Jdi na obsah Jdi na menu

Archiv

kniha: OTOKY A ZÁHADNÁ LYMFA

1. 7. 2020

otoky-a-zahadna-lymfa.jpgJe to výborná ženská kniha, která se proto zaměřuje na nejčastější ženské problémy od otoků a tzv. sloních nohou, obezitou, podceňovanou celulitidou, zavodňováním, alergiemi a všemi nemocemi, které může spustit právě neléčený lymfatický systém. Kniha je zaměřena na ženy a rozebráním nemoci zkrz jejich duši, psychiku a problémy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

ÚČINKY LIKÉRU Z PLODŮ ČERNÉHO BEZU VÁM VYRAZÍ DECH.

3. 7. 2020

elder-2652570_960_720.jpgJak praví jedno lidové moudro: Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni. Černý bez má na lidské zdraví velmi pozitivní vliv a v lidovém léčitelství se využívá téměř celá rostlina. Má detoxikační účinky, podporuje vylučování vody z těla a činnost ledvin, působí proti skleróze. Čaj a sirup z květů se využívá při nachlazení a pomáhá proti kašli. Napomáhá také pocení a snižování tělesné teploty při horečce.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

GRILOVANÉ OVOCE: JABLKA, BROSKVE, ANANAS I BANÁN - TO POTĚŠÍ

8. 7. 2020

peach-1482901_960_720.jpgGrilovací sezóna je tady. Přichází čas blýsknout se před návštěvou a také si  u grilu dobře pochutnat. Každou zahradní párty jistě ozvláštní čerstvě grilované ovoce, které skvěle chutná. Dezert z grilovaného ovoce. Výborné chuti dosáhnete přidáním kvalitního řeckého jogurtu a zakysané smetany. Milovníci zmrzliny zase jistě podlehnou ovoci s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

V ÚČTENKÁCH ČÍHÁ NEBEZPEČÍ O KTERÉM MOŽNÁ ANI NEVÍTE

14. 7. 2020

uctenka-hair-salon-5200394_960_720.jpgZ mnoha pokladních kas a dalších zařízení pro placení vycházejí účtenky na takzvaném termopapíru, které obsahují látku zvanou bisfenol A (BPA). Tu přitom Evropská unie označila za “obzvlášť znepokojující”. Ohrožuje totiž vývoj mozku u nenarozených dětí, souvisí s mužskou neplodností a může spustit také nemoci srdce či rakovinu. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

NAŠE POHYBY PROZRAZUJÍ NAŠI NÁLADU

16. 7. 2020

img_20200717_172308.jpgMáme jedinečnou DNA, jedinečné otisky prstů, originální barvu hlasu a také jedinečnost našich pohybů.
Napadlo vás někdy jaké poselství vysíláme do světa způsobem jakým se vlastně hýbeme? Každým svým krokem nevědomky druhým říkáme, kdo jsme a jak se právě cítíme. Je to takové naše jedinečné "mluvení bez mluvení".
 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

CESTA SPOKOJENÉHO ŽIVOTA

17. 7. 2020

img_20200717_165921.jpgProšla jsem si za poslední roky docela výraznou osobní proměnou. A to teď nemluvím o svém fyzičnu. Myslím tím svůj způsob uvažování o životě (cítím vděčnost za vše, co mám), způsob přemýšlení o druhých (mám pochopení téměř pro všechny) i závazek jedinečné cestu k životnímu štěstí a spokojenosti i kdyby trakaře padaly.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

ZMĚŇME ZPŮSOBY JAKÝM PROŽÍVÁME SVÉ TĚLO, ZMĚNÍME TÍM CELÝ SVŮJ ŽIVOT

19. 7. 2020

2020-07-19.jpgVětšina toho, co cítíme, je výsledkem toho jak používáme své tělo.. i letmé změny ve výrazu obličeje dokážou ovlivnit způsob toho, jak se cítíme a tedy i například to jak hodnotíme svůj život (už jste si také všimli propojenosti, hodnocení svého života s aktuálními vnitřními pocity?)

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

JAKÝCH CHYB SE VYVAROVAT PŘI VAŘENÍ TĚSTOVIN

20. 7. 2020

spaghetti-569067_960_720.jpgTěstoviny do hrnce, chvilku počkat, scedit a hotovo. Zdálo by se, že je příprava těstovin zcela primitivní záležitostí. Přesto ale na talířích často přistanou spíše převařené nudle, které mají hodně daleko k italským ideálům této dobroty. Právě v Itálii je vaření těstovin jistým druhem umění. A zdejší kuchaři velmi dobře vědí, jak naplno vyzdvihnout plný potenciál těchto potravin. Čeho bychom se tedy podle expertů měli v kuchyni určitě vyvarovat?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

UŽ JSTE VYZKOUŠELI TERAPII DEŠTĚM? ZMÍRŇUJE STRES A UKLIDŇUJE MYSL

25. 7. 2020

dest-girl-1438138_960_720.jpgNěkteří lidé popisují vůni deště jako uvolňující a působící proti stresu. Může to být tím, že čich je přímo propojen s hipokampem a amygdalou. Tyto dvě části mozku se podílejí na emocích a paměti. Kromě zmírňování stresu má přítomnost deště mnohé další přínosy:

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

MANGOLD - ZELENÉ LISTY PLNÉ LUTHEINU PRO NAŠE OČI

27. 7. 2020

mangold-swiss-chard-3641280_960_720.jpgŠpenát v kuchyni používá téměř každý, ale na mangold se tak trochu zapomíná. A to je škoda. Obsahuje totiž zraku prospěšný lutein a jedlé jsou jak jeho řapíky, tak listy.

 

Lutein je prospěšný pro náš zrak, proto by ho měli do své stravy pravidelně zařazovat všichni ti, kdo pracují u počítače, dlouho řídí nebo jinak namáhají oči. Lutein se vyskytuje v zelených rostlinách a žlutých květech.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky