Jdi na obsah Jdi na menu

LYSIN - VÝZNAMNÝ BOJOVNÍK PROTI VIRŮM

11. 1. 2021

 

Lysin je esenciální aminokyselina, která slouží jako stavební blok mnoha esenciálních bílkovin, které hrají důležitou úlohu při budování imunity proti nemocem, trávení a pro funkci mnoha proteinů v těle.

Zvyšuje také vstřebávání vápníku, vytváří svalové bílkoviny a produkuje hormony, enzymy a protilátky. Protože lysin nemůže být syntetizován v těle, musí být doplňován prostřednictvím stravy nebo doplňků stravy. 

 

Lysin je aminokyselina, která mimo jiné podporuje produkci protilátek, hormonů a enzymů. To také podporuje tvorbu kolagenu a obnovu tkání. L-lysin soutěží s L-argininem, což je aminokyselina, kterou potřebují ke své replikaci například herpes viry.

 

Arginin, aminokyselina produkovaná tělem, podporuje replikaci HSV-1. Lysin a arginin jsou antagonistické aminokyseliny, což znamená, že když je lyzin vysoký, arginin je snížen. Lysin tedy pomáhá potlačit růst HSV-1.

 

Má příznivý účinek na pojivové tkáně a žilní stěny, přispívá k tvorbě a udržování normální struktury kostí, metabolismu tuků.

 

Lysin je důležitá aminokyselina, kterou si tělo neumí vyrobit. Je důležitá třeba pro vstřebávání vápníku, ale i při hojení nejrůznějších zranění. Lysin se nachází v čočce, fazolích, sójových bobech, rybách (tuňák), hovězím a vepřovém mase. Obsahuje ho třeba i parmazán, rajčata a avokádo.

 

Lysin také obsahuje plnotučné mléko. I to patří mezi potraviny, které můžete nanášet na bolavé místo. Kromě toho se v mléku nacházejí imunoglobuliny, které chrání před viry.

 

Pro potřebu snížení příznaků herpes simplexu (opary) je vhodné užívat 2 -3 g lysinu denně v rozdělených dávkách.

Lysin lze zakoupit v lékárně a nebo na internetu:

1kg cca za 150-200,- Kč.

 

Více o účinku lysinu se můžete dočíst zde:

https://www.nutraday.cz/vse-o-lysinu/

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář