Jdi na obsah Jdi na menu

ČLÁNKY O ZDRAVÍ

Mým cílem je  seznámit vás s alternativními léčebnými prostředky, které nám nadělila sama příroda a také poukázat na mnohá tajemství dnešní DOBY JEDOVÉ. Snad Vám to může učinit v běžném životě zasvěcenou a informovanou volbu.

 

DOPORUČUJI DÁLE NASTUDOVAT UVEDENÉ  KNIHY:

 

lzi_o_zdravi.jpgmedium-10.jpgmedium-11.jpgmedium-12.jpgmedium-13.jpgmedium-14.jpgmedium-5.jpgmedium-6.jpgmedium-7.jpgmedium-8.jpgmedium-9.jpgmedium.jpgmedium-1.jpgmedium-2.jpgmedium-3.jpgmedium-4.jpg

 

Příspěvky

KURKUMA JE ZLATÝ ZÁZRAK

1. 7. 2018

antiage-turmeric-3251560_960_720-kurkuma.jpgKURKUMA JE ZLATÁ BOHYNĚ. Kdybych se měla spolehnout jen na jednu bylinu v oblasti zdravotní i kulinářské, bez váhání bych sáhla po tomto indickém koření. Je na svět jen málo, s čím si kurkuma ve světě uzdravování nedokáže poradit a málo v čem by ji jiná bylina nahradila.

 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

OREGANO - BYLINA PRO CHUŤ I ZDRAVÍ

30. 6. 2018

oregano.jpgDobromysl je opravdu velký zdroj těchto prospěšných látek. Jen pro srovnání – má 45krát více antioxidantů než jablko, 30krát více než brambory, 12krát více než pomeranč a dokonce 4krát více než tolik oblíbené borůvky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

KAMENEC PRO SKVĚLOU PÉČI O POKOŽKU

10. 6. 2018

rock-salt-2343770_960_720.jpgCo všechno dokáže Kamenec? Ošetřuje podrážděnou pokožku po holení, štípnutí hmyzem a může se použít i jako prostředek proti pocení Kamenec si v žádném případě nezaslouží opomenutí dnešní moderní doby.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

ROSTLINNÉ OLEJE PRO ZDRAVOU KŮŽI

1. 5. 2018

olive-oil-968657_960_720.jpgMnoho krémů se pyšní obsahem rostlinného oleje, třeba mandlového nebo slunečnicového, který jim propůjčuje skvělé vlastnosti. Proč tedy nevyzkoušet oleje samotné? Za studena lisované, kvalitní oleje pokožka dobře přijímá a vstřebává. Zvláště, pokud je před aplikací mírně navlhčená.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

PŘÍZNAKY A DŮVODY VYSOKÉ HLADINY CUKRU V KRVI

22. 4. 2018

diabetes-1724617_960_720.jpgKdyž slyšíme lidi mluvit o vysoké hladině cukru v krvi, první věc, která nás napadne, je, že jde o cukrovku.Toto onemocnění je velmi vážné, ale dlouho předtím, než vám diagnostikují cukrovku, bude vaše tělo vykazovat příznaky, že vaše hladina cukru v krvi je příliš vysoká.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

KUPUJETE BÍLÝ,VOŇAVÝ TOALETNÍ PAPÍR?RADĚJI SE HO VZDEJTE!

2. 4. 2018

frog-1037714_960_720.jpgKdo o tomto tématu již něco četl, mohl narazit na varování, že pokud si vaříte pytlíkový čaj v běžných čajových sáčcích, hrozí vám hromadění vysoce toxických a karcinogenních látek v těle. Stejné informace se šíří ohledně hygienických potřeb, jako jsou tampony, vložky nebo toaletní papír. Proč? Více se dozvíte v článku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

DOMÁCÍ MĚŘENÍ HLADINY CUKRU

1. 4. 2018

diabetes-528678_960_720.jpgJe to už nějakou dobu, co jsem si koupila  glukometr.  Chvíli mi trvalo, než jsem se odvážila začít se skutečným měřením. Rozhoupala jsem se až dnes. A byl to šok. Investici v řádu několik stokorun vřele doporučuji každému, kdo to myslí se svým zdravím opravdu vážně.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

JAK SE VYHNOUT EPIDEMII VIROZ

26. 3. 2018

virus-1812092_960_720.jpgNěkolik společných drobnějších opatření má vždy větší účinek, než kdybychom použili jen jednu metodu, která by se nám v zájmu zlepšení fungování imunitního systému zdála vhodnou. Prevence je v každém případě jednodušší, než samotná léčba už rozvinuté nemoci. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

PLACKY Z JABLEČNÉHO PYRÉ

22. 3. 2018

placky.jpgPokud máte doma sušičku ovoce a máte u ní i plastový talíř (bývá u sušičky 1nebo 2, ale dají se dokoupit i samostatně), navíc máte plno jablek, se kterými si nevíte rady, pak vám doporučuji vyzkoušet tyto všemi velmi oblíbené ovocné placky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

GHÍ - PŘEPUŠTĚNÉ MÁSLO

20. 3. 2018

glass-3141865_960_720.jpgJako superpotravinu s výraznými účinky na zdraví označují odborníci na výživu ghí. Přečištěné či přepuštěné máslo voní jako máslo, chutná jako máslo, na rozdíl od másla ale obsahuje jiné vlastnosti. Nepřepaluje se, neobsahuje žádnou mléčnou bílkovinu, nemusí se chladit a vydrží až rok, Ghí neobsahuje sůl ani laktózu, a tak je přínosné pro ty, kteří nemůžou jíst mléčné výrobky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

FLEXITARIÁNSKÉ STRAVOVÁNÍ

15. 3. 2018

salad-791891_960_720.jpgRádi jíte zdravě, máte rádi ovoce, zeleninu, ale vegetariánství je pro vás nepřijatelné? Máte rádi maso, i když víte, že vysoká konzumace červeného masa je spojena s celou řadou civilizačních nemocí, a proto přemýšlíte o snížení příjmu masa a masných výrobků. Pak jste právě ti praví pro to, stát se flexitariány.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

Seitan - bílkovinná náhražka masa

12. 3. 2018

vegetables-2047238_960_720.jpgSeitan je rostlinná bílkovina z pšeničné mouky, která se připravuje vymytím škrobu z pšeničné mouky, který se vaří ve vodě s mořskými řasami, sójovou omáčkou, zeleninou a kořením. 

Chutí a strukturou se blíží masu. Dá se připravit jako řízky, sekaná, ražniči, guláš. Jeho využití je všestranné. Obsahuje velké množství kvalitní bílkoviny a pokud je připravovaný dle tradičního receptu, potom i cenné minerály a vitamíny. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

ČERNÁ HIMALÁJSKÁ SŮL

8. 3. 2018

aaa.jpgČerná sůl je vulkanická, nerafinovaná, s charakteristickou výraznou chutí a vůní po vajíčkách, s vysokým obsahem síry a dalších minerálů. Díky nižšímu obsahu sodíku je vhodná i při vysokém tlaku či obecně pro ty, kteří chtějí omezit solení.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

PŘERUŠOVANÝ PŮST

3. 3. 2018

coffee-2608864_960_720.jpgPro jedny obrovský strašák, pro druhé smysluplná strategie, dodávající vašemu tělu na fyzickém i mentálním výkonu, mající mnohé znatelné zdravotní benefity. Půst je především mentální výzva a bude tedy vyhovovat těm, kteří umí pracovat s tělem i psychikou. Nebojte se ale, že budete padat hlady a žízní, jedná se “jen” o 16 hodin bez jídla denně a půlku z nich prospíte.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

PIJETE Z PLASTOVÝCH LAHVÍ?HROZÍ VÁM NEBEZPEČÍ!

2. 3. 2018

hand-1598191_960_720.jpgAsi každý někdy použil plastovou láhev od nápojů vícekrát. Vždyť byla jen od vody, tak to nemůže ničemu vadit. Nebo snad ano? Opak je pravdou. Toto zdánlivě neškodné chování vám může zadělat na velké problémy. Než příště znovu použijete „petku“, měli byste vědět, co vám hrozí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

JAK SE ZBAVIT ZÁVISLOSTI NA CUKRU

2. 3. 2018

macaron-2462247_960_720--1-.jpgStává se vám, že po obědě, při odpolední kávě nebo po příchodu z práce domů máte chuť na něco sladkého? Večer, když děti usnou a vy máte chvíli sama pro sebe, vás přepadne touha sníst čokoládu nebo sušenku?  Když vás něco trápí nebo jste v práci či doma "na roztrhání", zachrání vás vždy nějaká bonboniéra? Pak jistě děláte nějakou chybu v jídelníčku nebo ve vašem životním stylu. Možná jste už dokomce  závislí na cukru. Jak předejít chutím na sladké nebo se jich zbavit?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

VÝŽIVOVÝ OMYL ZDRAVÉ STRAVY - AGAVE SIRUP

28. 2. 2018

agave-sirup-maple-2232088_960_720.jpgAgave sirup -přírodní sladidlo a alternativa bílého cukru. Stal se módní trendem zdravé výživy. Ale jeho časté a nadměrné užívání může vést ke zdravotním problémům. Kromě nebezpečné inzulinové rezistence je nadměrný příjem fruktózy dáván do souvislosti s obezitou, vysokým krevním tlakem, zvýšenou hladinou škodlivých tuků v krvi, ztukovatěním jater a dokonce i s poškozením ledvin. Navíc lidem může způsobit chronické zdravotní problémy a onemocnění metabolismu sacharidů- cukrovku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

NEJVĚTŠÍ ZLO VE VÝŽIVĚ? SLAZENÉ NÁPOJE!

27. 2. 2018

cola-2839978_960_720.jpgNadměrná konzumace cukru je dobře známa příčina, která stojí za vznikem srdečních chorob a vážných poškození zdraví. Vědci nám potvrdili, že pití limonád  (klasických i dietních) vede k:  poškození kostí, k cukrovce, demenci (zcvrkávání mozku), depresi, poškození ledvin, poškození mozku, urychlují stárnutí, vzbuzují chutě na sladké,  vyvolávají agresivitu dětí, způsobují nadýmání, rozvíjí artritidu, zvyšují riziko rakoviny prsu, spouští obezitu a také ničí zuby.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

CO JÍST PO LÉČBĚ ANTIBIOTIKY?

25. 2. 2018

pocket-2324214_960_720.jpgPlatí zlaté pravidlo, že jak dlouho je člověk nemocný, tak dlouho by měl být v rekonvalescenci. To bohužel mnoho lidí nedodržuje. Organismus je po dobrání antibiotik vyčerpaný, antibiotika přestávají účinkovat a člověk je náchylnější k dalším nákazám.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

JAK VAŘIT ZDRAVĚ?

23. 2. 2018

avocado-1838785_960_720.jpgCo pro vás znamená zdravé vaření a jak je možné ho realizovat? Sdílím zde pro Vás několik zajímavých myšlenek a tipů, které jsem k tomuto tématu pro vás na netu našla.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

CO JÍST PŘI LÉČBĚ ANTIBIOTIKY

22. 2. 2018

pills-3114364_960_720.jpgAntibiotická léčba je ale mnohdy nezbytná a riziko poničení zdravé střevní mikroflóry můžeme u sebe i dětí celkem jednoduše minimalizovat užíváním tělu prospěšných látek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

QUINOA - POKLAD INKŮ

21. 2. 2018

quinoa.jpgKdyž se řekne quinoa, spoustu lidí hned napadne spojení se zdravou stravou. Quinoa se stala takovým moderním zaříkávadlem a vyhledávanou surovinou těch, kdo chtějí se svým jídlem a vařením udělat nějakou změnu směrem k lepšímu, výživnějšímu, a třeba i dietnějšímu.

Quinoa je přirozeně bezlepková pseudoobilovina. V kuchyni má široké využití – hodí se na sladko i na slano. Připravíte s ní úžasné placičky, snídaňovou kaši a nebo ji můžete podávat jako přílohu. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

NAŠE NEMOCI NEZPŮSOBUJÍ GENY, ALE NÁŠ ŽIVOTNÍ STYL

20. 2. 2018

relaxing-1979674_960_720.jpgHLAVNÍM DŮVODEM, PROČ SE CHOROBY DĚDÍ V RODINÁCH JE TEN, ŽE SE V RODINÁCH DĚDÍ STRAVOVACÍ NÁVYKY A ŽIVOTNÍ STYL. 

 

Pro většinu našich zabijáků totiž platí, že z 80-90% sehrávají roli negenetické faktory, jako je právě strava. A tu máme jednoznačně ve svých rukách.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

CUKR - TICHÝ ZABIJÁK

11. 2. 2018

spoon-2426623_960_720.jpgAčkoli si to neuvědomujeme, v našem těle dochází k velkému kolísání hladin cukru v krvi a také hormonálním výkyvům – produkce inzulinu. Následkem toho se v organizmu uvolňují látky, které v těle podporují záněty a ukládání tuků v těle, pod kůží, mezi orgány a uvnitř cév.Důsledkem je obezita, onemocnění srdce či oběhové soustavy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

PARALEN JAKO DŮVOD SELHÁNÍ JATER

10. 2. 2018

thermometer-1539191_960_720.jpgLátka paracetamol (Paralen,Coldrex,..), kterou obsahuje zhruba 121 léčivých přípravků v Česku, může být nebezpečná. Stačí pouhých osm gramů. U pacienta se do pár hodin objeví zvracení, bolesti břicha nebo píchání pod žebry. Později se mohou přidat poruchy krevní srážlivosti a ztráty vědomí. Pokud lékaři včas nezasáhnou, do týdne nastane smrt. 
Zdroj: https://www.denik.cz/zdravi/desitky-cechu-rocne-zabiji-prasky-proti-horecce-selzou-jim-jatra-20180129.htm

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

BANÁNOVÁ BÁBOVKA Z DÝŇOVÉ MOUKY

8. 2. 2018

babovka-gugelhupf-2842827_960_720.pngDýňovou mouku jsem si oblíbila nejen pro výborné pečící vlastnosti, ale především pro její úžasné výživové vlastnosti. Je bohatá na bílkoviny, vitamín E a je přirozeně bezlepková. Těstu dodá krásně zelenou barvu, příjemnou vůni i chuť.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

ZÁZVOR VÁS OHŘEJE,OCHRÁNÍ PŘED BACILY I POHLÍDÁ FIGURU

7. 2. 2018

ginger-1714196_960_720.jpgNevypadá příliš lákavě, ale jeho chuť je nezapomenutelná. Jedni ho milují, druzí nenávidí. Nejčastěji po něm sáhneme, když jsme nachlazení nebo na nás leze chřipka – strouháme si ho do čaje, nebo si z něj přímo čaj děláme. Dokáže také zklidnit žaludek, na němž se dost často odráží stres, kterému dennodenně čelíme. Zázvor.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

DOMÁCÍ SUŠENÉ MASO

4. 2. 2018

jause-363835_960_720.jpgKdo by na akci neocenil masovou pochoutku, která chutná a dodá energii? Komerční 25g pytlík za 60,-Kč moc nezasytí a navíc obsahuje změkčovadla a konzervanty.  Nezbývá tedy než se pustit do domácí výroby…

Úprava masa sušením a nasolováním je populární na celé planetě a je stará jako lidstvo samo. Nejpopulárnější je díky severoamerickým indiánům, odkud pochází označení jerky (ch'arki - sušené solené maso). 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

JAK SI DOMA PORADIT SE ZÁNĚTEM PRŮDUŠEK?

3. 2. 2018

flu-1679104_960_720.jpgZánět průdušek, odborně nazývaný bronchitida, představuje otok a infekci průduškových trubic nacházejících se mezi nosem a plícemi. Obvykle je tento zánět způsobován viry, bakteriemi či dokonce částicemi ve vzduchu, které dráždí sliznice průdušek. Jak si s tímto zánětem poradit?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

NEBEZPĚČÍ TOXICKÝCH ČAJOVÝCH SÁČKŮ

2. 2. 2018

tea-2570717_960_720.jpgKdo o tomto tématu již něco četl, mohl narazit na varování, že pokud si vaříte pytlíkový čaj v běžných čajových sáčcích, hrozí vám hromadění vysoce toxických a karcinogenních látek v těle. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0