Jdi na obsah Jdi na menu

TŘEZALKOVÝ OLEJ

1. 1. 2013

Třezalkový olej zklidňuje a čistí citlivou, zánětlivou a zanícenou pleť. Působí protizánětlivě, pokožku dezinfikuje a zároveň i zjemňuje. Napomáhá hojení kožních onemocnění, drobných ran, pohmožděnin, odřenin a popálenin. Má antidepresivní účinky.

Třezalkový olej se využívá pro své čistící, antiseptické a protizánětlivé účinky. Je vhodný pro ošetření spálené pokožky po nadměrném slunění, k ošetření naraženin, zanícených ran a pohmoždenin, uvolňuje svalové a energetické blokády. Má povzbuzující účinky při depresích a nervových potížích a používá se jako podpůrný prostředek při hormonální nerovnováze a snížené vitalitě. Třezalkový olej dodává pokožce potřebné bioaktivní látky, které zvyšují odolnost. Je vyroben pouze z květů tradičním způsobem. Květ třezalky je ručně sbírán v době příznivého postavení měsíce a vyluhován výhradně přirozeným slunečním svitem. Získaný produkt má sytě rudou barvu a příjemné aroma. Vůně je způsobena třezalkovou silicí. Květ obsahuje katechinové třísloviny, flavonové glykosidy, rutin, quercetin, červený hypericin, pryskyřici, organické kyseliny, provitamin A, vitamin C a další. Nepoužívat při slunění!

Použití:
Použijte ke kosmetické masáži obličeje, dekoltu či k aromaterapeutické masáži celého těla. Lze jej míchat s jinými rostlinnými oleji a podle žádoucího účinku jej doplňovat éterickými oleji. Přidejte 1 kávovou lžičku do lázně, během koupele ulpí olej na pokožce a po důkladném rozetření navodí příjemný pocit pružnosti a elasticity.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář