Jdi na obsah Jdi na menu

DOMÁCÍ JABLÍČKA NÁS CHRÁNÍ PROTI NEMOCEM

9. 10. 2018

Jablíčkujem! Tím, že jíme jablka posilujeme imunitní systém, srdce i krevní oběh, stabilizujeme si hladinu cukru v krvi, čistíme si střeva a pomáháme dásním.

 

Jablka obsahují vysokou koncentrací vitaminu C, díky bioflavonoidům se ve střevě stávají zázrakem proti všemožným chorobám.

 

Obzvláště bohatá na živiny je jejich slupka (ideálně bez chemického ošetření), obsahuje nenasycené mastné kyseliny, hořčík, karoteny i železo.

 

V jablíčku je dále 30procent pektinu, tedy funkční vlákniny, která snižuje hladinu cholesterolu, váže na sebe jedovaté látky jako je například olovo či rtuť.

 

Pozor, krásná a lákavá jablka v supermarketech mohou kvůli jedovatým postřikům vyvolat alergické reakce, včetně puchýřků v ústech či poruch trávení. Navíc se tyto potravinové jedy usazují v těle. Nejvíce jsou ohroženy děti. Proto upřednostňujte jablka domácí, ochraníte se před spoustou zdravotních rizik a problémů.

 

Zdravé jablečné mlsání přeje všem Amazonka, najdete mne na facebooku zde:

https://www.facebook.com/kindermann.andrea

 

PS: Původně k nám jablka přišla ze střední Asie a na světě existuje okolo 2000 odrůd jabloní. V Čechách jich je povoleno pouze 60.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář