Jdi na obsah Jdi na menu

Archiv

Kniha: AŤ ŽIJOU MIKROUTI

1. 9. 2020

at-zijou-mikrouti.jpgLáska možná prochází žaludkem, ale celý náš život řídí útroby… Známý psychiatr, publicista a vysokoškolský pedagog píše poutavě, poučně, originálně i s humorem o střevním mikrobiomu, jemuž se také říká “střevní mozek”. Tento nově objevený hybatel se podílí na našem metabolismu, imunitě i řídících procesech. Mění náš pohled na léčbu cukrovky, deprese i mnoho dalších nemocí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

ZÍRÁNÍ DO MOBILU PŘED SPANÍM NIČÍ VAŠE ZDRAVÍ

2. 9. 2020

mobil-phone-2547282_960_720.jpgMelatonin je hormon, který má na starosti udržovat správný rytmus vašich biologických hodin. Jinak řečeno, tento hormon vám oznamuje, kdy je čas jít spát a kdy třeba vstávat. Jeho produkci spouští zejména tma a světlo ji omezuje. Takže pokud se vaše mysl domnívá, že je den (SKRZ PŮSOBENÍ SVĚTLA PŘI VEČERNÍM ZÍRÁNÍ DO MOBILU), a vy si jdete lehnout, usínání může být velmi problematické. Vaše tělo je doslova přesvědčeno, že ještě nepřišel čas lehnout si.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

POTĚŠTE SVÉ DĚTI VÝROBOU DOMÁCÍ LÉKOŘICE. BEZ CHEMIE A KONZERVANTŮ

3. 9. 2020

lekorice-licorice-473792_960_720.jpgLékořice není ve světě léčitelství a gastronomie žádnou novinkou, ba právě naopak. V dnešní době narazíte na lékořici nejčastěji v podobě černých pendreků. Za léčivými účinky lékořice stojí řada účinných látek. Kořen obsahuje velké množství sladkého glycyrrhizinu, vitamíny B, lecitin, biotin, zinek nebo jód. Zmíněný glycyrrhizin pomáhá při léčbě jater, stimuluje hormonální rovnováhu a působí protizánětlivě.  A tuhle pochoutku si z kořene lékořice můžete vyrobit i sami doma.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

MANUÁLNÍ LYMFODRENÁŽ JE VÝBORNÝ ZPŮSOB JAK POMOCI SVÉMU TĚLU I ZDRAVÍ

4. 9. 2020

orange-peel-273151_960_720.jpgPokud je lymfatický systém oslaben, projevuje se to únavou, snížením obranyschopnosti a imunity, zduřením uzlin a velkým oslabením fyzického i psychického stavu. V důsledku špatně fungujícího lymfatického systému se objevuje také celulitida, otoky, zadržování vody v těle, křečové žíly, metličky na kůži apod.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

VYPĚSTUJTE SI VLASTNÍ ŘEŘICHU, JE PLNÁ VITAMÍNŮ

5. 9. 2020

rericha-cress-2033428_960_720.jpgI obyčejnému chlebu s máslem dodá jasně zelená řeřicha jarní šmrnc. Poradím vám, jak si ji snadno a rychle vypěstovat.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

NEPŘEHLÍŽEJME VAROVNÉ KONTROLKY NAŠEHO TĚLA

12. 9. 2020

2020-09-12.jpgVšichni se staráme o svá luxusní auta a když se v nich rozsvítí nějaká ta kontrolka, obyčejně zbystříme. Buď sami vyřešíme to, na co nás naše auto upozorňuje a nebo jedeme co nejdříve do servisu, aby našemu plechovému miláčkovi patřičně pomohli. Není nad to mít správně fungující a spolehlivé auto. Stejně tak je to i s naší bolestí.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

SPOJENÍ S PŘÍRODOU JE IDEÁLNÍ CESTA K ZACHOVÁNÍ ZDRAVÍ

28. 9. 2020

2020-09-28.jpgTisíce let jsme žili ve velmi úzkém spojení s Matkou přírodou. Naše tělo se vyvíjelo v souladu s jejími přírodními cykly. Lidé ji navíc vnímali jako posvátný řád, který je potřeba ctít a chránit.
Společně s vývojem naší civilizace však začalo docházet k zásadní změně. Přišlo fatální odpojování a vyvrcholilo to současným téměř kompletním napojením člověka na umělou inteligenci.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky