Jdi na obsah Jdi na menu

DEZINFIKUJTE SI PRAVIDELNĚ SVŮJ MOBIL

16. 6. 2020

Určitě jste už slyšeli fakt, že na mobilním telefonu se nachází více virů a bakterií než na záchodovém prkénku. Pojďme si tedy projít dezinfekci mobilního telefonu krok za krokem.

apple-1281744_960_720.jpg

Umyjte si ruce

Než se do čištění pustíte, je důležité, abyste měli čisté ruce. Viry by se totiž přenesly zase zpátky.

Připravte telefon na čištění

Telefon vypněte a odpojte ho od nabíječky. Následně ho vyndejte z obalu či krytu, který vydezinfikujete zvlášť.

Použijte hadřík z mikrovláken

Ne každý výrobce doporučuje používat na telefon dezinfekční prostředky, mohlo by totiž dojít k jeho poškození. Buďte tedy při čištění opatrní.Nejšetrnější možností očištění jakéhokoli telefonu je použití hadříku z mikrovlákna, ten funguje na viry a bakterie jako magnet. Jedná se totiž o speciální materiál, který má více vláken než klasické látky, a proto dokáže zachytit více mikroskopických částic.

 

V případě nutnosti použijte přípravky na bázi alkoholu

Pokud neseženete hadřík z mikrovláken, nebo je váš telefon hodně špinavý, můžete použít přípravky na bázi alkoholu.

Tyto přípravky však nestříkejte přímo na telefon, ale na kus čisté látky (ideální jsou látkové kapesníky) či papírové utěrky. S tekutinou to ale příliš nepřehánějte. Navlhčenou částí důkladně ošetřete celý displej a poté pokračujte na boky a záda telefonu. Zvláště důkladně postupujte u čištění všech záhybů, tlačítek a fotoaparátu.

Snažte se udržovat telefon v čistotě

Dezinfikovat telefon je skutečně důležité, stejně tak ostatní zařízení a věci, na které často saháte. Zároveň se také snažte jej co nejméně vystavovat znečištění. Nikomu telefon, zvláště v této době, nepůjčujte, nepoužívejte ho v hromadné dopravě a během jídla ho nechte stranou.

Za vyčištění stojí také klávesnice u notebooku či počítače, tablet, dálkové ovládání na televizi, a samozřejmě také kliky u dveří, vypínače a další.

 

ZDROJ INFO: https://www.kupi.cz/magazin/clanek/6737-mobilni-telefony-jsou-plne-viru-ktere-si-prinesete-z-venku-jak-je-vydezinfikovat

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář