Jdi na obsah Jdi na menu

TRX - PUSTILA JSEM SE DO PRAVIDELNÉHO CVIČENÍ

12. 1. 2019

Tak jsem se i já při tom novém roce, rozhodla vyzkoušet něco, co jsem dosud nikdy nezkusila. Protože potřebuji nejen zpevnit své tělo, ale hlavně redukovat stále narůstající hmotnost (hold v práci výborně vaří), tak jsem do toho šla. A potom jsem byla šťastná jako blecha.  Ty endorfíny a pocit, že jsem to zvládala bylo k nepopsání..

Na cvičení s popruhy (TRX) je výborné to, že  se cvičí nejen s vlastní váhou, ale dá se přizpůsobit i osobní fyzické zdatnosti, stačí se přiblížit či oddálit od místa zavěšení. 

TRX vlastně znamená TotalBody Resistance Exercise - Cviky pro zatížení celého těla. Tohle jednoduché závěsné zařízení rozvíjí tělesnou sílu pomocí funkčních pohybů a dynamických poloh. Při sportu a každodenním cvičení se pohybujeme stále v mnoha rovinách.

Cvičení na závěsném systému TRX umožňuje cvičit v těchto rovinách, stejně tak jak žijeme. Svalová hmota narůstá rovnoměrně, což snižuje riziko zranění a zvyšuje výkonnost.

TRX se skládá ze dvou pevných popruhů nastavitelné délky zakončenými madly pro ruce či nohy. Samotné cvičení probíhá tak, že jedna část těla je vždy na podložce (zpravidla na zemi) a druhá je zavěšena na TRX. 

TRX je navíc přenosné a přináší větší funkčnost než velké a drahé stroje v posilovně.

A co vy? Už jste kdy TRX také zkusili? A pocity?

Díky za komentáře. Pozdrav z Chomutova posílá všem svým příznivcům Andy

na fb mne najdete zde:https://www.facebook.com/kindermann.andrea

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář