Jdi na obsah Jdi na menu

PRO KRÁSU AŽ NA SMRT

5. 4. 2017

Průměrná žena používá asi tak tucet (12) kosmetických přípravků každý den (toto číslo se u mužů příliš neliší). Podle výzkumu se žena ještě dřív, než ráno vyjde ze dveří, namydlí, namočí, namaže a postříká zhruba 126 různými chemikáliemi, z nichž řada je toxických.

 

To je hodně těžká, překvapivá a děsivá pravda. Díky nebezpečným chemikáliím, kterými dezinfikujeme každý povrch, čistíme své domovy, nejenže zaděláváme na zdravotní problémy sobě, ale i svým dětem.

 

Ano, nejsme to jen my, kdo je dennodenně vystaven nebezpečným chemikáliím. Každá pěnová koupel připravená pro vrnící dítko, každá trocha krému, každý provoněný tělový sprej  může mít nepříznivý účinek na zdraví dětí a adolescentů.

 

Ano, chápu, že toužíme vypadat právě tak a ne jinak a výrobci kosmetických produktů toho umí dokonale využít.

 

Většina zákazníků si koupí a bude používat nějaký kosmetický výrobek, aniž by doopravdy věděli. Co obsahuje neb jaký bude mít vliv na jejich zdraví.

 

Dnes se na trhu vyskytuje zhruba 100.000 druhé chemikálií. 85% těchto chemikálií nebylo nikdy podrobeno testu jejich dopadu na zdraví člověka. ¾ všech kosmetických výrobků obsahuje toxické a rakovinotvorné ftaláty, což jsou chemikálie způsobující vážné zdravotní poškození.

 

Pokud se vůbec někdo zabývá schválením kosmetiky do prodeje, nikdo neřeší jestli je bezpečný pro použití člověkem. Znamená to prostě jen to, že výrobek nevyvolal u testovaných jedinců nějakou alergickou reakci pár minut poté, co se jím namazali.

 

Navíc nikdy neproběhl žádný synergický výzkum zkoumajíc fakt, jak na zdraví člověka působí kombinace těchto produktů (chemikálií).

 

Proto se řiďte vždy zásadou PŘEDBĚŽNÉ OPATRNOSTI (tvrdí, že určité činnosti by neměly být provozovány, jestliže jimi způsobené následky jsou nejisté a potenciálně nebezpečné).

 

Protože jediná zásada, která funguje v kosmetickém průmyslu je zásada odvrácení pozornosti, hlásající:  Zabavte zákazníka obrázky a slovy slibujícími zdraví a spokojenost a doufejte, že se na složení vašeho produktu nikdy nepodívá a falešná tvrzení nikdy neprokoukne.

 

Krásné dny vám ze srdce přeje Amazonka

 

Inspirováno knihou: G. Deaconové VE RTĚNCE JE OLOVO

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář