Jdi na obsah Jdi na menu

Kniha: TUČNÉ SUPERPOTRAVINY A OLEJE

1. 1. 2021

Chcete mít zdravé srdce, udržet si normální váhu a nezapomínat jména přátel? V této knize najdete seznam tučných potravin, které výživoví poradci a lékaři většinou bez milosti vykazují na černou listinu. Kvalitní a zdravé tuky jsou přitom nejdůležitější živinou v naší stravě.

MUDr. David Frej přesvědčivě dokazuje, že epidemii cukrovky, obezity, nemocí srdce a dalších civilizačních nemocí způsobila propagovaná nízkotučná strava s převahou nezdravých tuků, rafinovaných rostlinných olejů a margarínů provázená nadbytkem sacharidů a rafinovaných cukrů. Přináší výsledky studií, které ukazují, že cukry spolu s nedostatkem tuků a také nízký cholesterol zkracují život a zvyšují riziko nemocí.

Prvním a nejdůležitějším principem je proto zařadit do stravy více zdravých tuků v kvalitním mase, másle a vejcích. Velice důležité jsou pro nás vejce, kakao a rostlinné oleje, například lněný, sezamový, olivový nebo kokosový.

Zdravé tuky působí velice příznivě, protože:
chrání před nemocemi srdce, mozkovou mrtvicí, cukrovkou
snižují riziko demence a zpomalují stárnutí
působí protizánětlivě
patří do první linie boje proti rakovině 
nezpůsobují ukládání tuku v těle a podporují hubnutí 
cholesterol je zdraví prospěšná látka

 

Tuhle knihu bych doporučila přečíst každému, kdo by chtěl více pochopit skutečnou funkci tuků v naší stravě.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář