Jdi na obsah Jdi na menu

SKOŘICOVÝ OLEJ

2. 4. 2017

Skořice je neuvěřitelně populární koření. Mnozí si však neuvědomují, že ve formě oleje má neuvěřitelné zdravotní výhody. Skořicový olej vlastní velmi dobré antiseptické, antibiotické, analgetické a afrodiziakální vlastnosti. Tento éterický olej má čistící účinky na krev a také pomáhá v prevenci a léčbě akné.

 

Bojuje proti sraženinám (mrtvice, infarkty), snižuje krevní tlak, zlepšuje metabolismus a stabilizuje hladinu cukru v krvi – přispívá tak k celkové rovnováze organismu.

Výhody tohoto esenciálního oleje jsou obrovské a je známo, že léčí infekce močových cest a ničí bakterie přítomné v žlučovodu. Jeho antibakteriální vlastnosti jsou také účinné při léčbě různých bakterií a plísňových infekcí.

Na jezuitské univerzitě Wheeling – studie ukázaly, že mozková aktivita může být skořicovým olejem posílena. Pomáhá také předcházet ztrátě paměti a poskytuje úlevu od úzkosti a napětí. Na americkém Human Nutrition Research Center vědci zjistili, že skořice je silný éterický olej ideální pro omlazení orgánů v těle a v boji proti diabetu.

Skořicový olej zabraňuje rakovině tlustého střeva, protože ho čistí a zmírňuje nadýmání. V Orientu se skořice používá k léčbě mnoha infekcí. Lžička domácí skořicové silice bojuje proti infekci dutiny ústní, vředům a dalším problémům, např. se zuby. Skořicový olej je také efektivní v léčbě artritidy. Naneste malé množství na postiženou oblast a rozetřete jej. Výsledky uvidíte díky vynikajícím protizánětlivým vlastnostem, které skořice má.

Používá se na chřipku, bolesti v krku, nachlazení i jako diuretikum. Napomáhá odstranění toxických látek a exkrementů z těla bez větších potíží.

Skořicový olej si můžete vyrobit i doma, tady je pro vás recept:

 

Recept na domácí skořicový olej

Vezměte si celé skořicové tyčinky a nacpěte je do skleněné nádoby. Vyplňte všechny prázdné prostory. Nalijte olivový olej do skleněné nádoby, aby byly všechny tyčinky skořice zcela pokryté olejem. Umístěte nádobu na teplé místo, například na okno. Nechte ji tak na asi tři týdny. Každý den nádobou zatřeste. Po třech týdnech bude olej ze skořicových tyčinek zcela uvolněný a tyčinky můžete z nádoby vytáhnout.

Uchovávejte skořicový olej ve skleněné nádobě a uložte jej na chladné a suché místo.

info: farmazdravi.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář