Jdi na obsah Jdi na menu

KAŽDÝ TÝDEN OCHUTNÁVÁM NEOCHUTNANÉ

25. 1. 2014
Jelikož jsem klasický experimenátor chutí, zařazuji pravidelně do jídelníčku nejen něco zdravého, ale často něco, co jsem v životě neochutnala.. 
 
Mám pocit, že se kolikrát lidé zbytečně ochuzují, a to nejen sebe a své chuťové buňky o něco vskutku grandiózního. Můžete si tak třeba začít vést zajímavý seznam a pokud každý týden vyzkoušíte  jednu novinku, získáme během celého roku celkem 52 nových gurmánských zkušeností!
 
 
Tak jsem o víkendu zkusila například následující receptík a mužské osazenstvo domácnosti se tetelilo blahem :-)
 
 

rajcata-se-syrem-v-testicku.jpg

 

Receptík na zapečená rajčátka je strašně jednoduchý a je to i výborná pochoutka.
Kupuji si 2 listová těsta, na jedno rozložím pokrájená rajčátka, jemně osolím je, případně lze i okořenit čím máte ráda -bazalka, česnek atd.,následně posypu strouhaným sýrem, může být eidam a nebo je výborná i Niva. Celé to překryji druhým plátem listového těsta a pak už si to jen vykrajuji sklenicím aby vznikly něco jako malé "koblížky".Lze potřít povrch vajíčkem. Dám do trouby na pečící papír a nechám na zhruba 20 min. zapéct (závisí na typu trouby) při zhruba 180 stupních.
 
Toť vše. Dobrou chuť.
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář