Jdi na obsah Jdi na menu

PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ

Příspěvky

KAMENEC PRO SKVĚLOU PÉČI O POKOŽKU

10. 6. 2018

rock-salt-2343770_960_720.jpgCo všechno dokáže Kamenec? Ošetřuje podrážděnou pokožku po holení, štípnutí hmyzem a může se použít i jako prostředek proti pocení Kamenec si v žádném případě nezaslouží opomenutí dnešní moderní doby.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

ROSTLINNÉ OLEJE PRO ZDRAVOU KŮŽI

1. 5. 2018

olive-oil-968657_960_720.jpgMnoho krémů se pyšní obsahem rostlinného oleje, třeba mandlového nebo slunečnicového, který jim propůjčuje skvělé vlastnosti. Proč tedy nevyzkoušet oleje samotné? Za studena lisované, kvalitní oleje pokožka dobře přijímá a vstřebává. Zvláště, pokud je před aplikací mírně navlhčená.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

KUPUJETE BÍLÝ,VOŇAVÝ TOALETNÍ PAPÍR?RADĚJI SE HO VZDEJTE!

2. 4. 2018

frog-1037714_960_720.jpgKdo o tomto tématu již něco četl, mohl narazit na varování, že pokud si vaříte pytlíkový čaj v běžných čajových sáčcích, hrozí vám hromadění vysoce toxických a karcinogenních látek v těle. Stejné informace se šíří ohledně hygienických potřeb, jako jsou tampony, vložky nebo toaletní papír. Proč? Více se dozvíte v článku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

PLACKY Z JABLEČNÉHO PYRÉ

22. 3. 2018

placky.jpgPokud máte doma sušičku ovoce a máte u ní i plastový talíř (bývá u sušičky 1nebo 2, ale dají se dokoupit i samostatně), navíc máte plno jablek, se kterými si nevíte rady, pak vám doporučuji vyzkoušet tyto všemi velmi oblíbené ovocné placky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

GHÍ - PŘEPUŠTĚNÉ MÁSLO

20. 3. 2018

glass-3141865_960_720.jpgJako superpotravinu s výraznými účinky na zdraví označují odborníci na výživu ghí. Přečištěné či přepuštěné máslo voní jako máslo, chutná jako máslo, na rozdíl od másla ale obsahuje jiné vlastnosti. Nepřepaluje se, neobsahuje žádnou mléčnou bílkovinu, nemusí se chladit a vydrží až rok, Ghí neobsahuje sůl ani laktózu, a tak je přínosné pro ty, kteří nemůžou jíst mléčné výrobky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

FLEXITARIÁNSKÉ STRAVOVÁNÍ

15. 3. 2018

salad-791891_960_720.jpgRádi jíte zdravě, máte rádi ovoce, zeleninu, ale vegetariánství je pro vás nepřijatelné? Máte rádi maso, i když víte, že vysoká konzumace červeného masa je spojena s celou řadou civilizačních nemocí, a proto přemýšlíte o snížení příjmu masa a masných výrobků. Pak jste právě ti praví pro to, stát se flexitariány.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

Seitan - bílkovinná náhražka masa

12. 3. 2018

vegetables-2047238_960_720.jpgSeitan je rostlinná bílkovina z pšeničné mouky, která se připravuje vymytím škrobu z pšeničné mouky, který se vaří ve vodě s mořskými řasami, sójovou omáčkou, zeleninou a kořením. 

Chutí a strukturou se blíží masu. Dá se připravit jako řízky, sekaná, ražniči, guláš. Jeho využití je všestranné. Obsahuje velké množství kvalitní bílkoviny a pokud je připravovaný dle tradičního receptu, potom i cenné minerály a vitamíny. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

ČERNÁ HIMALÁJSKÁ SŮL

8. 3. 2018

aaa.jpgČerná sůl je vulkanická, nerafinovaná, s charakteristickou výraznou chutí a vůní po vajíčkách, s vysokým obsahem síry a dalších minerálů. Díky nižšímu obsahu sodíku je vhodná i při vysokém tlaku či obecně pro ty, kteří chtějí omezit solení.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

PŘERUŠOVANÝ PŮST

3. 3. 2018

coffee-2608864_960_720.jpgPro jedny obrovský strašák, pro druhé smysluplná strategie, dodávající vašemu tělu na fyzickém i mentálním výkonu, mající mnohé znatelné zdravotní benefity. Půst je především mentální výzva a bude tedy vyhovovat těm, kteří umí pracovat s tělem i psychikou. Nebojte se ale, že budete padat hlady a žízní, jedná se “jen” o 16 hodin bez jídla denně a půlku z nich prospíte.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

PIJETE Z PLASTOVÝCH LAHVÍ?HROZÍ VÁM NEBEZPEČÍ!

2. 3. 2018

hand-1598191_960_720.jpgAsi každý někdy použil plastovou láhev od nápojů vícekrát. Vždyť byla jen od vody, tak to nemůže ničemu vadit. Nebo snad ano? Opak je pravdou. Toto zdánlivě neškodné chování vám může zadělat na velké problémy. Než příště znovu použijete „petku“, měli byste vědět, co vám hrozí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

JAK SE ZBAVIT ZÁVISLOSTI NA CUKRU

2. 3. 2018

macaron-2462247_960_720--1-.jpgStává se vám, že po obědě, při odpolední kávě nebo po příchodu z práce domů máte chuť na něco sladkého? Večer, když děti usnou a vy máte chvíli sama pro sebe, vás přepadne touha sníst čokoládu nebo sušenku?  Když vás něco trápí nebo jste v práci či doma "na roztrhání", zachrání vás vždy nějaká bonboniéra? Pak jistě děláte nějakou chybu v jídelníčku nebo ve vašem životním stylu. Možná jste už dokomce  závislí na cukru. Jak předejít chutím na sladké nebo se jich zbavit?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

VÝŽIVOVÝ OMYL ZDRAVÉ STRAVY - AGAVE SIRUP

28. 2. 2018

agave-sirup-maple-2232088_960_720.jpgAgave sirup -přírodní sladidlo a alternativa bílého cukru. Stal se módní trendem zdravé výživy. Ale jeho časté a nadměrné užívání může vést ke zdravotním problémům. Kromě nebezpečné inzulinové rezistence je nadměrný příjem fruktózy dáván do souvislosti s obezitou, vysokým krevním tlakem, zvýšenou hladinou škodlivých tuků v krvi, ztukovatěním jater a dokonce i s poškozením ledvin. Navíc lidem může způsobit chronické zdravotní problémy a onemocnění metabolismu sacharidů- cukrovku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

NEJVĚTŠÍ ZLO VE VÝŽIVĚ? SLAZENÉ NÁPOJE!

27. 2. 2018

cola-2839978_960_720.jpgNadměrná konzumace cukru je dobře známa příčina, která stojí za vznikem srdečních chorob a vážných poškození zdraví. Vědci nám potvrdili, že pití limonád  (klasických i dietních) vede k:  poškození kostí, k cukrovce, demenci (zcvrkávání mozku), depresi, poškození ledvin, poškození mozku, urychlují stárnutí, vzbuzují chutě na sladké,  vyvolávají agresivitu dětí, způsobují nadýmání, rozvíjí artritidu, zvyšují riziko rakoviny prsu, spouští obezitu a také ničí zuby.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

JAK VAŘIT ZDRAVĚ?

23. 2. 2018

avocado-1838785_960_720.jpgCo pro vás znamená zdravé vaření a jak je možné ho realizovat? Sdílím zde pro Vás několik zajímavých myšlenek a tipů, které jsem k tomuto tématu pro vás na netu našla.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

CO JÍST PŘI LÉČBĚ ANTIBIOTIKY

22. 2. 2018

pills-3114364_960_720.jpgAntibiotická léčba je ale mnohdy nezbytná a riziko poničení zdravé střevní mikroflóry můžeme u sebe i dětí celkem jednoduše minimalizovat užíváním tělu prospěšných látek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

QUINOA - POKLAD INKŮ

21. 2. 2018

quinoa.jpgKdyž se řekne quinoa, spoustu lidí hned napadne spojení se zdravou stravou. Quinoa se stala takovým moderním zaříkávadlem a vyhledávanou surovinou těch, kdo chtějí se svým jídlem a vařením udělat nějakou změnu směrem k lepšímu, výživnějšímu, a třeba i dietnějšímu.

Quinoa je přirozeně bezlepková pseudoobilovina. V kuchyni má široké využití – hodí se na sladko i na slano. Připravíte s ní úžasné placičky, snídaňovou kaši a nebo ji můžete podávat jako přílohu. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

CUKR - TICHÝ ZABIJÁK

11. 2. 2018

spoon-2426623_960_720.jpgAčkoli si to neuvědomujeme, v našem těle dochází k velkému kolísání hladin cukru v krvi a také hormonálním výkyvům – produkce inzulinu. Následkem toho se v organizmu uvolňují látky, které v těle podporují záněty a ukládání tuků v těle, pod kůží, mezi orgány a uvnitř cév.Důsledkem je obezita, onemocnění srdce či oběhové soustavy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

BANÁNOVÁ BÁBOVKA Z DÝŇOVÉ MOUKY

8. 2. 2018

babovka-gugelhupf-2842827_960_720.pngDýňovou mouku jsem si oblíbila nejen pro výborné pečící vlastnosti, ale především pro její úžasné výživové vlastnosti. Je bohatá na bílkoviny, vitamín E a je přirozeně bezlepková. Těstu dodá krásně zelenou barvu, příjemnou vůni i chuť.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

ZÁZVOR VÁS OHŘEJE,OCHRÁNÍ PŘED BACILY I POHLÍDÁ FIGURU

7. 2. 2018

ginger-1714196_960_720.jpgNevypadá příliš lákavě, ale jeho chuť je nezapomenutelná. Jedni ho milují, druzí nenávidí. Nejčastěji po něm sáhneme, když jsme nachlazení nebo na nás leze chřipka – strouháme si ho do čaje, nebo si z něj přímo čaj děláme. Dokáže také zklidnit žaludek, na němž se dost často odráží stres, kterému dennodenně čelíme. Zázvor.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

DOMÁCÍ SUŠENÉ MASO

4. 2. 2018

jause-363835_960_720.jpgKdo by na akci neocenil masovou pochoutku, která chutná a dodá energii? Komerční 25g pytlík za 60,-Kč moc nezasytí a navíc obsahuje změkčovadla a konzervanty.  Nezbývá tedy než se pustit do domácí výroby…

Úprava masa sušením a nasolováním je populární na celé planetě a je stará jako lidstvo samo. Nejpopulárnější je díky severoamerickým indiánům, odkud pochází označení jerky (ch'arki - sušené solené maso). 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

JAK SI DOMA PORADIT SE ZÁNĚTEM PRŮDUŠEK?

3. 2. 2018

flu-1679104_960_720.jpgZánět průdušek, odborně nazývaný bronchitida, představuje otok a infekci průduškových trubic nacházejících se mezi nosem a plícemi. Obvykle je tento zánět způsobován viry, bakteriemi či dokonce částicemi ve vzduchu, které dráždí sliznice průdušek. Jak si s tímto zánětem poradit?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

NEBEZPĚČÍ TOXICKÝCH ČAJOVÝCH SÁČKŮ

2. 2. 2018

tea-2570717_960_720.jpgKdo o tomto tématu již něco četl, mohl narazit na varování, že pokud si vaříte pytlíkový čaj v běžných čajových sáčcích, hrozí vám hromadění vysoce toxických a karcinogenních látek v těle. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

ZÁZRAČNÁ EPSOMSKÁ SŮL

2. 2. 2018

epsomska-sul-1000g.jpgEpsomská sůl je sloučenina hořčíku a síranu. Hořčík je pro organismus velmi důležitý, snižuje záněty, pomáhá funkci svalů a nervů a pomáhá produkovat hormon zodpovědný za pocit štěstí - serotonin. Sírany jsou také velmi podstatné, zlepšují vstřebávání živin do těla a naopak pomáhají vyplavovat toxiny a také zmírňují migrény. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

STŘEVNÍ MIKROFLORA

26. 1. 2018

bacteria-1832824_960_720.pngV lidském zažívacím ústrojí jsou mikroorganismy usídleny v miliardových počtech (jejich váha může přesahovat 1 kg). Jejich svět je velmi pestrý - zahrnuje stovky druhů - prospěšných i škodlivých. Často ani netušíme, jak moc ovlivňují náš život.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

KRÁLOVSKÝ ELIXÍR - MATEŘÍ KAŠIČKA

25. 1. 2018

food-3054911_960_720.jpgVšechny včelí produkty jsou vlastně tajemná přírodní alchymie a já osobně je považuji za největší dar lidstvu, co se živin týče. Gramem ke gramu a synergií složení neexistují na planetě zemi dokonalejší potraviny, než jsou výsledné produkty práce neuvěřitelných včel. Blahodárný účinek Mateří kašičky je však jistě způsoben celkovou synergií všech jejích složek dohromady, které rozumí jen příroda sama. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

HIMALÁJSKÁ SŮL

20. 1. 2018

himalayan-salt-2199823_960_720.jpgHimálajská sůl vznikla krystalizací mořské vody po celé miliony let v oblasti Himálaje. Sbírá se z úpatí Himálajských hor, ve velkém solném dole v Pákistánu, v druhém největším dole na světě. Himálajská sůl obsahuje až 84 prvků, které jsou pro naše zdraví nepostradatelné, včetně hořčíku, vápníku, chloru, fosforu či železa. Její růžové zabarvení způsobuje železo. V Himálajské soli se nacházejí i důležité stopové prvky jako selen, jód nebo měď. A co je podstatné neobsahuje žádné přidané chemické látky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

KYSANÉ ZELÍ - PŘÍRODNÍ LÉK PRO STŘEVO

16. 1. 2018

broccoli-1078163_960_720.jpgUrčitě ho všichni známe, možná i rádi konzumujeme. Přitom si možná ani neuvědomujeme jeho léčivé účinky. Zelí obsahuje: celou řadu vitamínů: betakarotén – (provitamín A) a vitamíny C, B, E a K, vysoký podíl minerálních látek: draslík, vápník, fosfor, železo, zinek a hořčík, stopové prvky, z kterých je nejdůležitější síra.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

CNN: V 52letech dostal prezident Americké kardiologické asociace infarkt. Kde udělal specialista na srdce chybu?

15. 1. 2018

body-116585_960_720.jpgJe medicínským paradoxem, když 52letý kardiolog John Walker, který je současně prezidentem Americké kardiologické asociace, dostane infarkt v tak relativně mladém věku a ještě k tomu uprostřed vědecké konference.

 

Ti, kteří jsou dnes ohroženi infarktem nejvíce, jsou lidé starší než 65 let, především muži a lidé s rodinnou anamnézou srdečních chorob.

Zatímco tyto faktory nelze změnit, existují další silné prediktory srdečního záchvatu, které lze modifikovat životním stylem: kouření, vysoký cholesterol, vysoký krevní tlak, tělesná nečinnost, obezita / nadváha a cukrovka.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

STÉVIE NENÍ SCHVÁLENA PRO DĚTI

14. 1. 2018

stevia-1024647_960_720.jpgStévie má na první pohled všechna možná pozitiva, která si jen lze představit. A to včetně toho, že jde o sladidlo izolované z přírodního zdroje, tedy z rostliny stévie sladké .Další výbornou vlastností stévie je skutečnost, že nepřispívá k tvorbě zubního kazu (proto se přidává do žvýkaček a nápojů), nezvyšuje hladinu krevního cukru, takže je vhodná pro diabetiky, a ještě k tomu všemu má nízkou energetickou hodnotu. Nic ale není černé nebo bílé. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

VLIV STŘEV NA ZDRAVÍ A DOBROU NÁLADU

13. 1. 2018

childhood-1884281_960_720--1-.jpgNaše střevo je báječné stvoření. Je senzibilní, zodpovědné a hlavně obrovsky výkonné. A když s ním dobře zacházíme, odvděčí se nám. Naše střeva jsou výcvikovým táborem pro 80% naší imunity. Produkují více jak 20 vlastních hormonů.. Z chleba nebo těstovin dokáží dodat našemu tělu energii k životu.

Po mozku mají střeva největší nervovou soustavu. S naším břichem je úzce spojená naše energie, naše hmotnost a rovněž i naše nálada.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0