Jdi na obsah Jdi na menu

Kniha: BIOABECEDÁŘ

29. 11. 2017

 

Další kniha Hanky Zemanové, propagátorky biopotravin a biovaření, je jakousi „biobiblí“ – souhrnným a přehledným průvodcem pro příznivce trendu bio a biovaření i pro ty, kdo se zajímají o zdraví a zdravý životní styl.

 

bioabecedar-hanky-zemanove.jpg

 

Jaký je rozdíl mezi celozrnným a vícezrnným pečivem?

Proč je biokuře dražší?

A je opravdu i lepší?

Jaké sladkosti jsou pro děti nejvhodnější?

Jak rozpoznat a nakoupit nejkvalitnější mléko, maso či zeleninu?

Jíst, či nejíst maso?

 

Odpovědi na všechny tyto a mnoho dalších otázek najdete v BioAbecedáři. Hanka shromáždila výsledky vědeckých výzkumů, doporučení odborníků, srovnání pohledů západní i čínské dietetiky, názory ayurvédy a makrobiotiky.

 

Poradí, k čemu se hodí jednotlivé biosuroviny, jak je vybírat a správně připravovat.

 

V receptové části kniha přináší spoustu vyzkoušených receptů, díky nimž se zdravé potraviny mohou stát součástí jídelníčku každé rodiny.  Vyzkoušejte třeba čočkovo-dýňovou polévku, cizrnu s rajčatovou omáčkou, pomazánku z červené čočky, těstovinový salát s uzeným tempehem, pohankovo-špaldové palačinky s cibuládou nebo třeba jahelné bramboráky se lněným semínkem, švestkovo-mandlové kuličky.

 

Část plná eko- a biokontaktů je samostatnou informační přílohou, obsahující užitečnou reklamu, důležité kontakty, tipy na zajímavé knihy, informační zdroje, odkazy na výzkumy apod.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář