Jdi na obsah Jdi na menu

Archiv

NEMOC ZAČÍNÁ V HLAVĚ

1. 11. 2018

2018-11-02-nemoc.jpgDnes jsem šla z práce o trošku dříve. Asi také znáte ten pocit vnitřní zimnice, únavy a skleněných očí. Prostě klasická, podzimní viróza.
Hned jak jsem přišla domů, naordinovala jsem si svůj vlastní smrkový sirup, domácí šípkový čaj a naložila jsem se do horké vany. No vlastně jsem se v ní celá „nasolila“..
 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

Kniha: STOP CUKROVCE

1. 11. 2018

stop-cukrovce.jpgAutorka bestsellerů o době jedové v této publikaci nabízí způsoby a prostředky včasné a účinné prevence diabetu. A zároveň předkládá možnosti spolupráce pacienta s lékaři pro úspěšnou kompenzaci symptomů a vážných komplikací této obávané choroby. Knížka Stop cukrovce vede čtenáře nejen k účinným opatřením, ale i k pochopení, že zodpovědnost za své zdraví má každý jednotlivec.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

PETRŽELKA POSÍLÍ IMUNITU A POMŮŽE S ODVODNĚNÍM

2. 11. 2018

petrzelka-parsley-leaves-3327372_960_720.jpgPetržel je napěchovaná i dalšími vitaminy a minerály, jmenovitě obsahuje například vitaminy A, B, E, dále vápník, hořčík, fosfor nebo draslík. Silice v bylince dále pomohou lidem, kteří nadměrně zadržují vodu. Petrželka působí vysoce diureticky. Zvyšuje vylučování moči, a tím zlepšuje funkci ledvin. Tuto vlastnost mohou využít osoby trpící na otoky nebo lidé, kteří mají problémy s krevním oběhem či celulitidu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

RAKOVINA SKRYTÁ V ZUBNÍ PASTĚ COLGATE

5. 11. 2018

toothbrush-685326_960_720.jpg

Zubní pasty Colgate jsou jedny z nejoblíbenějších na světě. Možná proto i vy patříte mezi lidi, kteří je denně používají. Jedna studie však zjistila, že látka, kterou tyto zubní pasty obsahují, může být příčinou vzniku rakoviny a dalších zdravotních problémů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

DIGITÁLNÍ DETOX -MALÉ KROKY UDĚLAJÍ VELIKÉ ZMĚNY

6. 11. 2018

facebook.jpgFacebook. Instagram. Emaily. Twitter. Esemesky. Vyhedávání na netu. Volání. Blog. Youtube. Prezenatce. Komentáře.  Tabulky. Skype... ouuu!!! Také vám to přijde hodně povědomé?

 

To, co nám mělo zjednodušit život nás začíná zotročovat. Problém netkví v tom, že by digitální svět byl špatný. Myslím, že problém tkví v tom, že digitální svět je až příliš dobrý.

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

ZÁZRAČNÝ RAKYTNÍK

6. 11. 2018

sea-buckthorn-3701975_960_720.jpgRakytník je takový malý zázrak z přírody, využít se dá celý. Můžete si uvařit čaj, používat jako olej, připravit chutný sirup nebo plody sníst jednoduše jako ovoce. Rakytník má široké využití, od kožních chorob, přes nachlazení, žaludeční, či kardiovaskulární potíže…

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

VITAMIN D JE ÚČINNĚJŠÍ NEŽ OČKOVÁNÍ PROTI CHŘIPCE

8. 11. 2018

summerfield-336672_960_720.jpgOrgány veřejného zdravotnictví tvrdí, že každoroční očkování proti chřipce je zaručený způsob, jak se této nemoci vyhnout. Ale má toto tvrzení i vědecké opodstatnění?

Pokud jste opakovaně podlehli této každoroční propagační kampani, zřejmě vás překvapí zjištění, že už celou dekádu je podle lékařské literatury mnohem efektivnější vitamín D.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

SVĚT ZAJÍMÁ JEN TO, CO OD TEBE MŮŽE ZÍSKAT

8. 11. 2018

2018-11-08-v-praci.jpgTak co,už jste nalezli něco,co můžete dát světu? Už jste odhalili vaše schopnosti, osobnost a zanecháváte zde svou jedinečnou stopu? 

Internet má necelých 10tisíc dní, přesto totálně změnil naše životy. Dnes si můžete sami vydat knihu, cd, film, udělat výstavu, vytvořit internetový obchod, pomoci svému městu, sdílet ze života cokoli chcete.. a to vše jen během mrknutí oka.

Revoluční změna směrem k individualitě každého z nás je zde. Nevyužívat všechny ty možnosti je jako byste doma měli Porsche a jezdili jen MHD..

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

STANEME SE NIČITELI A NEBO TVŮRCI?

10. 11. 2018

2018-11-10-v-cv-parku.jpgMálokdo si uvědomuje jak moc nás příroda ovlivňuje. A vliv člověka na svět, na přírodu i na to nejcennější co má, na zdraví, je též bezmezný.

Otázkou zůstává na jaké straně bude každý z nás stát. Staneme se ničiteli a nebo tvůrci? To je to oč tady běží. Já už jsem si svou volbu vybrala. A co vy?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE

PARNÍ LÁZEŇ

11. 11. 2018

sauna-1265002_960_720.jpgParní sauna je teplá mlhová lázeň (cca 45° C, vlhkost až 100%), podobná sauně. V porovnání s klasickou saunou však není tak horká a je mnohem vlhčí. Horká pára je vhodná při onemocnění dýchacích cest a revmatických potížích. Parní sauna je doporučována také při léčbě a prevenci astmatu, revmatismu, nachlazení, přetížení svalů a poruch prokrvení. Má blahodárný vliv na zdraví pokožky, pomáhá při pročišťování pórů, při léčbě celulitidy, akné apod. Je dobrým prostředkem k relaxaci, stimuluje životní funkce, celkově omlazuje organismus a podporuje redukci váhy. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

ZA RAKOVINU MŮŽOU POTLAČOVANÉ EMOCE

12. 11. 2018

strunc-video-sula-v0.jpg„Sebeuzdravovací síla člověka je nekonečná,“ má jasno zakladatel neuropsychoimunologie Jan Šula. Choroby podle něj přímo souvisí s negativními emocemi a vůlí uzdravit se. Vůbec neodděluje nervový a imunitní systém – podle něj jde o jedno a to samé. Metody standardní medicíny při svojí práci uplatňuje, klasické léky proti bolesti ale neuznává a třeba o ibuprofenu říká, že se po něm lidé chovají jako zfetovaní. V článku najdete odkaz na zajímavé video - rozhovor s Dr. Šulou.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

JEDLÉ KAŠTANY

14. 11. 2018

chestnut-1698730_960_720.jpgJedlý kaštan je mezi stromy, tím čím je fenykl mezi bylinami: stoprocentně zdravý, od kořene až po vrchol. Jedlé kaštany mají pro lidský organismus obrovský přínos. Čistí játra od jedovatých zplodin a působí proti průjmům, psychickým poruchám a stavům úzkosti. V lidovém léčitelství a farmakologickém průmyslu se využívají listy jako prostředek proti kašli. Pro svůj nízký obsah cukru jsou vhodné i pro diabetiky.  

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

LÉKAŘ ORDINOVAL CHEMOTERAPII ZDRAVÝM PACIENTŮM

16. 11. 2018

doctor-1149149_960_720.jpgV současnosti stále více a více lékařů je přichycených, jak porušují svou lékařskou přísahu, když zdravým lidem falešně diagnostikují rakovinu. Dělají to s vidinou získání provizí za následně předepsanou chemoterapii. Ano, slyšíte dobře. Něco takového se opravdu stává, a dokonce se to stává mnohem častěji, než byste si uměli představit.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

POZDRAV Z RODINNÉ FARMY

17. 11. 2018

2018-11-17.jpgVětšina lidí v dnešní době žije ve městech, obklopená stavbami, moderními technologiemi a ve společnosti masy dalších osob. Příroda je součástí našich životů často jen okrajově. Málo kdo však ví, že právě příroda zostřuje pozornost a soustředění, redukuje stres a rozviji chápání souvislostí a řešení problémů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

POZOR NA PÁNEV S OZNAČENÍM PFAS

19. 11. 2018

meat-709346_960_720.jpgJděte do vaší kuchyně a zkontrolujte si pánve. Pokud na některé z nich se nachází označení PFAS, hned se takové pánve raději zbavte. V uvedené pánvi nikdy nepečte maso, nesmažte hranolky, ani nepřipravujte palačinky či jiné pokrmy. Nejlépe se takové pánve co nejdříve zbavte, poškozuje totiž vaše zdraví.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DOBA JEDOVÁ | Komentářů: 0

MELTA - VZPOMÍNKA NA DĚTSTVÍ I ALTERNATIVNÍ VARIANTA KÁVY

20. 11. 2018

relaxing-1979674_960_720--1-.jpgMelta je dnes synonymem zdravého životního stylu. Jelikož neobsahuje kofein, meltovou kávu si kromě dospělých mohou dopřávat také těhotné ženy a děti. Melta ovšem bohužel není bezlepková. Proto by meltovou kávu neměli pít lidé s alergií na lepek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

BÝT VE STRESU NENÍ NORMÁLNÍ..JAK Z TOHO VEN?

20. 11. 2018

2018-11-20.jpgČím více jsme ve stresu tím snáze nás vytočí kdejaká maličkost. Naše obavy nás nejen oslabují, berou nám schopnost jasného úsudku, ale i schopnost být výkonní a užitečně jednat. Navíc stres otevírá dveře nemocem..takže?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

ALOE VERA

22. 11. 2018

aloe-leaves-1860283_960_720.jpgGel obsažený v listech ALOE VERA obsahuje řadu blahodárných látek ve vyváženém poměru, jsou to například polysacharidy, bioflavonoidy, vitaminy (A, B1, B2, B6, B12, C PP, E, kyselina listová, niacin, betakoroten), minerály (vápník, draslík, hořčík, sodík, chrom, zinek), stopové prvky, enzymy, esenciální aminokyseliny i řada protizánětlivých látek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

POBYT VENKU JE NEJLEPŠÍ BALZÁM PRO TĚLO I DUŠI

24. 11. 2018

2018-11-24-venku.jpgV náročných chvílích mého života mi vždycky pomohla příroda. Pomohla mi najít cestu ven, vyrovnat se s ranami osudu, prožívat vnitřní štěstí, radost a hlavně vděčnost za vše co mám. Díky času stráveného v přírodě jsem se zbavila permanentní únavy, objevila jsem jak na rovnováhu v sobě a ve vztahu ke světu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: DENÍK mé DUŠE | Komentářů: 0

ČAJ Z BOROVICOVÉHO JEHLIČÍ

27. 11. 2018

pine-leaves-691639_960_720.jpgČaj z borovicového jehličí je po tisíce let považován za důležitou součást domácí lékárničky. 

Léčivé účinky čaje z borovicového jehličí se týkají kardiovaskulárního, oběhového, imunitního a respiračního systému, ale také antioxidační aktivity a schopnosti předcházet degenerativním a chronickým onemocněním. Tyto příznivé účinky jsou důsledkem vysoké úrovně vitaminu C, vitaminu A, polyfenolických sloučenin, různých vitaminů typu B, vápníku, železa, draslíku a fosforu, stejně jako sterolů a karotenoidů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: JÍDLOVĚDA | Komentářů: 0

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky