Jdi na obsah Jdi na menu

Archiv

PŘÍRODA JE MOCNÁ ČARODĚJKA

1. 5. 2019

2019-05-01.jpgČas strávený v přírodě je vynikající tím, že jsme ušetření všech těch mediálních podnětů a dokonce má příroda klíčovou schopnost obnovovat naší ztracenou pozornost.

Čím více jsme v přírodě, tím více se nám obnovuje soustředění, ale i empatie a vnímavosti vůči sobě samému.. a to je přesně to, co člověku dnešního doby, díky vlivu všech těch médií, často chybí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

Kniha: 12 MOUDROSTÍ STROMŮ

1. 5. 2019

12-moudrosti-stromu.jpgNejlepší lekcí, kterou nám les umí dát, je správné prožití přítomného okamžiku. Při pozorování stromů správným způsobem ukotvíme naše myšlenky tam, kde by měly přirozeně být. Poté se naučíme vnímat rytmus života okolo, porozumět lépe našemu okolí, přirozeně si odpočinout, a očistit se od problémů každodenního života. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

KOUŘÍTE? RAKOVINA JE SOUČÁSTÍ VAŠEHO TĚLA. PŘEKVAPIVÁ FAKTA O KOUŘENÍ

3. 5. 2019

music-3507317_960_720.jpgRakovina je nemoc, ke které kouření přispívá jednoznačným vlivem. Kouření způsobuje asi 90% rakovin plic, 30% rakoviny slinivky břišní, asi 20-40% rakoviny ledvin a močového měchýře, přispívá k rozvoji rakoviny tlustého střeva a také jazyka a dásní. V podstatě kouření přispívá k rozvoji více jak 10ti typům rakoviny (mutuje buňky v oslabených tkáních a ty si pak jedou svůj vlastní, neomezený program). Je mi  líto, přátelé..

 

V podstatě by se dalo říci, pokud jste kuřák, máte ve vašem těle někde spuštěné skryté rakovinové bujení..  Je jen otázkou času kdy a jak se u vás rakovina projeví. Vaše překvapení není na místě. Myslete na to s každou cigaretou, kterou si zapálíte.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

JAK NA TO, KDYŽ SE NÁM DĚJÍ ŠPATNÉ VĚCI?

3. 5. 2019

2019-05-03.jpgKdyž se nám dějí špatně věci, je výborným postojem chtít, aby to tak bylo. Chtějme, aby to tak bylo, protože smíření se s tím, co se stalo, je první krok k překonání následků každé nepříjemnosti.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

UŽ JSTE OBJEVILI SILIDYN?

7. 5. 2019

woman-1320810_960_720.jpgSilidyn je zdrojem lidskému organismu nezbytného křemíku ve formě, která se nejsnadněji vstřebává (kyselina orthokřemičitá). Silidyn je vyroben podle jedinečné ekologické formule, jedná se o čistě přírodní a patentovaný výrobek. Pomáhá na kosti, chrupavky, kůži, vlasy i nehty. Navíc obsažený selen podporuje imunitu. Kdo nevyzkoušel neuvěří..

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA

NÍZKOSACHARIDOVÝ JÍDELNÍČEK - PŘEHLED CO VLASTNĚ JÍST

10. 5. 2019

vegetables-1274953_960_720.jpgPři nízkosacharidové stravě je důležité používat kvalitní základní potraviny a vyřadit průmyslově zpracované výrobky, které obsahují přidané cukry, škroby, mouku, nekvalitní upravené tuky a další přidané látky. 

 

Do nízkosacharidového jídelníčku patří zejména:

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

CO JÍST, ABYCHOM PŘEDCHÁZELI RAKOVINOVÉMU BUJENÍ

13. 5. 2019

salad-2939830_960_720.jpgV článku sdílím doporučení ohledně preventivní výživy, zdrojem je Masarykův  onkologický ústav v Brně:

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

MÝTY A FAKTA O CUKRU

15. 5. 2019

cukr-waffle-heart-2697904_960_720.jpgO tom, jak moc nám cukr škodí, se ví už nějakou dobu. Ale zatímco jedni se jej snaží ze svého jídelníčku i života za každou cenu dostat pryč, druzí mají stále pocit, že jich se rizika, jež cukr představuje pro lidský organismus, netýkají. Možná za to mohou i mýty, které kolem jeho konzumace stále panují. Pojďme se tedy na to blíže podívat.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

JAK VYUŽÍT SKOŘÁPKY OD VAJÍČEK PRO ZDRAVÍ A KRÁSU?

18. 5. 2019

egg-1510449_960_720.jpgJeště před časem byla vajíčka zatracované kvůli obsahu cholesterolu. Aktuálně je situace jiná a patří mezi potraviny, které by měl člověk konzumovat pravidelně. Samozřejmě, v přiměřené míře. Za vhodné a zdraví prospěšné množství se považují 3-4 vajíčka týdně. Obsahují kvalitní proteiny, železo, vápník, fosfor, vitaminy A, D, E, K a další látky. Kromě toho, že vajíčka jsou pro zdraví přínosem, využitelná je i jejich skořápka. Na co všechno ji můžete použít? Mrkněte na tipy:

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

NEBEZPEČNÁ KVASINKA SE DOSTALA DO CELÉHO SVĚTA. JEJÍMU ŠÍŘENÍ NELZE ZABRÁNIT.

20. 5. 2019

bacteria-106583_960_720.jpgCandida auris - kvasinku, která způsobuje smrtelnou infekci, poprvé objevili v roce 2009 v Japonsku. Od té doby se šíří v nemocnicích na všech kontinentech. Je odolná vůči všem známým lékům a dokáže přežít i v nepříznivých podmínkách. Ohrožuje životy pacientů, kteří mají oslabený imunitní systém. Zdraví lidé ji mohou přenášet, aniž by si toho byli vědomi.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

CESTOVÁNÍ PŘIVEDE ČLOVĚKA PŘEDEVŠÍM K SOBĚ

22. 5. 2019

2019-05-19.jpgAlespoň jednou za čas navštívím místo, kde jsem nikdy předtím nebyla.., protože investice do cestování je pro mne investicí do něčeho, co mi nejen rozšiřuje obzory, ale i dobíjí baterky. Každé navštívené místo, které se dotkne mého srdce, obohacuje dimenzi mojí duše a stává se navěky kouskem mého já.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

DESET ZÁKLADNÍCH DOPORUČENÍ K PREVENCI RAKOVINY

23. 5. 2019

sun-flower-2699771_960_720.jpgRakovina si i přes mnohé lékařské úspěchy a nové vědecké objevy zachovává tu nejhorší pověst. Pro mnohé lidi se rovná jisté smrti.

 

Místo strachu a paniky je si však lepší připomenout, že se zhoubným nádorům dá účinně předcházet. Přečtěte si 10 základních preventivních doporučení.. je dobré si uvědomit jednu důležitou věc, rakovině se dá předcházet! 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

KAŽDÝ HRAJEME HLAVNÍ ROLI VE VLASTNÍM FILMU ŽIVOTA

25. 5. 2019

2019-05-25-v-bezrucaku.jpgKaždý člověk na Zemi, bez ohledu na to, co dělá, hraje hlavní roli ve svém vlastním životním filmu. Uvědomuje si to málokdo, ale každý jeden z nás tvoří neopomenutelný dílek v mozaice historie lidstva.  Smyslem života je život, který má smysl. A život každého z nás má právě takový smysl, jaký mu člověk sám dá.. Je to tak jednoduché a přitom tak nepochopené.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

KVĚTINOVÉ HODINY V CHOMUTOVĚ - PODAŘILO SE MI PROSADIT NÁVRH, KTERÝ NAŠE MĚSTO PROSLAVÍ

26. 5. 2019

2019-05-26-kvetinove-hodiny.jpgTak jsme se konečně dočkali.. přijeďte se podívat na chomutovské, květinové hodiny. Chomutov je aktuálně druhé město v České republice, kde si je můžete prohlédnout a třeba se u nich i vyfotit.
Cesta k jejich realizaci nebyla vůbec snadná. Celé to trvalo více jak dva roky a přestože nejsou dokonalé (na ciferník je z chodníku hůře vidět), tak mám radost, že se do našeho města zase vrátily (za První republiky byly jeho chloubou). Změnit město, ve kterém žijete, můžete i vy! Tak co, přidáte se?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

UŽ JSTE NĚKDY VYZKOUŠELI INFRASAUNU?

28. 5. 2019

sauna-pool-3001208_960_720.jpgDlouhovlnné infračervené záření proniká rovnou do tělových tkání. Dostane se až do hloubky více jak 4 cm. Vše proběhne zcela přirozeně - svaly se uvolňují a zklidňují, tělo není zatěžováno. Infrasauna má energii nastavenou tak, aby se co nejvíce vyrovnala energii vyzařované lidským tělem. Produkování potu v infrasaunách je až třikrát vyšší - při okolní teplotě již okolo 45 – 60°C.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky