Jdi na obsah Jdi na menu

PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ

Příspěvky

MÝTY KOLEM CHOLESTEROLU

21. 1. 2014

bread-2796393_960_720.jpgV historicky krátkém čase se medicínské propagandě podařilo vyvolat strach z cholesterolu a vytvořit éru posedlosti měřením hladiny cholesterolu. Lidé se dostávají do stresu, protože lékaři jim nařizují dodržovat dietu na snižování cholesterolu. Léky na snižování hladiny cholesterolu, statiny, se staly nejprodávanější skupinou léků, které užívají miliony lidí po celém světě. Dlouhodobá pozorování však prokazují jejich nežádoucí účinky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

OMEZTE KONZUMACI ČERVENÉHO MASA

21. 1. 2014

wood-3048066_960_720.jpgČervené maso je obviňováno z mnoha stran, že jeho konzumace má vliv na vznik karcinomů, zejména KOLOREKTÁLNÍHO (rakovina konečníku). Jedná se o nejrůznější zdroje i formy červeného masa - čerstvé, mleté, mražené, hovězí, vepřové, telecí a skopové. Obzvláště se zdůrazňuje, že riziko vzniku rakoviny se zvyšuje se zpracováním červeného masa uzením, sušením, solením, nakládáním a konzervováním, zpracováním v uzeninách a jiných masných výrobcích.  

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

MODRÉ SYNTETICKÉ BARVIVO V POTRAVINÁCH E 133

21. 1. 2014

ink-2427263_960_720.jpgPoužívá se k barvení limonád, sladkostí, zmrzliny, cukrovinek, pekařských výrobků, cereálií, pudinků. Známé je jako barvivo v likéru Blue Curacao. Dále se používá v barvách na vlasy, make-upech, deodorantech, bělících zubních pastách, mýdlech, šamponech a jiných drogistických a kosmetických výrobcích. Pro jiné využití než v potravinách je barvivo zcela neškodné. Studie prováděné na krysách zjistily výskyt zhoubných nádorů v místě injekčního vpichu nebo po požití. Byly zaznamenány případy toxické povahy barviva na pacientech. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

ZDRAVÉ DOMÁCÍ CUKROVÍ

19. 1. 2014

christmas-cookies-2975570_960_720.jpgZrovna jsme si přes vánoce na návštěvách říkali, jestli někdy jíst s dětmi sladkosti, tak raději ty domácí, než nějaké marketové šunty..my sladkosti vůbec nekupujeme (to ale neznamená, že je nejíme.). Jíme totiž už roky jen to, co si doma (s láskou) připravíme (včetně domácího čokoládového fondué -tedy z čokolády obsahující min.50% kakaa) 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

PSYCHOSOMATICKÁ PÉČE

1. 1. 2014

„Když oči nepláčou, zapláčou jiné orgány.Lékařská věda dosáhla takového pokroku, že nikdo na světě už není zdravý. „Cokoliv pohne duší, pohne i tělem.“

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

TARTRAZIN - E102 -POTRAVINÁŘSKÁ ŽLUŤ

1. 1. 2014

focus-1424003_960_720.jpgTartrazin (E 102FD&C žluť 5) je syntetické žluté AZOBARVIVO, které se přidává do ovocných drtí, likérů, obarvených šumivých nápojů, instantních pudingů, polévek, zmrzlin, bonbónů, žvýkaček, marcipánu, marmelády, želé,hořčice, jogurtů a dalších výrobků. Může být také v povlaku lékových tablet. Tartazin způsobuje nejvíce alergických reakcí ze všech azobarviv, zvlášť mezi astmatiky a lidmi s nesnášenlivostí aspirinu, dále pak může způsobovat migrénu, rozmazané vidění, svědění, sennou rýmu nebo skvrny na kůži, dětskou hyperaktivitu. FDA podala návrh na ZÁKAZ V CELÉ EU. ZATÍM JE však tato látka POVOLENA.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

ZDRAVÉ VAŘENÍ

1. 1. 2014

soup-1006694_960_720.jpgZdravé vaření začíná výběrem surovin, ale určitě tím nekončí, protože způsobem přípravy jídla můžeme o mnohé dobré živiny přijít a nebo je co nejvíce zachovat. Mám pro vás rady a tipy jak si uvařit šetrně a zdravě.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

BYLINKOVÉ MÁSLO

1. 1. 2014

butter-1957621_960_720.jpgDoma vyrobené bylinkové máslo má tu výhodu, že si ho můžeme namíchat podle vlastní chuti a potřeby. Nabízí se nám spousta bylinek a koření jako vhodných přísad

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

KAROB ALIAS SVATOJANSKÝ CHLÉB

1. 1. 2014

karob.jpgKarobový prášek je bohatý na bílkoviny, minerály (hořčík, vápník, fosfor, železo, nikl, a vitamíny A, B, D. O proti kakaovému prášku je až sedmkrát méně tučný a obsahuje až o třetinu méně kalorií. Proto si ho s chutí můžou dopřát i ti kdo drží dietu. Karobový prášek neobsahuje kofein, alergeny, theobromin, ani methylxanthiny. Karob také podporuje trávení a snižuje cholesterol v krvi.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

ČÍM JE OSTEOPATIE VYJIMEČNÁ

1. 1. 2014

Osteopatie vidí svalově-kosterní-nervový systém jako jediný, který můžeme pomocí manuálních technik ovlivnit a tak působit na lidské zdraví přes změny ve fyziologických procesech v lidském těle. Zároveň je to přírodní způsob léčby bez zbytečného zásahu chemie, operace nebo jiných pomůcek. Navíc, osteopatie nejen řeší již existující problémy ale také funguje jako prevence degenerativních změn v páteři, kloubech či svalech.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

OCHRATOXIN

3. 12. 2013

mycotoxin.pngOchratoxin (mytotoxin) je jedním z karcinogenů a svou toxicitou napadá hlavně ledviny a močové ústrojí. Hlavním zdrojem ochratoxinu je obilí, dalším jsou mastné výrobky, významným zdrojem ochratoxin může být též  káva.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

CO JSOU TO BIOPOTRAVINY?

1. 12. 2013

bio_produkt_eko_zemedelstvi_barevne-580x313.jpgO čem vypovídá označení bio, co vyjadřuje a jaký je rozdíl mezi biopotravinami a obyčejnými potravinami? 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

CO URČUJE JAK MOC JSME ZDRAVÍ?

1. 12. 2013

 Pro porozumění principům a zejména skutečným možnostem prevence nemocí je velmi důležitá znalost obecných determinant zdraví – tedy vlivů, které určují výsledný zdravotní stav jedince. Tato znalost umožní v základních rysech odpovědět na častou otázku - proč je někdo zdravý více a někdo méně?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

OSTEOPATIE

1. 12. 2013

Osteopatie je terapie, která se soustředí na svaly, kosti, klouby a páteř. Využívá jemné manuální techniky od tlaku přes napínání tkání až po manipulaci s klouby.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

JAK SI VYROBIT DOMÁCÍ KEFÍR

1. 12. 2013

milk-bottle-2740848_960_720.jpgZnáte tu zdravou lahůdku, po které vám zůstane jemně kyselá chuť na jazyku? Naše babičky ji milovaly a my na její konzumaci a prospěšné účinky zapomínáme. Tou lahůdkou je kefír, balzám pro vaše trávení.

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

POSTVAKCINAČNÍ SYNDROM

26. 11. 2013

 Soubro příznaků -nežádoucích účinků z očkování se obecně označuje postvakcinační syndrom. V pozadí alergií, ekzémů, astmatu, autoimunitních onemocnění, gastrointestinálních onemocnění atd. může stát právě očkování. V této souvislosti se mluví dokonce o diabetu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

K ZAMYŠLENÍ.. ACH TY VAKCÍNY!

19. 11. 2013

 LIDI PROSÍM PŘEMÝŠLEJTE, my jsme Aju očkovat prostě nenechali a svým vývojem (o absolutním zdraví ani nemluvím - díky Bohu) jednoznačně předbíha své vrstevníky- to je prostě FAKT..k zamyšlení.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

VAKCINAČNÍ DETOXIKACE

15. 11. 2013

 Vážení rodiče, vím, že ze všeho nejtěžší je nést pocit zodpovědnosti. Nebyli jsme na to zvyklí. Pan doktor byl ten jediný, který rozhodoval a není tomu tak dávno, co jsme si informace o našem zdravotním stavu nosili z oddělení na oddělení v zalepených obálkách. Ani jsme nevěděli, co tam stojí a jak na tom vlastně jsme.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

UTAJOVÁNÍ NEBEZPEČNOSTI OČKOVACÍCH LÁTEK

13. 11. 2013

Mimořádný dokument publikovaný odvážnými lékaři a investigativními výzkumníky vynesl na denní světlo špínu 30 let utajovaných oficiálních záznamů ze schůzek úředníků britské státní komise pro vakcíny a přísedících, údajně nezávislých zdravotnických „expertů" úzce spojených s farmaceutickým průmyslem.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

GENETICKY MODIFIKOVANÉ POTRAVINY - GMO

1. 11. 2013

modified-1744952_960_720.jpgGeneticky modifikovaný organismus (GM organismus, GMO) je organismus, jehož genetický materiál (tedy DNA, příp. RNA u RNA virů) byl úmyslně změněn, a to způsobem, kterého se nedosáhne přirozenou rekombinací. V současnosti jsou genetické modifikace předmětem mnoha diskuzí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

JAK SNÍŽIT HOREČKU PŘÍRODNÍ CESTOU

1. 11. 2013

Přichází období sychravého a chladného podzimu a s ním i obávané chřipky. Mírná horečka ještě nemusí znamenat nic vážného, proto předtím než vyrazíte za doktorem, vyzkoušejte osvědčené babské rady.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

GEMMOTERAPIE

1. 11. 2013

 Gemmoterapie je poměrně nová metoda fytoterapie využívající léčivého účinku výtažků z pupenů a kořínků, mladých listů, čivýhonků bylin, ve kterých jsou uloženy velmi účinné látky ( hormony, enzymy, stopové prvky, minerály, vitamíny..).

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

KVĚTÁKOVÝ MOZEČEK S JÁHLY

1. 11. 2013

cauliflower-2383332_960_720.jpgKvětákový mozeček se dříve připravoval velmi často, ale poslední dobou z našich talířů téměř vymizel. Což je škoda, jídlo je to velmi chutné, rychle hotové a zdravé. Navíc mám zde tip jak si ho zpestřit, přidejte k němu jáhly.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

CARPACCIO Z ČERVENÉ ŘEPY

23. 10. 2013

repovy-karpaco.jpg

Využijte sezonu a vychutnejte si červenou řepu v nejlepší kondici a za syrova. Marinováním plátky řepy krásně zkřehnou a vsáknou další chutě. Za pár korun tak vytvoříte luxusní předkrm. My jsme si výborně pochutnali.. a navíc je to tak jednoduché!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

SYNTETICKÁ BARVIVA V POTRAVINÁCH

1. 10. 2013

glass-2018966_960_720.jpgSyntetická barviva jsou nejčastěji azobarviva, fenylmethanových barviv, nitrobarviva,  pyrazonová, xanthenová, antrachinonová, chinolinová a indihoidní. 
 
Mohou mít negativní účinky na konzumenty přibarvovaných potravin. Postupně byly u některých barviv prokázány karcinogenní účinky, hemolytické působení, inhibice některých enzymů, negativní působení na žaludeční sekreci, některá, mohou škodit také obsahem reziduí z výroby (různých uhlovodíků, těžkých kovů), alergické reakce. 
 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

APITERAPIE

1. 10. 2013

Apiterapie je terapeutický obor zabývající se využíváním včel a včelích produktů v medicíně. Včelí produkty byly pro člověka důležitou složkou potravy již od samého počátku jeho vývoje. Využívají se v podstatě všechny,počínaje medem, přes propolis, včelí mateří kašičku, květový pyl až po včelí jed, samozřejmě každý pro jiné účely. Jejich léčivé účinky jsou všeobecně známé a mají u nás dlouhou a bohatou tradici.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

ANGLICKÝ ROASTBEEF

1. 10. 2013

abstract-1239434_960_720.jpgRoastbeef čili rostbíf čili přeloženo z angličtiny hovězí pečeně není nic jiného, než hovězí pečeně. Ovšem ne jen tak ledajaká hovězí pečeně. Je to hovězí pečeně pečená po anglicku.. A když se něco peče na anglický způsob, znamená to, že to má zůstat růžové uprostřed.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

SOJA PRO A PROTI

1. 9. 2013

soy-milk-2263942_960_720.jpgPotravina budoucnosti. Tak se o sóje psalo někdy před dvaceti lety, když Češi tuto luštěninu znovuobjevili. Tehdy se o ní mluvilo v superlativech coby o ideální náhražce masa, prevenci proti rakovině a vůbec jídle, které je ideální a zdravé a působí prakticky jako prevence všech civilizačních chorob. V poslední době se však čím dál víc objevují články a názory, že to s tou „zdravostí“ sóji nebude až tak žhavé. Ba spíš naopak.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

CANISTERAPIE

1. 9. 2013

Canisterapie má vliv na psychologickou a sociálně-integrační stránku člověka. Kontakt se psem představuje účinné rozptýlení pro lidi trpící psychickými poruchami, depresí nebo pro ty, kteří se prostě cítí opuštěně. Například v domovech pro seniory nebo v dětských domovech, kde je pes pro děti kamarádem a tvorem, o kterého se musí starat, a tak se lépe srovnají se ztrátou rodičů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

NADOPUJTE SE VLÁKNINOU

1. 9. 2013

muesli-668519_960_720.jpgUž jste asi tisíckrát slyšeli, že potřebujete vlákninu.. ale kde ji ale hledat? Tady je žebříček top potravin. Denně člověk potřebuje zhruba 25- 30 g, bohužel průměrná spotřeba v Čechách je 10g na osobu a den, a proto jsme také asi první na světě ve výskytu rakoviny tlustého střeva.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0