrovolného očkování proti pneumokokovi, kde se dosáhlo 95% proočkovanosti. Při vyhodnocování informací  je obrovský úkol dětských lékařů, ti by měli být partneři v otázkách zdraví dítěte, popravdě – ať každý řekne, že pravděpodobnost vedlejších účinků u hep. B je šestkrát větší než u onemocnění. Z německé studie vyplývá: 1:20 než. účinky, 1:150.000 že chytne hep. B .

-         Neočkovaní mohou nakazit ty, kteří nemohou být očkováni  - i dospělí jsou neočkováni, případně již imunitu z vakcinace, kterou prodělali v dětství ztratili. Mnohdy i rodiče těchto dětí, mohou své děti nakazit.                                                                             

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář