Jdi na obsah Jdi na menu

DÝŇOVÁ POLÉVKA

1. 7. 2013

POTŘEBUJEME:

1 menší dýně Hokkaido (asi 300g dužiny), 1 cibule, 1 cuketa (není nutná), 1 větší mrkev (není nutná), špetka bílého pepře a soli, muškát, kurkuma, koriandr (není nutný), 1 kostka zeleninového bujónu, 200ml smetany ke šlehání, olej na smažení.

 

Dýni rozkrojíme napůl a ze středu odstraníme semínka. Poté vydlabeme dužinu. V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou šalotku  (cibuli). Poté můžeme přidat na kostičky nakrájenou mrkev, cuketu, nakonec přidáme dýni a orestujeme. Zalijeme vodou, vhodíme kostku bujónu a vaříme do změknutí. Poté ručním mixérem rozmixujeme na jemné pyré. Přidáme smetanu (možno sojovou) a důkladně promícháme. Polévku podle potřeby ochutíme solí, pepřem, muškátem, kurkumou, možno dodat i trochu koriandru. Při podávání ozdobíme kouskem petrželky.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář