Jdi na obsah Jdi na menu

ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA

1. 9. 2012

 

 

 

 

 

INGREDIENCE:
750 ml voda

 

1 ks cibule
4 ks vejce natvrdo

 mletý pepř

2 lžíce máslo

1 balíček mražený špenát

200 ml smetana

 sůl

3 lžíce hladká mouka

 

POSTUP:

Cibuli oloupeme, očistíme a nasekáme najemno.

V hrnci rozpustíme máslo. Vsypeme cibuli a orestujeme ji. Přidáme mouku, osmahneme ji, promícháme a vše zalijeme vodou. Přivedeme k varu a za neustálého míchání přidáme rozmrzlý špenát. Podle chuti opepříme, osolíme a vaříme asi 10 minut. Poté vlijeme smetanu, necháme přejít varem a odstavíme.

Do hotové špenátové polévky vložíme na měsíčky nakrájená vejce a podáváme sypané sekanou pažitkou

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Tereza - Zdravé vaření?

15. 1. 2013 21:10

Nezlobte se na mne, ale dát do rubriky "zdravé vaření" recept, jehož součástí je mražený špenát a ještě hůře masox, mi přijde poněkud podivné...