Jdi na obsah Jdi na menu

KVŮLI ZNEČIŠTĚNÍ KARCINOGENY SE STAHUJÍ LÉKY NA KREVNÍ TLAK

15. 12. 2019

Stahování léků na krevní tlak ohlášené poprvé v dubnu pokračuje.

Společnost Teva Pharmaceuticals USA Inc. dobrovolně nařídila stažení tabletek losartanu, které mohou obsahovat kyselinu N-nitroso-N-metylaminomaslovou (NMBA) v hladinách vyšších, než je akceptovatelná hranice stanovená úřady.

Látka NMBA, u které bylo prokázáno, že vyvolává rakovinu u myší, se řadí mezi známé zvířecí karcinogeny a potenciální karcinogeny u lidí.

Stažení rozšířeného léků se týká šesti velkých zásilek tabletek draselné soli losartanu USP – dvě tvoří 50 mg tabletky a další čtyři 100 mg tabletky.

Tabletky byly prodány společnosti Golden State Medical Supply, Inc. (GSM) a baleny již pod vlastní značkou GSM. Potom byly distribuovány do maloobchodu v lahvích s obsahem 30, 90 a 1000 tabletek.

Stahované škodlivé tabletky losartanu draselného jsou popsány jako:

1. Tabletky Losartanu draselného, USP 50 mg, jsou zelené, oválné, bikonvexní, filmem obalené tabletky, které mají z jedné strany nápis „LK 50“ a z druhé znak „˃“

2. Tabletky Losartanu draselného, USP 100 mg, jsou tmavozelené, oválné, bikonvexní, filmem obalené tablety, které mají z jedné strany nápis „LK 100“ a z druhé znak „˃“

Úřady tvrdí, že riziko vzniku rakoviny při dlouhodobém užívání těchto stahovaných léků je sice nízké, ale přítomné.

Zdroj: mercola.com, Zpracovala: Vylectese.cz

https://www.vylectese.cz/kvuli-znecisteni-karcinogeny-stahuji-dalsi-leky-na-krevni-tlak/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář