Jdi na obsah Jdi na menu

Archiv

kniha: UMĚNÍ BÝT ZDRÁV

1. 4. 2020

umeni-byt-zdrav.jpgDnešní život je plný úzkosti, fyzické či psychické bolesti, závislostí, nesoběstačnosti a pocitu žití bez životní síly a energie, v podstatě na prahu vyčerpání či vyhoření. Umění být zdráv ale neleží vně nás, nýbrž v nás.
 
Být zdráv v 21. století znamená zvědomit si důležité aspekty našeho života. Týkají se různých oblastí našeho životního stylu, psyché a prostředí, ve kterém žijeme a které nás ovlivňuje a formuje.
 
Tato kniha není univerzálním návodem, její autor, MUDr. Jan Vojáček se v ní snaží nastínit principy, které považuje za důležité pro uzdravení i prevenci civilizačních nemocí. Nemá nahrazovat lékařskou péči, ale má být jejím doplňkem.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

KAŽDÝ Z NÁS JE NAPROSTO JEDINEČNOU BYTOSTÍ

8. 4. 2020

2020-04-08.jpgVětšina našich problémů vznikne, často až ve chvíli, když se začneme porovnávat s těmi kolem nás.Každý člověk má však jedinečnou cestu, nikdo není lepší než ten druhý. Jediné, co takovým zbytečným porovnáváním získáme, je stres a vlastní znepokojení.

Pokud se jen soustředíme na to, co nemáme, nikdy nebudeme mít dost, naopak pokud se soustředíme na to, co máme, budeme mít ještě víc.. takhle to ve vesmíru prostě funguje.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

KONZUMACE RÝŽE DALŠÍ DEN PO UVAŘENÍ JE NEBEZPEČNÁ

10. 4. 2020

rice-2294365_1920.jpgNikdo nemá rád vyhazování jídla, proto většina z nás schovává zbylou rýži na následující den. Málokdo ví, že ohřívaná rýže je riziková a hrozí po ní otrava.

A proč je konzumace rýže další den nebezpečná? Syrová rýže může obsahovat výtrusy bakterie zvané Bacillus cereus. Ty je velmi těžké zničit a nezabije je ani klasické vaření. Pokud rýži ale konzumujete ještě teplou, ihned po uvaření, otrava vám nehrozí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

LYMFATICKÝ ČAJ OD ZDISLAVA TEA

14. 4. 2020

caj-teacup-2325722_960_720.jpgSměs "lymfatický čaj" napomáhá účinné, dlouhodobé detoxikaci organismu, napomáhá odtoku lymfy, čistí lymfatické cesty, odstraňuje otoky nohou, zlepšuje krevní oběh, zabraňuje vzniku křečových žil, posiluje imunitní systém.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

ČAJ Z BOBKOVÝCH LISTŮ POMŮŽE PŘI MIGRÉNĚ I CUKROVCE

15. 4. 2020

bobkovy-bay-leaf-2942399_960_720.jpgBobkový list je znám především jako koření, má však i blahodárné účinky, pro které se využívá po celá staletí. Obsahuje bílkoviny, vlákninu, hořčiny, glykosidy, alkaloidy, třísloviny, silice, kyselinu listovou i vitamíny, zejména A, B, C a minerální látky, jako jsou draslík, hořčík, fosfor, selen, měď, vápník, zinek či železo. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

DŮLEŽITÉ JE TO, CO S TÍM VŠÍM UDĚLÁME

19. 4. 2020

2020-04-19.jpgŽivot je to, co máme.. ne to, co bychom chtěli.
Také si někdy v mysli pokládáte otázky, jak to všechno teďka zvládneme? Co bude dál? Nejistota, strach či obavy nečekaně zaplavují nejednu roztěkanou mysl.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

NÁŠ ŽIVOT NENÍ SAMOZŘEJMOST

24. 4. 2020

2020-04-24.jpgPravidelně mám pocity, že je každý nový den jak bílý nepopsaný list papíru, který můžeme zaplnit svým vlastním způsobem. Sami rozhodujeme, co na něj namalujeme a napíšeme.

 

Je přitom úchvatné vnímat pestrosti světa i lidí okolo nás. Každý den je obrovským darem, který jsme od života dostali. Není samozřejmostí. Važme si ho. Nejsme tu navěky. Naše životy jsou jako rozepsané knihy.. ať jsme tedy autory příběhu, které je radost číst.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

VYROBTE SI DOMÁCÍ COLU

27. 4. 2020

cola-soft-drink-2741251_960_720.jpgNejeden milovník koly se již pokoušel vyrobit si doma stejně lahodné a osvěžující pití, jakým je právě Coca-Cola. Pokud i vy máte tendenci vyzkoušet si na vlastní kůži výrobu tohoto světově populárního nápoje, budete k tomu potřebovat následující ingredience:

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

ZASTAVME SE A ZKUSME JEN ZÍRAT Z OKNA

29. 4. 2020

2020-04-29.jpgJestli se necítíte dobře, jestli na vás padly v téhle zmatené době nějaké chmury, jestli nemáte zrovna svůj den.. mám pro vás nejprostší a zároveň nejspolehlivější radu: ZASTAVTE SE A PODÍVEJTE SE VEN Z OKNA.

Možná nevěříte, ale tenhle jednoduchý pohled vám skutečně dokáže změnit náladu. Tedy pokud z něho můžete pozorovat alespoň špetku přírody. Nevěříte? Fakt je to tak, zkuste to alespoň na pár minut a pochopíte..

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky