Jdi na obsah Jdi na menu

Archiv

Kniha: NUTRIČNÍ KOMPAS

1. 12. 2020

nutricni-kompas.jpg Když vědecký novinář Bas Kast krátce po čtyřicítce zkolaboval s palčivou bolestí na hrudi, stanul tváří v tvář otázce: Zničil si nevhodnými potravinami zdraví? Předsevzal si, že radikálně změní svoje návyky, a pustil se do mnohaletého výzkumu zdravého stravování, jehož výsledkem je Nutriční kompas - průvodce nejdůležitějšími poznatky o ideální skladbě jídelníčku. Dozvíte se, které potraviny dokážou omladit, co jedí dlouhověké národy, co organismu vůbec neprospívá a mnoho dalšího. Z tisíců studií Kast vyfiltroval vědecky podložené poznatky o zdraví nejprospěšnější stravě.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

NAŠE ZDRAVÍ JE ZRCADLEM NAŠEHO ŽIVOTA

6. 12. 2020

2020-12-06.jpgPravdou je (a chápu, že se to nemusí každému líbit), že naše zdraví je zrcadlem našeho života. I proto je mou celoživotní vizí a smyslem mé existence, přispívat ke zlepšení života svého i druhých bytostí.
Zdraví je základem kvalitního života. Nic cennějšího než zdraví opravdu nemáme (k čemu by mi bylo luxusní auto, kdybych se v něm nemohla vesele vozit a musela bych ležet upoutána na lůžku). Věřte, nevěřte, nic cennějšího než své zdraví opravdu nemáte.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

VYROBTE SI DOMÁCÍ OSVĚŽOVAČ VZDUCHU

7. 12. 2020

osvezovac-laundry-4017609_960_720.jpgKdyž se podíváte na pulty obchodů, kde se nacházejí různé průmyslové osvěžovače vzduchu, zjistíte, že si domu kupujete nálož jedů a toxínů. Jsou to látky, jako fenol, formaldehyd a ftaláty. Ty následně stříkáte do svého interiéru a dokonce je i vdechujete  a tím si zavařujete na případné zdravotní komplikace.

 

Postačí vám na to jenom tři věci, které jsou nejenom běžné, ale také vás vyjdou jenom na pár korun, pokud je máte v plánu kupovat. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

VÝROBA DOMÁCÍHO MÝDLA

16. 12. 2020

bath-5831769_1920.jpgVoňavé mýdlo si snadno vyrobíte doma, můžete to vyzkoušet i s dětmi. Mýdlovou hmotu lze zakoupit na netu a při domácí výrobě si k ní můžete přidat přísady dle libosti (bylinky, silice, kávu, ..). Více o jednoduché výrobě za tepla se dozvíte v článku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

VYZNÁTE SE V OZNAČOVÁNÍ VAJEC?

17. 12. 2020

vejce.pngJak se orientovat ve značení vajec? Důležité je vědět, že hlavní jsou údaje na skořápce (mohou se totiž lišit od údajů na balení). Najdeme zde informace o způsobu chovu nosnic, zemi původu vajíček ale také konkrétního chovatele. Detaily jsem pro vás připravila v článku níže:

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

DNES JE TADY NEJEN ZIMNÍ SLUNOVRAT

21. 12. 2020

milky-way-1023340_1920.jpgDnes je z hle­dis­ka as­t­ro­no­mie vel­mi vý­znam­ný den. Nejen­že je slu­no­vrat a za­čí­ná as­t­ro­no­mic­ká zi­ma,
ale zá­ro­veň na­stá­vá tzv. Vel­ká kon­junk­ce pla­net. Sa­turn a Ju­pi­ter se při po­zo­ro­vá­ní ze Ze­mě při­blí­ží na­to­lik, že sply­nou v je­den zá­ři­vý bod. Je to vel­mi vzác­ný úkaz, kte­rý na­po­sle­dy na­stal 16. čer­ven­ce 1623 a příš­tě bu­de k po­zo­ro­vá­ní až 15. břez­na 2080!
 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

DOMÁCÍ CHILI OLEJ NA ZÁNĚTY KLOUBŮ

24. 12. 2020

pexels-pixabay-39390.jpgJe to tak, domácí chilli olej má silné protizánětlivé vlastnosti a můžete ho použít ke zmírnění mnoha zdravotních problémů, jako je radikulitida (skřípnutý nerv v oblasti páteře), myositida (zánětlivé onemocnění svalů), neuralgie (bolest nervů), revmatismus či bolesti kloubů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky