Jdi na obsah Jdi na menu

KNIHY

Také tak rádi čtete?

Já KNIHY doslova miluji a jsem neskutečný knihomol.

Tak pojďte nakouknout do mé knihovny..

 

img_20231013_133208.jpg

Andrea Kindermann

váš osobní průvodce TRANSFORMACE 

 

 

Příspěvky

kniha: CUKR - NÁŠ ZABIJÁK

19. 2. 2018

cukr-nas-zabijak.jpgTato kniha je opravdu mimořádná. Proniká do nitra vzniku obezity a civilizačních nemocí, popisuje metabolické procesy v organismu, s odkazem na složení stravy civilizovaného světa v posledních 30 letech. Vyzdvihuje zejména nebezpečnost cukru v potravinách, jeho toxicitu, a ničivé účinky moderního potravinářského průmyslu. Ten záměrným složením stravy působí na metabolické a hormonální procesy v nás, reguluje naše pocity hladu a sytosti a nutí nás k další a další konzumaci, resp. nákupu, svých výrobků. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: CO VÁM VÝŽIVOVÝ PORADCI NEŘÍKAJÍ

1. 2. 2018

co-vam-vyzivovi-poradci-nerikaji.jpgKniha se zabývá otázkou „proč jsme tlustí a nemocní?“, ale není (pouze) o tom, jak zhubnout. Spíše naopak, autoři varují před různými „zázračnými“ a zejména jednoduchými metodami a postupy, s jejichž nabídkou se často můžeme setkat.  Ke zdravému tělu a zdravé postavě vede náš celkový přístup k jídlu a k pohybu – nikoliv konzumace nebo nedostatek nějaké jedné konkrétní potraviny.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: JAK SI HÝČKAT ZDRAVÁ STŘEVA

17. 1. 2018

jak-si-hyckat-zdrava-streva.jpgZměňte stravovací návyky, uzdravte svá střeva, uzdravte celé své tělo i duši! Díky této knize psané s lehkostí i humorem pochopíte podstatu trávicího procesu, co přesně se v našem žaludku a střevech odehrává a jak velký vliv to má na všechny další procesy v lidském těle. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: NEVÍTE, CO JÍTE

8. 1. 2018

nevite--co-jite.jpgPodívejte se na zoubek tomu, co vkládáte do svých úst. Pomohou vám v tom odborníci na výživu, kteří spojili své síly a v publikaci Nevíte, co jíte vysvětlují skutečnou podstatu vlivu cukrů, tuků a soli na naše zdraví. Dozvíte se, co opravdu jíme a jak můžeme jíst zdravě, jak se vyznat v odborných doporučeních týkajících se stravování i jak výrobci potravin a s nimi spolupracující věda lžou a záměrně bagatelizují či zastírají problémy, které aktuální potraviny přinášejí.

 

TATO KNIHA JE NEZBYTNÝ ZÁKLAD PRO KAŽDÉHO KDO SE HLOUBĚJI ZABÝVÁ VÝŽIVOU. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: REVOLUCE V OPRAVDOVÉM JÍDLE

31. 12. 2017

revoluce-v-opravdovem-jidle.jpgŠedesát let nám tvrdili, že konzumace tuku je pro nás špatná, že tuk je hlavní příčinou vysokého krevního tlaku, onemocnění srdce a obezity. Revoluce v opravdovém jídle tuto lež odhaluje a ukazuje nám cestu zpět k lepšímu zdraví za pomoci jídla, které měli lidé jíst celou dobu. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: DIETA PRO POSÍLENÍ IMUNITY

28. 12. 2017

dieta-na-imunitu.jpgZměna stravování je snadná, a pokud budete nové stravovací návyky dodržovat, nebudete mít s nadváhou již nikdy problémy. Obtíže, které způsobuje špatný způsob stravování, nedostatek pohybu a stres, dostanete pod kontrolu a postupně se jich zbavíte. Současně předejdete vzniku takových chorob, jako jsou inzulínová rezistence, cukrovka, Alzheimerova choroba a kardiovaskulární poruchy. Jak to funguje? 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: BIOABECEDÁŘ

29. 11. 2017

bioabecedar-hanky-zemanove.jpgJaký je rozdíl mezi celozrnným a vícezrnným pečivem? Proč je biokuře dražší? A je opravdu i lepší? Jaké sladkosti jsou pro děti nejvhodnější? Jak rozpoznat a nakoupit nejkvalitnější mléko, maso či zeleninu? Jíst, či nejíst maso? Odpovědi na všechny tyto a mnoho dalších otázek najdete v BioAbecedáři. Hanka shromáždila výsledky vědeckých výzkumů, doporučení odborníků, srovnání pohledů západní i čínské dietetiky, názory ayurvédy a makrobiotiky. Poradí, k čemu se hodí jednotlivé biosuroviny, jak je vybírat a správně připravovat. V receptové části kniha přináší spoustu vyzkoušených receptů, díky nimž se zdravé potraviny mohou stát součástí jídelníčku každé rodiny. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: Metabolic Balance®: (Ne) dieta

28. 10. 2017

metabolic-balance.jpgMetabolická rovnováha je jedinečná metoda ke snížení hmotnosti, kterou lékaři a certifikovaní poradci upravují na míru každému klientovi. Výsledky jsou doslova ohromující – rychle se dostavuje pocit štěstí a hmotnost se snižuje bez hladovění či přísných diet. Tato metoda se obejde bez léků a suplement, jde o navození hormonální rovnováhy, díky které tělo pracuje maximálně efektivně. V knize najdete nejen koncepci programu Metabolické rovnováhy, ale také 50 chutných receptů, které vám pomohou na vaší cestě za vysněným tělem.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: OVOCE A ZELENINA JAKO LÉK

28. 9. 2017

ovoce-a-zelenina-jako-lek.jpgNejnovější poznatky biochemie jsou jednoznačné: v ovoci a zelenině se ukrývá spousta účinných látek léčících nejrůznější neduhy. Jejich kombinace mají blahodárný vliv i na naše zdraví. Čtenář na stránkách této knihy najde podrobné, lékařsky podložené důkazy tohoto tvrzení, ale především návody a recepty, jak lze zeleninu a ovoce správně a bezpečně využívat zejména k předcházení různým onemocněním.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

kniha: DOBA JEDOVÁ 8

2. 9. 2017

doba-jedova-8.jpgŽe by mikroby mohly způsobovat žaludeční vředy, rakovinu děložního hrdla nebo srdeční onemocnění? Dlouho tomu nikdo nevěřil, a vidíte – je to přesně tak. Teď se zdá, že bakterie, viry, paraziti, plísně a infekční bílkoviny zvané priony vyvolávají i 10–20 % duševních nemocí. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha:Jak nezemřít - Objevte potraviny, které prokazatelně pomáhají prevenci před onemocněním a prodlouží vám život

1. 8. 2017

jak-nezemrit.jpgDr. Greger ve své knize shrnuje poutavou a často i vtipnou formou poslední výsledky vědeckého poznání (cituje výsledky asi 2 600 studií) na téma vztahu výživy a zdraví. Druhá část knihy je plná praktických rad ohledně potravin a návyků, které by se měly stát součástí naší každodenní rutiny. Jedná se o ten nejlepší (a nejfundovanější) lékařský předpis pro vaše lepší zdraví, jaký v současné době existuje.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: 10-denní DETOX na vyrovnání hladiny cukru v krvi

28. 7. 2017

10-denni-detox.jpgDesetidenní detoxikační dieta dr. Hymana je jednoduchá, alek účinná metoda, která vrátí vašemu metabolismu rovnováhu, odbourá závislost na nezdravých potravinách, upraví hormony a zbaví organismus skrytých zánětlivých procesů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

kniha: ŽIVOT BEZ PŠENICE

28. 6. 2017

zivot-bez-psenice.jpgKardiolog William Davis se to rozhodl risknout a naordinoval více než dvěma tisícům svých pacientů režim bez pšenice. Když pak viděl, jaké to mělo mimořádné výsledky, dospěl ke znepokojivému závěru: Není to tuk, není to cukr, ani náš pohodlný životní styl, co je příčinou epidemie obezity. Je to pšenice. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

kniha: V ZAJETÍ JÍDLA

28. 5. 2017

v-zajeti-jidla.jpgNedaří se vám zhubnout? A myslíte si, že na vině je vaše nadměrná, nezvladatelná chuť k jídlu? Pak je knížka známé americké psycholožky Doreen Virtue, PhD, pro vás ta pravá. Doreen Virtue tvrdí, že chuť k jídlu je zela přirozená věc, kterou není nutné zcela potlačit, a místo toho vás naučí, jak jí porozumět. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

MATRIX JAKO PŘÍLEŽITOST(K.Spilko)

3. 4. 2017

matrix-jako-prilezitost.jpgMatrix jako příležitost je kniha osobního rozvoje člověka v každodenním životě, která dává odpověď na to, proč jsme tady a ukazuje srozumitelnou a praktickou cestu za štěstím a vytvářením své vlastní reality.  Seznámíte se s pohledem na fyzický svět, jako ideální prostředí pro šťastný a naplněný život. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: JEZTE, HÝBEJTE SE, SPĚTE

28. 3. 2017

jezte-hybejte-se-spete.jpgJednou za čas se na trhu objeví kniha, která kompletně změní způsob, jakým jste doteď mysleli, cítili a jednali každý den. Nyní vám jednu z nich představujeme. Nepodceňujte význam spánku, jídla a pohybu pro své zdraví 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: NEMOCI POCHÁZEJÍ Z EMOCÍ (Z.Blechová)

4. 2. 2017

nemoci-pochazeji-z-emoci-aneb-vse-se-da-vylecit-zdenka-blechova.jpgTato kniha vám vysvětlí, jak vzniká nemoc, a jak je důležité neplýtvat energií, ale tvořit. Je zapotřebí začít si vážit svého těla, aby mohlo cítit lásku a pracovat pro nás, neboť ne nadarmo se říká: "Ve zdravém těle zdravý duch."

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: VÍME CO JÍME - VĚDOMÉ VAŘENÍ

1. 11. 2016

vime-co-jime-vedome-vareni.jpgKuchařka Víme, co jíme - Vědomé vaření chce čtenářům ukázat, jak můžeme šetřit peníze, své zdraví i přírodu tím, že maximálně využijeme navařené suroviny. Zaměřuje se hlavně na obiloviny.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

KNIHA: DOBA JEDOVÁ 10

10. 9. 2015

doba-jedova-10.jpgLidem se vnucuje představa, že vyhledávání zdravotní péče je nejdůležitějším prostředkem zachování zdraví a životní pohody. Welch upozorňuje, že s výjimkou akutní zdravotní péče je všechno jinak:

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

kniha: DOBA JEDOVÁ 7

8. 9. 2015

doba-jedova-7.jpgPokud nedokážete většinu dne odložit mobilní telefon, spíte v místnosti s televizorem v pohotovostním režimu stand-by, „vaříte“ v mikrovlnce a žijete v domě nedaleko stožárů nebo transformátorů vysokého napětí, zbystřete. Nádory na té straně hlavy, kde držíte telefon, nejsou výmyslem sekty podivínů usilujících o návrat do středověku, ale skutečností doloženou vědeckými výzkumy. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

kniha: DOBA JEDOVÁ 6

7. 9. 2015

doba-jedova-6.jpgOblast výzkumu střevní mikrobioty je nová, ale překotně se rozvíjí. Výsledky mohou být využity v medicíně a na trhu s léky mnohem rychleji, než je tomu u vývoje standardních léčivých přípravků. Autoři výstižně říkají: „Žijeme vpravdě v převratné době a jsme přesvědčeni, že se blíží nefalšovaná revoluce v medicíně. 

 

Jde o skutečně zásadní změnu v pohledu na lidský imunitní systém, ochranu proti nemocem a jejich léčbu. Proč je tato změna tak epochální? Protože nám umožní vypořádat se s mnoha zdravotními problémy tak radikálním způsobem, že se nám o tom ještě před pár lety ani nesnilo. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

kniha: DOBA JEDOVÁ 5

6. 9. 2015

doba-jedova-5.jpgKniha zpochybňuje tvrzení biotechnologického průmyslu, že geneticky modifikované (GM) potraviny jsou bezpečné. Předkládá téměř čtyřicet zdravotních rizik, které tyto potraviny, konzumované Američany každý den, představují. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

kniha: DOBA JEDOVÁ 4

5. 9. 2015

doba-jedova-4-hormony.jpgSherill Sellmanová považuje přirozenou hormonální rovnováhu za základ tělesného i psychického zdraví ženy v každém věku. V této knize upozorňuje na nebezpečí syntetických hormonů v podobě léků, jako je hormonální antikoncepce či hormonální substituční léčba, na endokrinní disruptory v životním prostředí a na další faktory, které mají negativní dopad na lidské zdraví. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

kniha: DOBA JEDOVÁ 3

4. 9. 2015

doba-jedova-3.jpgRoku 2000 Centra pro kontrolu a prevenci nemocí v USA oznámila, že těla amerických žen obsahují vysoké hladiny ftalátů způsobujících vrozené vady a neplodnost. Podezření, že tyto látky pocházejí z kosmetických přípravků, vedlo k velmi zneklidňujícím objevům…

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

kniha: DOBA JEDOVÁ 2

3. 9. 2015

doba-jedova-2.jpgAutoři Anna Strunecká a Jiří Patočka navazují na svou první knihu Doba jedová. Jde o zajímavé čtení o nápojích, potravinách a rizicích konzumace např. sladkostí. Kniha je psána velmi srozumitelně a jasně. Dozvíte se nejnovější informace o rakovině a dalších nemocech a dále o rizicích očkování. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: DOBA JEDOVÁ (A.Strunecká)

2. 9. 2015

doba-jedova-1.jpgO škodlivých látkách a jak se bránit zdravotním rizikům.

Poutavé čtení o různých škodlivých látkách v nápojích, kosmetice, potravinách a životním prostředí. Mnohé z těchto produktů jsou přesto doporučovány reklamou či sdělovacími prostředky jako zdraví prospěšné. Pozornost je věnována také rizikům, která mohou vzniknout při očkování. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

kniha: MYŠLENÍ UZDRAVUJE (J.Mandžuková)

1. 5. 2014

mysleni-uzdravuje.jpg

Je známa celá řada knih, vědeckých prací a příběhů, které potvrzují, že myšlení dokáže hlubokým a často zásadním způsobem ovlivnit všechny oblasti našeho života včetně zdraví.

Tato kniha přináší zajímavá doporučení, návody a další rady k aktivizaci léčivých schopností organismu a procesu SEBEUZDRAVENÍ. Prováděním doporučovaných metod můžete „ztratit“ jen pár hodin času, ale možná získáte roky života... 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

kniha: CESTA CÍSAŘOVNY (U.Krautwald)

1. 4. 2014

189867_big.jpgCESTA CÍSAŘOVNY..Každá žena může být císařovnou – pakliže se pro to rozhodne se všemi důsledky a je připravena sama si určovat svůj život. Jakmile se osvobodí od tradičních názorů, jaká má žena být, bude svou rozkoš, moc, krásu a moudrost držet pouze ve svých rukou. Jedině na ženě samé záleží, zda se rozhodne pro tuto svou životní cestu. Já už jsem se svou cestou vydala, a vy? 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

kniha: JAK PŘELSTÍT ĎÁBLA (N.Hill)

1. 3. 2014

dabel.jpg

Nejtroufalejší a nejpodnětnější motivační kniha od amerického filozofa úspěchu číslo jedna, kterou napsal v roce 1938, hned po vydání svého bestselleru Myšlením k bohatství. Od vydání knihy Jak přelstít ďábla však bylo upuštěno, protože Hillovou rodinou i poradci byla považována za příliš kontroverzní. Po sedmdesáti letech vychází péčí Nadace Napoleona Hilla a Sharon Lechter, jež původní Hillův rukopis uspořádala, opatřila poznámkami a upozornila na ověřené strategie, které nám umožňují osvobodit se od vlivu ďábla a žít hojný a úspěšný život, jaký si zasloužíme. Zatímco bestseller Myšlením k bohatství nabízí cestu k úspěchu, kniha Jak přelstít ďábla vám pomůže překonat bariéry, které vás brzdí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

kniha: JEDNODUŠE BUĎTE ŠŤASTNÍ (P.Franckh)

1. 2. 2014

jednoduse-budte-stastni.jpg

 7 klíčů k lehkosti bytí může odemknout dveře k takovému životu, jaký si přejí všichni: proces vytvářející radost – sobě samému a svým blízkým. Pierre Franckh podporuje myšlenku, že abychom byli šťastní, musíme pro to sami něco udělat, a má dostatek zkušeností, aby každému umožnil najít vlastní cestu ke štěstí. Proto je jeho kniha plná návodů. Autor poskytuje mnoho podnětů pro lepší poznání vlastních postojů a jejich přijetí jako základu k novému uspořádání života. Cenná podpora pro všechny, kteří hledají radu a ještě nevzdali naději na to „být jednoduše šťastní“. Štěstí se totiž může naučit každý.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0