Jdi na obsah Jdi na menu

PŘEHLED LITERATURY O OČKOVÁNÍ

11. 4. 2013

Pro rodiče, kteří začínají se studiem informací o očkování uvádím seznam základní literatury pro rozhodování. Každá z knih obsahuje četné odkazy na studie, z nichž některé je možné dohledat na internetu.

 

 

MUDr. Ludmila Eleková: Očkování, jejicho účinky, následky a jejich léčba I.
Očkování je považováno za prospěšné, jeho výhody údajně vysoce přesahují jeho riziko. Většina z nás se domnívá, že díky očkování vymizely epidemie infekčních nemocí a naše děti neumírají a jsou zdravější. Ovšem vědecké poznatky z poslední doby ukazují, že tomu je možná úplně jinak. Očkování je možná naopak hlavní příčinou dnešních epidemií alergií, snížené imunity, autoimunitních nemocí a poruch nervového vývoje dětí. Kniha podrobně popisuje mechanismus, kterým vakcíny poškozují imunitu a nervový systém a ukazuje celé spektrum možných patologií způsobených očkováním.

Kniha vyšla v rámci knihovničky Meduňky, lze jí koupit na stáncích spolu s červnovou Meduňkou. Knihy z této edice jsou k dostání v knihkupectví U Džoudyho v Praze 2 nebo v e-shopu.

http://medunka.eshop-zdarma.cz/index.php?s=product&id=

 

Hirte - Očkování - pro a proti  (německý lékař, není proti očkování, ale upozorňuje na rizika, ideální pro základní studium o nemocech i vakcínách)

 

Kotok - Očkování v otázkách a odpovědích pro přemýšlející rodiče  (autor je ruský lékař homeopat, je proti očkování, kniha je velmi dobře napsaná, na odborné úrovni a zároveň se čte lépe než Strunecká, ale neobsahuje všechny nemoci)

 

Miller - Co možná nevíte o očkování (kniha amerického novináře, obsahuje mnoho odkazů na studie, statistiky, příběhy dětí postižených očkováním)

 

Mendelson - Jak pečovat o zdraví dítěte.. navzdory vašemu lékaři (autor je americký pediatr, kniha je z 80.let, takže ne vše je aktuální, ale stále obsahuje mnoho užitečných informací, skvěle pomůže při rozhodování kdy jít s dítětem k lékaři a kdy je to zbytečné či dokonce může dítě poškodit, kapitola o očkování obsahuje informace o nemocech a rizicích vakcín (autor je proti očkování))

 

Strunecká - Doba jedová 1,2

Strunecká - Varovné signály očkování

 

Další informace lze nalézt také na webech (např. rozalio, vakciny.net, rizikaockovania.sk). Zajímavé je také prostudovat si očkovací kalendáře jednotlivých evropských zemí (zjistíte dost rozdílů např. v počtu dávek nebo jejich časování...).

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář