Jdi na obsah Jdi na menu

PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ

Příspěvky

S ČÍM VÁM V PÉČI O ZDRAVÍ MŮŽE POMOCI HŘEBÍČEK

2. 7. 2019

a-cloves-488178_960_720.jpgVíte, že hřebíček byl v dávných dobách ceněn jako zlato? Zasloužil si to právě díky svým bohatým vlastnostem, které jsou dodnes využívány v léčitelství, ale i pro přípravu nejrůznějších pokrmů. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

LÉČIVÉ ÚČINKY KADIDLOVÉHO OLEJE

4. 6. 2019

boswellia-sacra-1590063_960_720.jpgKadidlo a kadidlový olej dělá společnost lidskému zdraví už tisíce let. V dávných dobách bylo ceněné zlatem a patřilo k největším pokladům arabského světa, dokonce po něm byla pojmenovaná jedna z velkých obchodních stezek. Jeho cena samozřejmě není jen proto, že „hezky voní“. Obsažené látky mají skvělé účinky na zdraví, což nám potvrzuje i ajurvéda, ve které je kadidlo užíváno tisíce let k léčbě různých neduhů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

UŽ JSTE NĚKDY VYZKOUŠELI INFRASAUNU?

28. 5. 2019

sauna-pool-3001208_960_720.jpgDlouhovlnné infračervené záření proniká rovnou do tělových tkání. Dostane se až do hloubky více jak 4 cm. Vše proběhne zcela přirozeně - svaly se uvolňují a zklidňují, tělo není zatěžováno. Infrasauna má energii nastavenou tak, aby se co nejvíce vyrovnala energii vyzařované lidským tělem. Produkování potu v infrasaunách je až třikrát vyšší - při okolní teplotě již okolo 45 – 60°C.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

DESET ZÁKLADNÍCH DOPORUČENÍ K PREVENCI RAKOVINY

23. 5. 2019

sun-flower-2699771_960_720.jpgRakovina si i přes mnohé lékařské úspěchy a nové vědecké objevy zachovává tu nejhorší pověst. Pro mnohé lidi se rovná jisté smrti.

 

Místo strachu a paniky je si však lepší připomenout, že se zhoubným nádorům dá účinně předcházet. Přečtěte si 10 základních preventivních doporučení.. je dobré si uvědomit jednu důležitou věc, rakovině se dá předcházet! 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

JAK VYUŽÍT SKOŘÁPKY OD VAJÍČEK PRO ZDRAVÍ A KRÁSU?

18. 5. 2019

egg-1510449_960_720.jpgJeště před časem byla vajíčka zatracované kvůli obsahu cholesterolu. Aktuálně je situace jiná a patří mezi potraviny, které by měl člověk konzumovat pravidelně. Samozřejmě, v přiměřené míře. Za vhodné a zdraví prospěšné množství se považují 3-4 vajíčka týdně. Obsahují kvalitní proteiny, železo, vápník, fosfor, vitaminy A, D, E, K a další látky. Kromě toho, že vajíčka jsou pro zdraví přínosem, využitelná je i jejich skořápka. Na co všechno ji můžete použít? Mrkněte na tipy:

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

MÝTY A FAKTA O CUKRU

15. 5. 2019

cukr-waffle-heart-2697904_960_720.jpgO tom, jak moc nám cukr škodí, se ví už nějakou dobu. Ale zatímco jedni se jej snaží ze svého jídelníčku i života za každou cenu dostat pryč, druzí mají stále pocit, že jich se rizika, jež cukr představuje pro lidský organismus, netýkají. Možná za to mohou i mýty, které kolem jeho konzumace stále panují. Pojďme se tedy na to blíže podívat.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

CO JÍST, ABYCHOM PŘEDCHÁZELI RAKOVINOVÉMU BUJENÍ

13. 5. 2019

salad-2939830_960_720.jpgV článku sdílím doporučení ohledně preventivní výživy, zdrojem je Masarykův  onkologický ústav v Brně:

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

NÍZKOSACHARIDOVÝ JÍDELNÍČEK - PŘEHLED CO VLASTNĚ JÍST

10. 5. 2019

vegetables-1274953_960_720.jpgPři nízkosacharidové stravě je důležité používat kvalitní základní potraviny a vyřadit průmyslově zpracované výrobky, které obsahují přidané cukry, škroby, mouku, nekvalitní upravené tuky a další přidané látky. 

 

Do nízkosacharidového jídelníčku patří zejména:

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

UŽ JSTE OBJEVILI SILIDYN?

7. 5. 2019

woman-1320810_960_720.jpgSilidyn je zdrojem lidskému organismu nezbytného křemíku ve formě, která se nejsnadněji vstřebává (kyselina orthokřemičitá). Silidyn je vyroben podle jedinečné ekologické formule, jedná se o čistě přírodní a patentovaný výrobek. Pomáhá na kosti, chrupavky, kůži, vlasy i nehty. Navíc obsažený selen podporuje imunitu. Kdo nevyzkoušel neuvěří..

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ

KOUŘÍTE? RAKOVINA JE SOUČÁSTÍ VAŠEHO TĚLA. PŘEKVAPIVÁ FAKTA O KOUŘENÍ

3. 5. 2019

music-3507317_960_720.jpgRakovina je nemoc, ke které kouření přispívá jednoznačným vlivem. Kouření způsobuje asi 90% rakovin plic, 30% rakoviny slinivky břišní, asi 20-40% rakoviny ledvin a močového měchýře, přispívá k rozvoji rakoviny tlustého střeva a také jazyka a dásní. V podstatě kouření přispívá k rozvoji více jak 10ti typům rakoviny (mutuje buňky v oslabených tkáních a ty si pak jedou svůj vlastní, neomezený program). Je mi  líto, přátelé..

 

V podstatě by se dalo říci, pokud jste kuřák, máte ve vašem těle někde spuštěné skryté rakovinové bujení..  Je jen otázkou času kdy a jak se u vás rakovina projeví. Vaše překvapení není na místě. Myslete na to s každou cigaretou, kterou si zapálíte.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

VŠICHNI SE BOJÍ RAKOVINY, MÁLOKDO ELIMINUJE RIZIKOVÉ FAKTORY

29. 4. 2019

girl-410334_960_720.jpgRakovinu lze přirovnat k nezdravému semínku, které dřímá v každém z nás. Růst a rozvíjet se může začít, jakmile objeví správnou půdu, která mu poskytne vše potřebné ke klíčení  a růstu.


Náš současný životní styl je pro bujení rakovinové buňky naprosto ideální. Nevhodná strava, tělesná nadváha a sedavý způsob života krmí a popohánějí v růstu prekancerozní (předrakovinové) buňky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

REISHI - HOUBA NESMRTELNOSTI

24. 4. 2019

mushroom-2586620_960_720.jpgReishi, patří mezi nejstarší přírodní léčiva tradiční činské medicíny. Její český název je lesklokorka lesklá. Ve staré Číně se používala již před čtyřmi tisíci let a je to houba pro tělesnou nesmrtelost..

 

Vědci totiž analyzovali obsahové látky a zjistili, že obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, z minerálů má výrazný obsah železa a selenu a dále obsahuje také výrazně některé vitamíny ze skupiny B. Velmi zajímavý je poměrně vysoký obsah jinak vzácného prvku germánia. Obsah germania spojují někteří vědci s protinádorovým účinkem, jiní zmiňují, že podporuje imunitu. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

ZÁKLADEM JE JÍST SKUTEČNÉ POTRAVINY

16. 4. 2019

vegetable-skewer-3317060_960_720.jpgNejzdravější stravou jsou skutečné potraviny – tedy opravdové maso (ne uzeniny), ryby z moře i českého rybníka (ne rybí saláty a předsmažené rybí prsty plné éček), čerstvá zelenina a ovoce (ne džusy a výrobky s ovocnou příchutí), poctivé mléko a mléčné výrobky (ne odtučněné a nízkotučné varianty zahuštěné škrobem), skutečná vejce (ne sójové a jiné náhražky), kvalitní kváskový chléb (ne bílé rohlíky nebo dobarvené housky s látkami zlepšujícími mouku), luštěniny a celá zrna (ne „polystyrenové” křehké plátky a jiné pufované výrobky), kvalitní průmyslově neupravené tuky a oleje (ne rafinované oleje, ztužené rostlinné tuky a margaríny). 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

KŘEMELINA - PŘÍRODNÍ OČISTA A VÝŽIVA PRO TĚLO

14. 4. 2019

flour-1581967_960_720.jpgKřemelina je úžasný 100% čistý přírodní prostředek na detoxikaci, očistu a výživu našeho těla. Velmi vysoký obsah křemíku, pomáhá zlepšit zdraví pokožky, vlasů, nehtů, zubů, vazů, šlach, kostí, syntézu kolagenu a elastinu. V mnohých rodinách se stala nepostradatelným přírodním doplňkem stravy, a to včetně zvířecích mazlíčků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

V RAKOVINĚ NEJDE O ŠTĚSTÍ ČI SMŮLU..

12. 4. 2019

herbal-2562218_960_720.jpgLidské tělo produkuje denně miliony zmutovaných buněk schopných zvrhnout se do zhoubného bujení. Rakovinové nádory se u člověka projevují obvykle až v dospělosti, přestože mutace v těle vznikají už od embryonálního vývoje, tedy ještě před naším narozením. 

U většiny z nás však zůstanou neviditelné. Zásadní vliv, zda se rakovina rozvine do zhoubných nádorů, nemá dědičnost, ale především náš současný styl života. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

PREVENCE RAKOVINY JE ÚČINNĚJŠÍ NEŽ LÉČBA

3. 4. 2019

nerivill1-1905261_960_720.jpgVšichni víme nebo alespoň tušíme, že je lepší neblahým událostem předcházet, než je poté řešit a nést jejich důsledky. To platí pro úrazy, požáry i pády jak fyzické tak psychické.

Všichni to víme, ale nikdo na to nedbáme. Nechráníme se, protože je to obtěžující a nepohodlné. Z pouhé lenosti jsme neochotni ke změně.

A pak přijde diagnóza. Rakovina. Až tehdy se mnozí z nás probouzejí  z iluze netečnosti.. někdy je ještě čas, nezřídka je však už pozdě.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

PROBLÉMY SE ZAŽÍVÁNÍM ZHORŠUJÍ PSYCHIKU

28. 3. 2019

abdominal-pain-2493327_960_720.jpgNadýmaní? Zácpa? Plynatost? Něco z toho se skoro určitě týká i vás. Podle průzkumů odborníků 80 % všech lidí trpí zažívacími obtížemi. Dvakrát častěji na tyto problémy trpí právě ženy.


Zažívací soustava ovlivňuje naše psychické rozpoložení víc, než by se zdálo. Podle  zjištění Světové gastroenterologické organizace (WGO) 86 % lidí s problematickým zažíváním přiznává, že je potíže ovlivňují fyzicky i psychicky. Necítí se dobře, mají pocit, že je škrtí oblečení, cítí se tlustí a neforemní a v mnoha případech mají také pocit zhoršeného společenského uplatnění.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ

KDYŽ PSANÍ LÉČÍ.. VYZKOUŠEJTE TERAPII PSANÍM

27. 3. 2019

writing-828911_960_720.jpg

Deník je součástí života mnoha lidí. Je to skvělý nástroj pro duševní úlevu a klíčem k poznání sebe sama.


Osobně si píšu deníku a zaznamenávám pravidelně své myšlenky už téměř 30 let. Troufám si tvrdit, že kdyby se mohl papír a tužka proměnit v pilulku, byly by u lidí populárnější než Viagra.. aneb dneska si povíme něco o terapii psaním. Možná i vám může psaní pomoci více, než cokoli jiného.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ

NUTRIGENOMIKA - VLIV STRAVY NA NAŠE GENY

15. 3. 2019

ice-cream-cone-1274894_960_720.jpgŘíkáte si, jak je možné, že vaše kamarádka může sníst cokoliv a je pořád tak hubená, zatímco vy si dáte občas něco sladkého a hned máte 3 kila nahoře?  

Odpověď se nachází v našich genech a věnují se jí dva obory. Nutrigenetika i nutrigenomika patří mezi rychle se rozvíjející obory s velkým významem pro budoucnost. Vždyť celé 2/3 onemocnění jsou ovlivněny dietními faktory!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ

ZA PŘEDČASNOU PUBERTU DĚTÍ MOHOU CHEMIKÁLIE V KOSMETICKÝCH PRODUKTECH

14. 3. 2019

girl-784704_960_720.jpgPuberta byla kdysi běžná v 15. roce života, dnes se objevuje už u 7, 8 a 9letých dětí. Předčasná puberta, která se projevuje druhotnými pohlavními znaky, jako jsou ochlupení ohanbí či růst prsů před dosažením 8 let života nebo začátek menstruace před dosažením 9 let života.. to je realita dnešní doby.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

NA LOUCE ČI V LESE POHODA SE SNESE

7. 3. 2019

pretty-woman-1509956_960_720.jpgVšichni velcí vědci - antropologové, etologové, evoluční psychologové - dospějí k závěru, že nejsme dostatečně přizpůsobení k tomu, abychom existovali v městském prostředí se svými omezenými prostory, živou dopravou a vysokou hustotou obyvatelstva.

 

V posledních letech se psychologové stále více věnuje přírodním metodám řešení stresu. Mezi ně patří ekoterapie, technika založená na přímém styku člověka s přírodou. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

VÁŠ MOZEK SI ZÁSOBY NEUDĚLÁ, DOSTANE JEN TO, CO ZROVNA SNÍTE

6. 3. 2019

young-791849_960_720.jpgMozek je řídícím centrem našeho těla. Díky němu můžeme myslet, vidět, mluvit, slyšet a vnímat věci kolem nás. Také nám pomáhá cítit, ochutnávat a také vychutnávat.

 

Jestli chceme, aby nám mozek byl za to, co mu posíláme, vděčný,  musíme si zvolit jídlo bohaté na vitamíny skupiny B, antioxidanty a minerály.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

KAŽDÝ KOUSEK JÍDLA, KTERÝ SNÍTE, OVLIVŇUJE VAŠE TĚLO I MYSL

21. 2. 2019

breakfast-690128_960_720--1-.jpgJídlo, které jíme, ovlivňuje každou část našeho těla. Zdravá pokožka a lesk vlasů jsou nejviditelnějšími signály, že tělo dostává správné živiny.

 

Ale to, co jíme působí daleko rafinovaněji a mnohem více do hloubky. Všechno co polkneme, má vliv na úroveň naší energie, na schopnost odolávat infekcím, na bdělost, sílu a odolnost proti únavě.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ

HYDRATAČNÍ GEL Z ALOE VERA NA PLEŤ

11. 2. 2019

aloe-vera-2417091_960_720.jpgGel na obličej a tělo Aloe vera - kosmetika i lékárnička v jednom!  Gel má úžasné hydratační, fungicidní, baktericidní a desinfekční účinky. Také zmírňuje bolest. Gel z aloe vera je živá voda pro pleť! 

 

Aloe gel na pleť je ideální pro každodenní hydrataci a ošetření pokožky nejen obličeje, ale i celého těla. Gel aloe vera je účinný jako změkčující a hydratační přípravek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

HOUBY PROSPÍVAJÍ ZDRAVÍ

7. 2. 2019

mushroom-3587888_960_720.jpgTrápí vás kilogramy váhy navíc? Pak zařaďte houby do svého jídelníčku! Přínos hub při hubnutí byl potvrzen vědeckými výzkumy. Houby jsou těžko stravitelné a zároveň mají jenom minimální energetickou hodnotu. Pocit sytosti tak vydrží dlouhou dobu a uchrání vás před hříšnými myšlenkami na nezdravá jídla.


Houby jsou naopak napěchovány všemi možnými vitaminy, minerály a živinami. Pravidelná konzumace hub zvyšuje odolnost imunitního systému proti infekci a chrání tělo před volnými radikály, které stojí za vznikem nádorového bujení a stárnutí organismu. Selen dokonce zlepšuje u mužů plodnost. Houby také pomáhají se snižováním cholesterolu v krvi, díky čemuž zabraňují vzniku kornatění cév, infarktu myokardu či mozkové mrtvice.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

OČISTNÁ KŮRA Z BAKLAŽÁNU

30. 1. 2019

eggplant-1717224_960_720.jpgStaří Řekové věřili, že nadměrná konzumace baklažánu (lilku) připraví člověka o rozum. Proto jej zvali jablkem bláznů. Pak se ale přišlo na to, že když se nejí syrový, ale tepelně upravený, je vše v pořádku. Teplem se totiž zbaví nejen hořkosti dužniny, ale rozloží se i jedovatý solanin.

 

Lilek má silné antibiotické a antibakteriální účinky, výrazně snižuje obsah cholesterolu v krvi, podporuje činnost žlučníku, jater, slinivky, čistí krev, posiluje imunitní systém a působí i protirevmaticky. Zevně ho můžeme používat při léčbě kožních neduhů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

SYROVÉ HLÁVKOVÉ ZELÍ

25. 1. 2019

hlavkove-zeli-kohl-3722517_960_720.jpgChcete-li mít krásnou zářící pleť a dostatečně silný imunitní systém, pak do svého jídelníčku určitě zařaďte zelí. Zelí se řadí mezi brukvovitou zeleninu, která je notoricky známá pro svůj vysoký obsah prospěšných živin. Pokud se tedy snažíte vylepšit svůj jídelníček, pak by měla být brukvovitá zelenina na samém vrcholu vašeho seznamu potravin.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

VEJCE - SUPERPOTRAVINA, KTERÁ PŘEKVAPÍ

16. 1. 2019

eggs-1217263_960_720.pngVe vejcích najdeme nejen vitaminy, ale také minerální látky, aminokyseliny a antioxidanty. Kromě zmíněného vitaminu D vejce obsahují také vitaminy A, B5, B12, B2, B6, E a K. Z minerálních látek je to pak již zmíněný vápník, fosfor, který rovněž podporuje zdraví kostí, draslík, železo nebo zinek, který posiluje imunitu. Ve vejcích najdeme také cholin. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

KAVIÁR CHUDÝCH Z OPEČENÉHO LILKU

14. 1. 2019

lilek-sliced-eggplant-683119_960_720.jpgZ plodů lilku se mimo jiné připravuje i tzv. falešný kaviár. Je chutný a samozřejmě daleko levnější než ten z jiker vyzy nebo jesetera. Nejčastěji se s ním setkáte na studených bufetech v Rumunsku, ale nepohrdnou jím ani v zemi pravého kaviáru v Rusku

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0

CO JE TO EKOTERAPIE?

10. 1. 2019

walking-1149747_960_720.jpgEkoterapie. Ještě jste tento termín neslyšeli? Je pravda že se jedná o poměrně čerstvou záležitost, neboť tento termín poprvé použil americký pastor Howard Clinebell v roce 1996, a to ve své knize zaměřené na uzdravování těla i mysli výhradně v prostředí přírody. 

Od té doby je tato kúra uznávaným alternativním léčebným prostředkem, s nímž se překvapivě ztotožňují i vědci. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: PRO LEPŠÍ ZDRAVÍ | Komentářů: 0