Jdi na obsah Jdi na menu

PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ

Příspěvky

KOSMETIKA Z KONOPÍ

5. 10. 2014

konopna-kosmetika.jpgOlej z konopí buňky vyživuje, energeticky zásobuje, čistí a upravuje jejich hospodaření s vodou. Konopný olej napomáhá odstraňování odumřelých buněk a urychluje zdravé buněčné dělení.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

NEBEZPEČNÉ ANTIPERSPIRANTY A DEODORANNTY

5. 10. 2014

bath-1620833_960_720.pngPoužívání deodorantů je naprosto běžnou věcí už u náctiletých. Výborně neutralizují pach. Používání konvenčních deodorantů a antiperspirantů však sebou nese nebezpečí výskytu rakoviny prsu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

LEVNÉ NÁJEMNÉ PRO PRODEJ ZDRAVÉHO JÍDLA VE ŠKOLÁCH

5. 10. 2014

shopping-2613984_960_720.jpgZvýhodněnou sazbu získají ti, kteří budou zajišťovat prodej potravin a nápojů podle doporučení ministerstva zdravotnictví a nabídnou sortiment v souladu se zásadami zdravé výživy,

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

PETRŽEL

1. 9. 2014

parsley-261039_960_720.jpgPetržel obsahuje velké množství beta karotenu, vitaminy B a C a kyselinu listovou. Významnou účinnou látkou jsou silice, jejichž hlavní součástí je apiol, dále terpeny, felandren, cymol a pinen, z flavonoidů pak apiin a polyacetylen. Petržel je bohatým zdrojem draslíku, vápníku, manganu, železa, hořčíku a chloru. Významnými antioxidanty jsou flavonoid luteolin a organická sloučenina myristicin.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

POKLES KREVNÍHO TLAKU Z JÍDLA

1. 9. 2014

thanksgiving-347306_960_720.jpgCítíte někdy po jídle závrať? Pokud ano, můžete trpět tzv. postprandiální hypotenzí, která postihuje až třetinu dospělých mužů a žen. Volně přeloženo to znamená nízký tlak vyskytující se po jídle.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

ZELENÁ ZELENINA ZLEPŠUJE IMUNITU

1. 9. 2014

vegetables-752153_960_720.jpgZelená zelenina chrání tělo před patogenními bakterie. Přidání listové (tj. zelené) zeleniny do jídelníčku má rozhodující vliv na růst imunitních buněk, které udržují střeva v dobré kondici. mi – takový je závěr australských vědců z Ústavu molekulární imunologie.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

DOMÁCÍ SYREK

1. 8. 2014

 cheese-159788_1280.png Doma vyrobený sýr, v minulosti nesměl chybět na žádném stole.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

PROBLEMATIKA RAFINOVANÝCH POTRAVIN

1. 8. 2014

colorful-doodle-3042582_960_720.jpgRafinované potraviny oslabují slinivku, což vede k hypoglykémii. Tento stav nastává ve chvíli, kdy slinivka není schopna udržovat ná­ležitou hladinu krevního cukru. Vysoce zpracované potraviny totiž do krevního řečiště uvolňují cukr mnohem rychleji, než se s ním tělo dokáže vypořádat. Prudké zvýšení hladiny cukru v krvi stimuluje slinivku k intenzivní tvorbě inzulinu, který hladinu krevního cuk­ru prudce srazí. Výsledkem je nedostatek energie, který člověka nutí jist další cukr, aby se hladina krevního cukru znovu zvýšila, a tím se začarovaný kruh uzavírá.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

JEDOVATÁ KOSMETIKA

1. 8. 2014

paint-2983550_960_720.jpgNa trhu se dnes objevuje velké množství výrobků od různých kosmetických firem. Ale spousta běžných kosmetických výrobků - od mýdel přes krémy, parfémy a líčidla - obsahují látky, které vyvolávají velké nežádoucí reakce a při dlouhodobém používání mohou poškodit organismus. Položili jste si někdy otázku, podle jakých kritérií kosmetiku vybírat?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

NEJLEPŠÍ PŘÍRODNÍ VĚC NA SVĚTĚ? VODA!

1. 8. 2014

drinking-water-filter-singapore-1235578_960_720.jpgCo je ta první věc, kterou ráno spolknete? Pro některé je to káva nebo možná kousek toustu. Někteří lidé dokonce vůbec nejedí snídani, přesto, že bylo dokázáno, že je to nejdůležitější jídlo celého dne. Ovšem tady nebudeme rozebírat zdravé snídaně, to co je důležité, předtím, než vůbec na snídani či kávu či cokoli jiného pomyslíte, je voda. Jako první sáhněte ráno po vodě a vypijte ji hodně.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

JÍDLO MĚNÍ VAŠI OSOBNOST I DNA

1. 7. 2014

dna-1903875_960_720.jpgVčelí královna i dělnice mají naprosto stejné DNA. Jak to, že je dělnice menší - vlastně "zakrnělá"? Podle DNA by měly být naprosto stejné! Je to tím, že určité soubory genů jsou u ní vypnuté. A víte, co se stane, když včelí královna zahyne? Některá dělnice se začne živit jako královna mateří kasičkou - a promění se v královnu! Co to znamená??? Že jídlo dokáže zapínat a vypínat skupiny genů v naší DNA a může úplně změnit naši osobnost!!!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

TOXICKÉMU PLASTU SE PRAKTICKY NEVYHNEME

1. 7. 2014

appetite-1238812_960_720.jpgO tom, že nejvíce jedu se ukrývá v medových slovech, není pochyb. Překvapivé však je, kolik jedu obsahují potraviny ze supermarketů. Na tuto skutečnost poukázala ve své reportáži německá televize. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

RAKOVINA = MOR JEŽ DNES ZASAHUJE 1 ZE 3 LIDÍ

1. 7. 2014

 Představte si havárii dopravního letadla s fatálními důsledky. Můžete si být jistí, že by tato zpráva zaplnila všechny přední stránky hlavních médií. Nuže, máme denní ekvivalent 8-10 leteckých havárií, kde všichni na palubě zemřou na rakovinu. Skoro dva milióny Američanů je každoročně diagnostikováno na rakovinu – jedna osoba ze tří bude někdy během života zasažena rakovinou navzdory masivnímu technologickému pokroku za posledního půl století. denně umírá 20tisíc lidí na rakovinu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

DOMÁCÍ NUGETA

1. 7. 2014

bread-2651452_960_720.jpgMáte rádi všechny ty čokoládové pomazánky vonící po oříšcích? Jenže vám není jedno, že jsou plné chemie a okolo oříšku jen proletěly? Vyrobte si dokonalou pochoutku doma sami. Jde to a nic na tom není. Co si do ní dáte, to v ní bude.  

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

KOKOSOVÝ OLEJ

1. 7. 2014

coconut-3015341_960_720.jpgPatří mezi superjídla, jak se říká potravinám s mimořádnými účinky na zdraví. Ale kokosový olej je ještě mnohem lepší!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

PAMPELIŠKOVÝ SIRUP

1. 6. 2014

nuns-2304009_960_720.jpgDuben je na lukách plný žlutých květů krásné a velmi léčivé pampelišky, kterou mnoho lidí používá hlavně na léčbu žlučníku a jater. Tato nenápadná bylinka má však mnoho dalších léčivých účinků a dá se konzumovat na mnoho způsobů. Já vám dnes nabízím domácí recept na nevařený pampeliškový sirup.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

CELOZRNNÝ CHLÉB SE SÝREM A MRKVÍ

1. 6. 2014

appetite-1239259_960_720.jpgTaké si doma s radostí pečete domácí pečivo? Pokud vás tedy už začala nudit obyčejná klasika, přináším zajímavý tip, jak si oživit standardní pečivo a běžný jídelníček.. co takhle celozrnný chléb se sýrem a mrkví.To asi koukáte, co všechno se dá vymyslet.. tak hurá do toho a půl je hotovo.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

TERAPIE STRAVOU

1. 6. 2014

friseesalat-2957484_960_720.jpgNíže uvedená tabulka by Vám mohla pomoci s terapeutickými možnostmi v tkzv. léčbě stravou, základní léčbě k níž se v Hippokratově přísaze zavazuje každý  lékař především.(No, upřímně řečeno, kdy Vás naposledy léčili změnou Vašeho stravování, místo intenzivního předepisování farmaceutik, milí lékaři?) Před sebou máte tedy soubor nejpřirozenější a zcela neškodné terapie.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

ČEHO SE NEBÁT V DOBĚ JEDOVÉ

1. 5. 2014

 family-drinking-orange-juice-619144_960_720.jpgŠkodlivé látky konzumujeme (nejen v potravinách) nevědomky či dobrovolně, často prý pod vlivem zloducha-reklamy. Popletený spotřebitel pak neví, co činí… Vědí to odborníci?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

ZÁZRAČNÁ UZDRAVENÍ

1. 5. 2014

 Lékaři jsou občas konfrontováni s neočekávanými zvraty ve vývoji těžkých onemocnění. Zhoubné nádory se začnou zmenšovat, metastázy zcela zmizí, ochrnuté končetiny se opět pohybují. Existuje v naší psychice zázračný klíč k překonání všech chorob? Už i věda začíná potvrzovat, že ano. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

DOMÁCÍ CELOZRNNÉ TĚSTOVINY

1. 5. 2014

pasta-3027857_960_720.jpgCelozrnné těstoviny mají mnohem vyšší obsah vlákniny, vitaminů skupiny B a minerálních látek (železo, hořčík)Jak název napovídá, jsou vyrobeny z celozrnné mouky, která vzniká pomletím celého zrna obilí včetně slupky (tak zvaných otrub) a klíčku. Celozrnné těstoviny jsou proto výživově hodnotnější než klasické těstoviny z mouky bílé.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

EXPERIMENT,KTERÝ ODNAUČIL DĚTI JÍST BRAMBŮRKY

1. 5. 2014

crisps-1577260_960_720.jpgUkrajinští učitelé vymysleli, jak jednou provždy odnaučit děti nezdravému stravování. Společně se žáky provedli experiment, v němž krmili krysy chipsy, hranolky a kořeněnými pochoutkami, to vše pod každodenním dozorem. Jak tento pokus dopadl?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

KURKUMIN

1. 5. 2014

spices-2613032_960_720.jpgSoučasná databáze vědecké literatury PubMed nabízí o kurkuminu na 4500 článků. Přinášejí přesvědčivé doklady o protizánětlivém, protirakovinném a antioxidačním působení kurkuminu. Dokazují, že kurkumin má významné neuroprotektivní účinky. Mnoho studií bylo provedeno za použití laboratorních zvířat na modelech lidských nemocí, jako jsou ateroskleróza, diabetes, respirační, jaterní, střevní, oční a neurologické poruchy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

CO SNIŽUJE IMUNITU

1. 5. 2014

Imunodeficitní stavy, tedy trvalé snížení imunity, jsou charakterizovány snížením funkční aktivity částí imunitní soustavy, což vede k poruše ochrany organismu před bakteriemi a viry a projevuje se ve zvýšené četnosti infekčních onemocnění. Alkohol v malých dávkách stimuluje výkon imunity.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

ORIENTÁLNÍ TANEC

1. 5. 2014

Orientální tanec je charakteristický klidnými, plynulými a především smyslnými pohyby, které jsou střídány rytmickým potřásáním boků a paží. Objevují se v něm prvky španělského, indického i perského tance s několika základními figurami plynule na sebe navazujícími, které tvoří taneční celek. Záleží však především na temperamentu ženy, na její náladě, na tom, co chce tancem vyjádřit. Taneční kombinace záleží proto jen na její fantazii. 

 
 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

POZVÁNKA NA PROTINÁDOROVOU PREVENTIVNÍ PROHLÍDKU

30. 4. 2014

Problémem rakoviny často bývá, že ve fázy, kdy by se dala léčit, obvykle člověk nemívá žádné zdravotní potíže resp. příznaky.Pokud se pacient dostává k lékaři s konkrétními symptomy, často bývá  rakovina již ve fázy méně úspěšné léčby.. Pozvánku na vyšetření rakoviny prsu dostávají ženy od 45 do 70 let a rakoviny děložního hrdla od 25 do 70 let a na vyšetření rakoviny tlustého střeva a konečníku muži i ženy od 50 do 70 let.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

ANÉMIE A ÚNAVA U ONKOLOGICKÝCH PACIENTŮ

28. 4. 2014

Až 76% pacientů s nádorovým onemocněním pociťuje únavu jako symptom, který výrazně snižuje kvalitu jejich života. Svůj stav popisují jako pocit vyčerpání a ztráty energie, neovlivnitelný odpočinkem a relaxací.  

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

RAKOVINA JE JAKO VZKAZ: ZMĚŇ SE A NEBO ZEMŘI!

27. 4. 2014

message-in-a-bottle-3437294_960_720.jpgANEB JAK INDIVIDUÁLNĚ ZACHÁZET S OBÁVANOU NEMOCÍ, KTERÁ VŮBEC NEMUSÍ BÝT FATÁLNÍ. Jediné, co k tomu všemu můžu dodat, je: přírodní medicína funguje. Přečtěte si všechno, co můžete a naslouchejte vlastnímu instinktu a moudrosti. Nenechte se zmanipulovat obchodníky se strachem – protože jestli to uděláte, bude vás to stát vaše zdraví, život, jeho kvalitu – a úspory vaší rodiny.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

I RTĚNKY MOHOU BÝT TOXICKÉ

2. 4. 2014

splash-3014491_960_720.jpgMinisterstvo zdravotnictví vydalo varování před používáním růžové rtěnky původem z Číny značky Lucci COSMETIC. Jak uvedl hlavní hygienik ČR Michael Vít, výrobek totiž obsahuje zdraví škodlivé kadmium.„Riziko kadmia spočívá v jeho vysoké toxicitě a schopnosti hromadit se v lidském organismu, hlavně v ledvinách a v játrech,“ uvedl Vít s tím, že detoxikace je pomalá a hrozí nebezpečí chronických otrav.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

SOUBOJ MÁSLA A MARGARÍNU VYHRÁLO MÁSLO

1. 4. 2014

breakfast-1242529_960_720.jpgByl to vytrvalý souboj, na jehož konci měly být obchody plné margarínů. A tradiční máslo by mělo místo už jen v knihách o minulých nezdravých dobách. Jenže taktika Unileveru se nepovedla a nyní soupeření končí přesně naopak.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0