Jdi na obsah Jdi na menu

MÁTE POCIT, ŽE PŘIBÍRÁTE I ZE VZDUCHU? DOST MOŽNÁ MÁTE PROBLÉM S MÍZOU

22. 3. 2020

Pronásleduje vás neustálá protivná únava, máte dojem, že přibíráte jen tím, že dýcháte, nebo vám dokonce otékají končetiny? Pak možná stávkuje váš lymfatický systém.

 

Zejména u žen po třicítce se totiž začíná jeho činnost zpomalovat a jindy výkonný drenážní systém odpadních látek začne vynechávat, či stagnovat.

 

Zpozornět bychom měli už při prvních příznacích, jako jsou pocity celkové únavy a psychické nepohody, problémy čelit zátěži, častá infekční onemocnění, otoky v oblasti kotníků, obličeje a později i břicha. Špatně fungující lymfatický systém může totiž být mimo jiné příčinou hromadění přebytečných tuků, soli a vody v tkáních.

 

Určitě ho tedy můžeme pokládat za jednoho z viníků našich nezdarů při zapeklité snaze zbavit se nenáviděných faldíků či důvod, proč nevysvětlitelně přibíráme na váze. A bohužel lymfatický systém, který je v nepořádku, může být rovněž důvodem nenáviděné celulitidy.

 

Jedinou cestou ven je zmáčknout pomyslné tlačítko a oběh lymfy znovu zapnout či pořádně rozproudit. Na rozdíl od krevního oběhu nemá míza vlastní pumpu, která by ji vháněla do sítě v těle.

 

Pomoci tak můžeme hlavně dostatečným pohybem kosterního svalstva a nebo se svěřit do péče specialisty, který nám poskytne k rozproudění mízy manuální lymfodrenáž.

 

 

Zdroj: https://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/co-zpusobuje-nefungujici-lymfaticky-system.A170208_093657_zdravi_pet

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář