Jdi na obsah Jdi na menu

VÝROBA DOMÁCÍHO MÝDLA

16. 12. 2020

Výroba mýdla od základu není žádná legrace, protože se při ní používá louh, tedy hydroxid sodný. Pouštět by se do ní měli jen ti, kdo si uvědomují rizika s tím spojená. Nicméně voňavé bylinkové mýdlo - třeba citrusové, růžové či levandulové - vyrobíte i doma v kuchyni. Z mýdlové hmoty či běžného olivového mýdla.

Domácí výrobu mýdel můžeme rozdělit do dvou základních úrovní. Pokud začínáte mýdlařit nebo chcete do výroby mýdel zapojit děti, doporučujeme pro začátek mýdlové hmoty.

Tento základ pro výrobu si můžete vybrat v několika variantách, a ať už zvolíte variantu mýdlové hmoty s bambuckým máslem nebo transparentní, výroba mýdla se vždy podaří.

Hotovou hmotu stačí pouze rozpustit, můžete do ní přidat barvu, bylinky nebo si ji ovonět.

Do zchladlé směsi pak přidejte pár kapek vybrané přírodní silice: oblíbené citrusy, levandule či vůni získanou z růžových lístků. Pak mýdlovou směs nalijte do formiček - mohou být silikonové, využít lze ale i jakékoliv vhodné plastové krabičky. Nechte ztuhnout, vyklopte, zabalte do voskovaného papíru a nechte zhruba měsíc odležet.

 

My jsme na netu koupili 1kg hmoty cca za 110 korun a hned bylo doma o zábavu postaráno.

 

Zdroj info na výrobu mýdla: https://www.idnes.cz/hobby/domov/rucni-vyroba-mydla-doma-mydlova-hmota-marseillske-olivove-mydlo-hydroxid-sodny.A170223_130941_hobby-domov_mce

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář