Jdi na obsah Jdi na menu

ZDRAVÉ DOMÁCÍ CUKROVÍ

19. 1. 2014

Zrovna jsme si přes vánoce na návštěvách říkali, jestli někdy jíst s dětmi sladkosti, tak raději ty domácí, než nějaké marketové šunty..my sladkosti vůbec nekupujeme (to ale neznamená, že je nejíme.). Jíme totiž už roky jen to, co si doma (s láskou) připravíme (včetně domácího čokoládového fondué -tedy z čokolády obsahující min.50% kakaa).

 

Mnohé české domácnosti jsou při přípravě vánočního cukroví velmi konzervativní. Nejčastěji se u nás pečou vanilkové rohlíčky a linecká kolečka, průměrná domácnost vyprodukuje na osm druhů cukroví a většinou pečou lidé podle stále stejných receptů.

 

Vyzkoušejte letos cukroví, jehož základem nejsou náhražky, polotovary a jiná chemie a vašemu tělu namísto prázdných kalorií dodá prospěšné látky.

 

 

Zdravá strava je velmi oblíbená a to z několika důvodů: jídlo je chutné a zdravé, děláte mnoho pro své zdraví a můžete vařit zajímavé pokrmy podle různých receptů. Ani v případě vánočního cukroví to není jinak. Mouka se částečně nahrazuje celozrnnou, ztužený tuk se vymění za máslo, bílý cukr za třtinový, do těsta se přidávají další přísady a nezapomíná se ani na velké zastoupení oříšků a semínek.

Zdravé vánoční cukroví můžete připravovat podle klasických reeptů na cukroví, kdy sami podle oka a uvážení vyměníte dané suroviny za zdravější variantu. Nebo se můžete podívat na přímo na zdravé recepty.

Zdravější varianta cukroví je více stravitelná, je rozmanitější a zajímavější. 

Upečte zdravé vánoční cukroví, které vám bude určitě chutnat. Zdravé recepty jsou plné zajímavých ingrediencí, které jsou nejen zdravé, ale i chutné.

Prima svátky a dobrou chuť.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář