Jdi na obsah Jdi na menu

VYROBTE SI DOMÁCÍ OSVĚŽOVAČ VZDUCHU

7. 12. 2020

Když se podíváte na pulty obchodů, kde se nacházejí různé průmyslové osvěžovače vzduchu, zjistíte, že si domu kupujete nálož jedů a toxínů. Jsou to látky, jako fenol, formaldehyd a ftaláty. Ty následně stříkáte do svého interiéru a dokonce je i vdechujete  a tím si zavařujete na případné zdravotní komplikace.

Postačí vám na to jenom tři věci, které jsou nejenom běžné, ale také vás vyjdou jenom na pár korun, pokud je máte v plánu kupovat. Pořiďte si:

  • 2 sklenice s víčky
  • jedlou sodu
  • éterické oleje

Začínáme sklenicí, která by měla být jak dokonale čistá, tak by měla být také dokonale suchá. A tu začněte plnit obyčejnou jedlou sodou, kterou nasypete na dno sklenice.

Potom vezměte éterický olej a ten začněte na vrstvu jedlé sody rovnoměrně kapat. Optimální množství je zhruba 10 až 15 kapek. Čím jich bude více, tím bude vůně intenzivnější.

Nyní sklenici zašroubujte víčkem. Tím ale výroba nekončí. Do víčka je třeba udělat několik otvorů, kterými se bude vůně linout ven. Opět platí, že více děr zvýší celkovou intenzitu.

Svůj domácí osvěžovač vzduchu můžete i zajímavě inovovat. A to tak, že do něho také vložíte zapálenou čajovou svíčku. Ta zajistí mnohem intenzivnější odpařování vůně. A také její větší intenzitu.

A co v případě, kdy olej po ruce nemáte a přesto svůj domácí osvěžovač vzduchu chcete? Můžete improvizovat. Jednou z možností je do sklenice místo jedlé sody a oleje nasypat čerstvě namletou kávu. I ta bude krásně vonět.

 

ZDROJ:

https://svetkreativity.cz/domaci-osvezovac-vzduchu-je-mozne-vyrobit-z-veci-ktere-ma-kazdy-po-ruce/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář