Jdi na obsah Jdi na menu

KNIHY

Také tak rádi čtete?

Já KNIHY doslova miluji a jsem neskutečný knihomol.

Tak pojďte nakouknout do mé knihovny..

 

img_20231013_133208.jpg

Andrea Kindermann

váš osobní průvodce TRANSFORMACE 

 

 

Příspěvky

kniha: OTOKY A ZÁHADNÁ LYMFA

1. 7. 2020

otoky-a-zahadna-lymfa.jpgJe to výborná ženská kniha, která se proto zaměřuje na nejčastější ženské problémy od otoků a tzv. sloních nohou, obezitou, podceňovanou celulitidou, zavodňováním, alergiemi a všemi nemocemi, které může spustit právě neléčený lymfatický systém. Kniha je zaměřena na ženy a rozebráním nemoci zkrz jejich duši, psychiku a problémy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

kniha: PROBUĎTE SVOU SPÍCÍ SÍLU

1. 6. 2020

probudte-svou-spici-silu.jpgPřední odborník na osobní rozvoj a motivační řečník Anthony Robbins ukazuje, jak je možné a žádoucí ovlivnit emocionální, finanční a duševní osud každého člověka a docílit tak spokojenosti, která nás bude provázet po zbytek života. Autor již přes třicet let pomáhá lidem najít optimální cestu ke šťastnému životu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

kniha: KOUČINK DUŠE

1. 5. 2020

koucink-duse-208532.jpgVšichni jsme na tomto světě proto, abychom rostli a vzali osud do svých rukou. Známá herečka a moderátorka Michaela Merten dospěla k tomuto závěru na základě osobních zkušeností s životními úspěchy a nezdary. Změňte svůj život z negativního na pozitivní jednou provždy. 

V dnešní době dezorientace a nejistoty je více než kdy jindy důležité rozvíjet naše vnitřní síly a posilovat pozitivní vlivy na náš smysl života.  Koučink duše je kniha, která vám dodá odvahu! 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

kniha: UMĚNÍ BÝT ZDRÁV

1. 4. 2020

umeni-byt-zdrav.jpgDnešní život je plný úzkosti, fyzické či psychické bolesti, závislostí, nesoběstačnosti a pocitu žití bez životní síly a energie, v podstatě na prahu vyčerpání či vyhoření. Umění být zdráv ale neleží vně nás, nýbrž v nás.
 
Být zdráv v 21. století znamená zvědomit si důležité aspekty našeho života. Týkají se různých oblastí našeho životního stylu, psyché a prostředí, ve kterém žijeme a které nás ovlivňuje a formuje.
 
Tato kniha není univerzálním návodem, její autor, MUDr. Jan Vojáček se v ní snaží nastínit principy, které považuje za důležité pro uzdravení i prevenci civilizačních nemocí. Nemá nahrazovat lékařskou péči, ale má být jejím doplňkem.
 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

kniha: ŠŤASTNÝ ŽIVOT

1. 3. 2020

stastny-zivot.jpgJak můžete den za dnem prožívat větší míru štěstí bez ohledu na to, co se ve vašem životě právě odehrává? Štěstí nepřichází jako odměna za to, že něco získáme nebo něčeho dosáhneme. Štěstí bývá naopak příčinou: nejkratší a nejpřímější cestou k osobnímu naplnění a úspěšnému životu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

kniha: ZTRÁTA SPOJENÍ - Odhalte pravé příčiny deprese

1. 2. 2020

ztrata-spojeni-odhalte-prave-priciny-deprese-9788081115301.280299474.1581063767.jpgVýskyt deprese a úzkosti v celém západním světě prudce stoupá a trápí stále větší procento populace. Tradiční psychiatrie obvykle popisuje jejich příčiny jako chemickou nerovnováhu v mozku a nabízí jediné řešení: psychofarmaka. Jenže každý, kdo tyto stavy někdy zažil, velmi dobře ví, že samotné léky sice mohou přinést chvilkovou úlevu, ale nic nevyřeší, tu hlubokou vnitřní bolest neodstraní. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: PROČ (A JAK) PSYCHOSOMATIKA FUNGUJE?

1. 1. 2020

proc-a-jak-psychosomatika-funguje.jpgPublikace o psychosomatice u nás vychází už několik let a některé z nich si již získaly přízeň čtenářů. Zatím ale žádná z nich se v žebříčcích prodejnosti neumísťovala tak vysoko jako kniha Proč (a jak) psychosomatika funguje? nemoc začíná v hlavě? Společně ji sepsaly lékařka Jarmila Klímová a psycholožka Michaela Fialová, které pracují v Konzultačním a terapeutickém institutu v Praze.

Kniha představuje 5 základních aspektů psychosomatického vnímání a jeho vztah k dalším oborům jako je západní i východní medicína, biologie, psychologie, kvantová fyzika i spirituální vědy. Odhaluje kouzlo spojitosti světa. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

kniha: JSI BEZ HRANIC

1. 12. 2019

jsi-bez-hranic.jpgChcete se cítit svobodní a naplnění v každém dni? Být zářiví a zdraví v každém věku? Žít s lehkostí a v blahobytu? Můžete. Je to daleko jednodušší, než jste se naučili věřit. Pomocí jednoduchých metod a cvičení k osvobozování se od limitů, rozpouštění špatných návyků ve všech oblastech života a jejich nahrazení těmi, co fungují, inspirativních článků a afirmací poskládaných do 

10ti KROKŮ KE SVOBODNÉMU, ZDRAVÉMU A ÚSPĚŠNÉMU ŽIVOTU se napojíš na vnitřní vedení, vlastní zdroj energie, návodů i odpovědí pro tvůj naplněný život. Tato kniha je pozvánkou k tomu zamyslet se nad tvým životním stylem i tempem a díky návodu na jejích stránkách změnit vše, co ti brání v harmonickém životě bez hranic. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: MŮŽEŠ VŠE, CO CHCEŠ

1. 11. 2019

muzes-vse-co-chces.jpgChcete se probouzet každý den s radostí? Chcete žít svými sny? Chcete mít pořád plno energie, nápadů a inspirace? Můžete žít život podle svých snů. Nebojte se připustit si tuhle možnost. Být tím, kým jste, je vaším posláním. Přirozeností. Je to cesta. Objevit, pro co jste se narodili a pak za tím jít. Inspirativní příručka, jež vám jednoduchým a jasným způsobem pomůže rozpomenout se na vrozenou sílu, díky které si krok za krokem dovedete zhmotnit život, po jakém toužíte.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: NIC NEŽ PŘÍTOMNOST

1. 10. 2019

nic-nez-pritomnost.jpgVe své stěžejní knize přináší proslulý Jack Kornfield, úžasný vyprávěč a učitel, nadčasové poselství: je možné nalézt štěstí i svobodu, a to kdykoli a kdekoli. Nesejde na tom, zda procházíte bolestným obdobím osobní ztráty či neúspěchu nebo vás třeba čekají náročné změny. Ve skutečnosti právě tehdy, když se musíme vyrovnávat se složitou situací, nastává ideální okamžik otevřít mysl a srdce a odvahu, bdělost a soucit. Meditačními technikami můžeme dosáhnout harmonie a klidu. Neexistuje nic než přítomnost.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: LÉČIVÁ SÍLA VIZUALIZACE

1. 9. 2019

leciva-sila-vizualizace.jpgPokud myslíme na lidi nebo věci, které v nás vzbuzují negativní emoce, můžeme tím oslabit svůj imunitní systém, a zpomalit tak své uzdravení. Myslíme-li však na cokoli příjemného či uvolňujícího, můžeme svoji obranyschopnost posílit.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: PROČ SPÍME

1. 8. 2019

proc-spime.pngKolik hodin jste dnes v noci spali? Pokud méně než osm, pak asi stejně jako většina lidstva trpíte spánkovou deprivací. O co přicházíte? Lidé, kteří si dopřávají dostatek spánku, jsou zdravější, chytřejší, štíhlejší, atraktivnější a šťastnější. Evoluce nás touto bezbrannou fází denního rytmu nevybavila náhodou! 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: LÉČIVÉ SNY

1. 7. 2019

kniha-lecive-sny.jpgKniha Léčivé sny je dobrodružstvím, jež ukazuje, jakým způsobem nám mohou sny pomoci smířit se se svými vlastnímy rozpory, stát se otevřenějšími k ostatním, žít s větší odvahou a nalézt vnitřní moudrost, kterou všichni disponujeme. Tato kniha čerpá z patnácti let výzkumné práce a stává se podstatným přínosem literatuře o snech.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

kniha: MOLEKULY EMOCÍ

1. 6. 2019

molekuly-emoci.jpgProč se cítíme tak, jak se cítíme? Jak naše myšlenky a emoce ovlivňují naše zdraví? Jsou naše tělo a mysl od sebe navzájem odlišné, nebo fungují společně jako součást propojeného systému? 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: 12 MOUDROSTÍ STROMŮ

1. 5. 2019

12-moudrosti-stromu.jpgNejlepší lekcí, kterou nám les umí dát, je správné prožití přítomného okamžiku. Při pozorování stromů správným způsobem ukotvíme naše myšlenky tam, kde by měly přirozeně být. Poté se naučíme vnímat rytmus života okolo, porozumět lépe našemu okolí, přirozeně si odpočinout, a očistit se od problémů každodenního života. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: NAVŽDY MLADÁ

1. 4. 2019

navzdy-mlada.jpgV této knize významný americký dermatolog a propagátor nových trendů představuje novou strategii pro udržení krásné kůže a zdravého, mladistvého těla bez ohledu na věk. 

 

Náplní nutrigenomiky, jak se tato strategie nazývá, je studium způsobů, jakým výživa ovlivňuje projevy genů. Jisté živiny mohou totiž spouštět geny, které blokují nemoci, a zastavovat ty, které nemoci způsobují a urychlují stárnutí. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

kniha: SPIRITUÁLNÍ MEDICÍNA

1. 3. 2019

spiritual.jpgKniha představuje základní úvod do spirituální neboli duchovní medicíny, k níž se v posledních letech obrací čím dál více lidí, kteří mají pocit, že klasická medicína selhává, neléčí příčiny, nýbrž syndromy, nevěnuje pacientům dost pozornosti, nevidí v nich lidské bytosti, ale pouze čísla do statistiky. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: SPÁNEK JE UMĚNÍ

1. 2. 2019

spanek-je-umeni.jpgSpánek je nezbytná součást života – posiluje imunitní systém, vyrovnává hladiny hormonů, urychluje látkovou výměnu, zvyšuje množství fyzické energie a zlepšuje mozkové funkce. To je jenom část důvodů, proč kvalitní spánek hraje nezastupitelnou roli v našem zdraví. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: PŘÍBĚH PSYCHOLOGIE

2. 1. 2019

pribeh-psychologie.jpg

"Je to podivná věc když si člověk pomyslí, že všechny lidské bytosti jsou jedna druhé hlubokým tajemstvím a záhadou." Psychologie znamená "studium duše", moderním pohledem se však na ní díváme, jako  na studium chování a duševních procesů. Tématem této knihy jsou právě dějiny chápání a porozumění mysli od Sokrata, přes Descarta a Sigmunda Freuda až k Danieli Denettovi.

 

Kniha se zabývá mmj. hledáním mysli a její souvislosti s tělem. Co člověka dělá tím, čím je. Navíc moderní neurologie vrhá světlo na to, jak naše mysl vlastně funguje.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

kniha: DIGITÁLNÍ DEMENCE

1. 1. 2019

digitalni-demence.jpgNěmecký vědec a esejista Manfred Spitzer je nesmiřitelným bojovníkem proti digitalizaci světa, našich životů a myslí. Neznamená pro něj pokrok, ale jen úpadek, rozmělnění a fragmentaci myšlení a vědění. Je přesvědčen, že pod vlivem moderních technologií naše mozky lenivějí a zjednodušují se, že nás všeobecná přístupnost digitálního obsahu – her, filmů, sociálních sítí – vede k oblibě násilí, primitivismu a pornografie. Píše o tom ve své úspěšné knize Digitální demence, která vyšla v Mnichově a stala se bestsellerem.  Je důležitá především proto, že otevírá téma, o němž se u nás zatím debatovalo spíš okrajově: Jaký vliv mají počítače na náš mozek?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

kniha: JAK DÁL PO ANTIBIOTICÍCH

31. 12. 2018

jak-dal-po-antibiotikach.jpgPříroda je nesmírně moudrá. Antibiotika mají často v našich životech své oprávněné místo, ale přece jen si po přečtení této knihy uvědomíte, že řeči o jejich nadužívání nejsou jen planým tlacháním. Antibiotika jsou pro lidský organismus zátěž a jde tak trochu o vyhánění ďábla čertem, což jistě účinné je, ale po tom čertovi musíme uklidnit. A nejvíce negativních následků po dobrání antibiotik máme ve chvíli, kdy po něm neuklidíme.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: ROSTLINNÁ ANTIBIOTIKA SI VYROBÍME SAMI

1. 12. 2018

rostlinna-antibiotika-si-vyrobime-sami-leceni-a-prevence-korenim-a-bylinkami.jpgRostlinná antibiotika, která se v přírodní medicíně používají už od starověku, velmi často působí současně proti virům, bakteriím i plísním a disponují komplexními mechanismy, jež znemožňují vznik rezistencí. Navíc celkově posilují imunitu, což je jejich nespornou výhodou oproti syntetickým antibiotikům

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: STOP CUKROVCE

1. 11. 2018

stop-cukrovce.jpgAutorka bestsellerů o době jedové v této publikaci nabízí způsoby a prostředky včasné a účinné prevence diabetu. A zároveň předkládá možnosti spolupráce pacienta s lékaři pro úspěšnou kompenzaci symptomů a vážných komplikací této obávané choroby. Knížka Stop cukrovce vede čtenáře nejen k účinným opatřením, ale i k pochopení, že zodpovědnost za své zdraví má každý jednotlivec.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

kniha: DOBA JEDOVÁ 9

1. 10. 2018

doba-jedova-9-cukr.jpgCílem této knihy je vysvětlit, proč je nutné cukry považovat za důvodně podezřelé a jak jsme se dostali do současné situace, kdy:

• třetina všech dospělých trpí obezitou,

• dvě třetiny dospělých nadváhou,

• téměř každý sedmý je diabetik

• a každý čtvrtý až pátý umírá na rakovinu. 

 

Přitom až donedávna převládal názor, že „osladit si život“, kdykoli se cítíme unavení, vystresovaní či bez energie, je zcela normální, a hlavně naprosto neškodné. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: Šinrin-joku, japonské umění lesní terapie

1. 9. 2018

sinrin-joku-japonske-umeni-lesni-terapie.jpgJaponsko je zemí extrémů a Japonci jsou velice zvláštní a poetický národ. Dej jim kytky, přijdou s ikebanou. Podstrč jim papír, začnou skládat origami. Pošli je uvařit čaj, vymyslí čajový obřad. Pošlete je na procházku do lesa a oni z toho udělají lesní koupel...

 

Opravdový výzkum spojitosti mezi lesy a lidským zdravím začal v roce 2004. Vědci pomocí exaktního měření dokázali, že lesní terapie dokáže podpořit imunitní systém, zvýšit hladinu energie, odbourat úzkost, depresi a vztek a vyvolat stav uvolnění. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: ZDRAVÍ JE V NAŠÍ HLAVĚ

1. 8. 2018

zdravi-je-v-nasi-hlave.jpgDlouhodobý stres, život pod tlakem a negativní emoce se odrážejí na našem zdravotním stavu. Uvádí se, že až 80 procent nemocí ovlivňuje naše psychika. Všeobecně se ví, že naše zdraví ovlivňuje životní styl, dědičnost a životní prostředí. Ale kromě těchto faktorů existuje velmi úzký vztah mezi zdravím a emocionálním stavem, a o tomhle je právě tahle kniha české autorky, kterou velmi ráda čtu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: ZDRAVÁ STŘEVA

1. 7. 2018

zdrava-streva.jpgZdravá střeva: Poznejte tajemství mikrobioty a získejte dlouhodobou kontrolu nad svou váhou, náladou a zdravím.

Věděli jste, že ve svých střevech máte větší počet mikroorganismů, než kolik má vaše tělo buněk? (Kdo koho vlastně hostí?) Věděli jste, že geneticky jsme si z 99.9% podobní, zatímco v případě mikrobiomu se naopak z 80 % jeden od druhého lišíme? 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: VELMI OSOBNÍ KNIHA O ZDRAVÍ (M.Slimáková)

1. 6. 2018

velmi-osobni-kniha-o-zdravi.jpgJak dát tělu to nejlepší v dnešní uspěchané době? Tipy od nejvlivnější české expertky v oblasti zdravého životního stylu.

Neznám nikoho, kdo dokáže nadchnout do zdravého jídla i životosprávy tolik lidí a tak trvale jak o Margit — je jedinečná, stejně jako tato kniha.Až dočtete tuto výjimečnou knihu uleví se vám.  Už nikdy vás nenapadne držet dietu. Zjistíte totiž, že žít zdravě je mnohem přirozenější, logičtější a jednodušší než jste si mysleli.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: K ČEMU JSOU DIETY

1. 4. 2018

k-cemu-jsou-diety.jpgKniha je zaměřena na boj s obezitou a srozumitelně vysvětluje omyly mnoha redukčních dietních režimů. Autor reaguje také na stále se množící „zaručené“ prostředky a postupy spíše laických autorů, kteří se dle něho chtějí zviditelnit a obohatit. Současně posoudí oprávněnost a reálnost ucelených dietních režimů, pocházejících z pera odborníků – lékařů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0

Kniha: NEJSTE BEZMOCNÍ -Co můžete dělat proti rakovině

1. 3. 2018

nejste-bezmocni-co-muzete-delat-proti-rakovine.jpgJsou „zázračná“ uzdravení z rakoviny skutečně zázračná? Převezměte odpovědnost za vlastní zdraví! Snad každý už slyšel o někom, kdo se nečekaně uzdravil z rakoviny, přestože mu lékaři nedávali žádnou šanci. 

Autorka Kelly A. Turnerová prozkoumala přes tisíc případů radikální remise a objevila celkem sedmdesát pět faktorů, které respondenti považovali za důležité. Devět z nich zmínil téměř každý účastník její studie: 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: KNIHY | Komentářů: 0