Jdi na obsah Jdi na menu

kniha: HOVORY S BOHEM (N.D.Walsch)

1. 10. 2012

Předpokládejme, že bychom mohli položit Bohu ty nejzapeklitější otázky – otázky týkající se lásky a víry, života a smrti, dobra a zla. Předpokládejme, že by nám Bůh dopřál sluchu a poskytl nám srozumitelné odpovědi. To se přihodilo autorovi této knihy a může se přihodit i vám. Připravte se na rozhovor. Ve skutečném dialogu, odehrávajícím se v nitru každého člověka, který se rozhodl žít v pravdě, nezáleží na tom, k jakému náboženství se přiklání, nebo zda se vůbec považuje za věřícího člověka. Základem je ochota...

 

Ukázka z knihy Hovory s Bohem III (Neale Donald Walsch), kterou vám doporučuji k přečtení (I, II, III).

Radou, kterou zde dává Bůh autorovi knihy, se snažím řídit i já sám.

Takto hovoří Bůh k autorovi knihy:

Všechno, co se děje – to jest všechno, co se stalo, co se děje a co se bude dít stále, je vnějším projevem tvých nejvnitřejších myšlenek a přání. Proto neodsuzuj aspekty života, s nimiž nesouhlasíš. Raději se snaž je změnit. A snaž se změnit i podmínky, které je umožňují.

Uvědomuj si temnotu, ale neodsuzuj ji. Buď světlem a snaž se temnotu rozptýlit. Sviť na cestu těm, kteří v temnotě žijí, aby je světlo tvé existence osvítilo, a nakonec všichni prohlédnete a poznáte čím opravdu jste.

Buď nositelem světla. Neboť tvé světlo může udělat víc než osvětlovat tvou vlastní cestu. Tvé světlo může osvítit celý svět.

Proto sviť osvícený člověče. Sviť, aby se tvůj nejtemnější okamžik změnil v tvůj nejkrásnější dar. Tím obdaruješ i druhé, neboť jim dáš nevýslovný poklad: Sebe samé.

Nechť se to stane tvým úkolem, nechť se to stane tvou největší radostí: Vrať ostatní lidi sobě samým. I v té nejbeznadějnější chvíli. Zejména v té nejbeznadějnější chvíli.

Svět na tebe čeká. Buď jeho léčitelem. Teď. Tam, kde právě jsi. Můžeš dokázat hodně.

Neboť moje ovečky zbloudily a musejí se najít. Proto buď dobrým pastýřem a přiveď je zpátky k Bohu.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář