Jdi na obsah Jdi na menu

CO SE DĚJE VE VAŠEM TĚLE PO NANESENÍ LAKU NA NEHTY

7. 11. 2020

Ženy používají různé laky na nehty, zkoušejí nové značky, odstíny barev. Věděli jste však, že laky na nehty obsahují chemikálie, které mohou poškodit Vaše celkové zdraví?

Výzkumníci odebrali vzorky od 24 žen a udělali testy, které prokázaly, kolik chemikálií se do těla po nanesení laku dostane. Výsledky ukázaly, že až 100 % z nich mělo příznaky trifenylfostátu již 10 hodin po aplikaci laku.


To znamená, že až 20 % laků na nehty, které se běžně prodávají v obchodech a v drogeriích, obsahují nebezpečné chemikálie. Nejhorší však je, že tyto složky často nejsou uvedeny na etiketě, kde se nachází složení výrobku.

Jedna z největších obav vědců a doktorů, je právě používání produktů, které obsahují trifenylfostát (nebo TPHP). Tato látka je totiž známá tím, že narušuje systém dobrého fungování řídícího systému hormonů v lidském těle. Každým dnem máme k dispozici stále více důkazů o tom, že TPHP může mít vliv na regulační hormony, metabolismus, reprodukci, ale i na celkový vývoj.

Tato látka je zvláště škodlivá pro mladé ženy, které nosí lak na nehty pravidelně. Je to proto, že zdravý hormonální vývoj je nedílnou součástí růstu celého těla a používáním produktů, které TPHP obsahují, se tomu zabraňuje.

Trifenylfostát je známý zejména tím, že se řadí do skupiny neurotoxinů, které mají velký vliv na vývoj lidského těla. Další velmi podstatná věc, kterou byste měli o TPHP vědět je, že podporuje vznik alergií, dráždí pokožku a je silně alergenní.

Kromě TPHP existují i ​​další tělu nebezpečné látky, které se v lacích nacházejí.

ZDROJ:

https://prosvet.cz/lekari-varuji-se-deje-vasim-telem-kdyz-si-nanesete-lak-nehty-latky-jsou-mnohem-skodlivejsi-nez-si-mysleli/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář