Jdi na obsah Jdi na menu

ČERVENÁ ČOČKA PO BULHARSKU

1. 3. 2012

Potřebujeme (na 3-4porce):

1 polévková lžíce oleje řepkového

1 cibule velká

1 zelená paprika

2 rajčata

250g červené čočky

200ml sojového nápoje (lze nahradit mlékem)

2polévkové lžíce hladké mouky

1 kostka zeleninového bujonu

trošku bazalky a trošku provensálského koření

500-600 ml vody

 

Postup:

=Cibuli, rajčata a papriku pokrájíme a dusíme na oleji asi 5 min.

= ochutíme, zalijeme vodou a přidáme červenou čočku -vaříme asi 12min.(do rozvaření čočky)

= v sojovém mléku rozmícháme mouku a vmícháme ji do směsy,

= za občasného míchání na slabém ohni dochutíme (bujon,koření atd.)necháme ještě 5min.vařit

= v případě potřeby dochutíme solí

= lze podávat s karbanátkem, opečeným tofu či chlebem

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář