Jdi na obsah Jdi na menu

ČLÁNKY O ZDRAVÍ

Mým cílem je  seznámit vás s alternativními léčebnými prostředky, které nám nadělila sama příroda a také poukázat na mnohá tajemství dnešní DOBY JEDOVÉ. Snad Vám to může učinit v běžném životě zasvěcenou a informovanou volbu.

 

DOPORUČUJI DÁLE NASTUDOVAT UVEDENÉ  KNIHY:

 

lzi_o_zdravi.jpgmedium-10.jpgmedium-11.jpgmedium-12.jpgmedium-13.jpgmedium-14.jpgmedium-5.jpgmedium-6.jpgmedium-7.jpgmedium-8.jpgmedium-9.jpgmedium.jpgmedium-1.jpgmedium-2.jpgmedium-3.jpgmedium-4.jpg

 

Příspěvky

CARPACCIO Z ČERVENÉ ŘEPY

23. 10. 2013

repovy-karpaco.jpg

Využijte sezonu a vychutnejte si červenou řepu v nejlepší kondici a za syrova. Marinováním plátky řepy krásně zkřehnou a vsáknou další chutě. Za pár korun tak vytvoříte luxusní předkrm. My jsme si výborně pochutnali.. a navíc je to tak jednoduché!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

SVAČINKA "PO NĚMECKU"

16. 10. 2013

svacinka-po-nemecku.jpg

Inspirace na svačinku.. takhle jsem zpestřila náš dnešní volný den, svačíme "poněmecku" alias krevetky v jogurtu, kozí sýr, uzený losos, nakládaná sušená rajčátka se zeleninou a bagetkou s bylinkovým máslem, jako drink šťáva z červené řepy.. vše při zapálené svíčce. Dobrou chuť.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

SYNTETICKÁ BARVIVA V POTRAVINÁCH

1. 10. 2013

glass-2018966_960_720.jpgSyntetická barviva jsou nejčastěji azobarviva, fenylmethanových barviv, nitrobarviva,  pyrazonová, xanthenová, antrachinonová, chinolinová a indihoidní. 
 
Mohou mít negativní účinky na konzumenty přibarvovaných potravin. Postupně byly u některých barviv prokázány karcinogenní účinky, hemolytické působení, inhibice některých enzymů, negativní působení na žaludeční sekreci, některá, mohou škodit také obsahem reziduí z výroby (různých uhlovodíků, těžkých kovů), alergické reakce. 
 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

BECHTĚREVOVA NEMOC

1. 10. 2013

 Bechtěrevova nemoc je chronické kloubní zánětlivé onemocnění postihující ve větší míře muže než ženy. Nejčastěji onemocnění začíná mezi 15. a 30. rokem. Avšak vzhledem k pomalu se rozvíjejícím příznakům bývá mnohdy diagnostikováno později. Přitom včasná diagnostika (stejně jako u většiny ostatních nemocí) pomáhá snižovat následky a zlepšovat průběh choroby.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

APITERAPIE

1. 10. 2013

Apiterapie je terapeutický obor zabývající se využíváním včel a včelích produktů v medicíně. Včelí produkty byly pro člověka důležitou složkou potravy již od samého počátku jeho vývoje. Využívají se v podstatě všechny,počínaje medem, přes propolis, včelí mateří kašičku, květový pyl až po včelí jed, samozřejmě každý pro jiné účely. Jejich léčivé účinky jsou všeobecně známé a mají u nás dlouhou a bohatou tradici.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

LÉKAŘI NEMLUVÍ O VAROVNÝCH SIGNÁLECH OČKOVÁNÍ

1. 10. 2013

Hlavním rizikem mnohočetné vakcinace je možnost vyvolání neurologických poruch a onemocnění se vztahem k autoimunitě. Další z účinků nadměrné vakcinace mohou být na mozek a tyto jsou nevratné. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

NEBEZPEČNÉ KOMBINACE LÉKŮ

1. 10. 2013

Riziko poškodit své zdraví či si zdravotně ublížit existuje i při běžných nemocech resp. už i při obyčejném nachlazení. I volně prodejné léky mohou být z hlediska interakcí  nebezpečné jako ty, co dostanete jen na lékařský předpis. Nejohroženější skupinou jsou senioři a malé děti.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

ANGLICKÝ ROASTBEEF

1. 10. 2013

abstract-1239434_960_720.jpgRoastbeef čili rostbíf čili přeloženo z angličtiny hovězí pečeně není nic jiného, než hovězí pečeně. Ovšem ne jen tak ledajaká hovězí pečeně. Je to hovězí pečeně pečená po anglicku.. A když se něco peče na anglický způsob, znamená to, že to má zůstat růžové uprostřed.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

POZOR NA ANTIKONCEPCI: CHLOE, MINERVA, VREYA A DIANE-35

1. 9. 2013

 Farmakovigilanční výbor pro posuzování rizik (PRAC) Evropské lékové agentury doporučil přijetí opatření pro snížení rizika tromboembolismu (vznik krevních sraženin v cévách) u přípravků obsahujících cyproteron acetát 2 mg, ethinylestradiol 35 mcg (Diane-35, Chloe, Minerva, Vreya). Uvedené léčivé přípravky mají být používány pouze k léčbě středně závažného až závažného akné u žen se zvýšenou citlivostí k androgenům a/nebo k léčbě hirsutismu (zvýšený růst pigmentovaných chloupků u žen v místech, kde se typicky vyskytuje ochlupení mužské)

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

SOJA PRO A PROTI

1. 9. 2013

soy-milk-2263942_960_720.jpgPotravina budoucnosti. Tak se o sóje psalo někdy před dvaceti lety, když Češi tuto luštěninu znovuobjevili. Tehdy se o ní mluvilo v superlativech coby o ideální náhražce masa, prevenci proti rakovině a vůbec jídle, které je ideální a zdravé a působí prakticky jako prevence všech civilizačních chorob. V poslední době se však čím dál víc objevují články a názory, že to s tou „zdravostí“ sóji nebude až tak žhavé. Ba spíš naopak.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

CANISTERAPIE

1. 9. 2013

Canisterapie má vliv na psychologickou a sociálně-integrační stránku člověka. Kontakt se psem představuje účinné rozptýlení pro lidi trpící psychickými poruchami, depresí nebo pro ty, kteří se prostě cítí opuštěně. Například v domovech pro seniory nebo v dětských domovech, kde je pes pro děti kamarádem a tvorem, o kterého se musí starat, a tak se lépe srovnají se ztrátou rodičů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

KDY JE OČKOVÁNÍ PRO JEDINCE PŘÍNOSNÉ?

1. 9. 2013

Očkovat člověka kvůli riziku hrozícímu s pravděpodobností 1:1 000 000 je šílenství medicíny. A očkovat milión lidí, abychom zachránili život jediné osoby, je zas šílenství ekonomické.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

BODNUTÍ HMYZEM

1. 9. 2013

 Napadením od některým druhů hmyzu se úspěšně vyhnete pomocí užívání repelentu. Pokud se vám už stane, že se stanete obětí hladových sosáčků komárů a nebo dokonce útočných žihadel je potřeba vědět několik základních pravidel a případnou první pomoc.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

NADOPUJTE SE VLÁKNINOU

1. 9. 2013

muesli-668519_960_720.jpgUž jste asi tisíckrát slyšeli, že potřebujete vlákninu.. ale kde ji ale hledat? Tady je žebříček top potravin. Denně člověk potřebuje zhruba 25- 30 g, bohužel průměrná spotřeba v Čechách je 10g na osobu a den, a proto jsme také asi první na světě ve výskytu rakoviny tlustého střeva.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

DOMÁCÍ OPALOVACÍ KRÉM

1. 9. 2013

Paradoxem ochrany proti slunci je, že jedno riziko potíráme rizikem druhým. Stačí si otočit tu poměrně drahou (na to co v tom je) lahvičku a podívat se jaké chemické lahůdky nás a naše děti mají ochránit před rakovinou...

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

RAJČATOVÝ SALÁT S KŘENEM

1. 9. 2013

tomato-435867_960_720.jpgKřen má velmi vysoký obsah vitamínu C (prý mnohem více než citrusové plody), takže se dříve používal proti kurdějím. Dále obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín E, provitamín A, železo, vápník,  hořčík, sodík, fosfor, síru a draslík. Při strouhání a krájení se z křenu uvolňují látky s antibiotickým účinkem.Proto je výborným lékem. Zkuste si ho přidat do rajčatového salátu se slunečnicovou majonézou a budete mít talíř plný zdraví.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

KAMPYLOBAKTERIOZA

1. 9. 2013

Kampylobakterióza je závažná alimentární infekcí člověka připomínající salmonelozu, vyvolávaná termofilní bakterií Campylobacter jejuni, a související často s  konzumací nedostatečně tepelně upravenýchpotravin, zejména drůbežího  masa a drůbežích produktů. Projevuje se enterokolitidou (zánět tenkého a tlustého střeva) anebo systémovým onemocněním. U drůbeže probíhá onemocnění ve formě subklinicky až chronicky probíhající střevní infekce, jen sporadicky ve formě enteritidy a hepatitidy. Původcem je spirálovitá podmíněně patogenní bakterie Campylobacter jejuni.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

MRKVOVÁ ŠŤÁVA VÁS NASTARTUJE

15. 8. 2013

carrots-2387394_960_720.jpgK nejcennějším látkám této zeleniny patří beta-karoten, předstupeň vitaminu A. Dále vitaminy E, D, K, vláknina, mnoho cukru, selen, lecitin, draslík, vápník, vodík, hořčík, železo, měď, fosfor, kobalt a jód. V semenech mrkve se nachází především silice a kvalitní olej, který je luxusním kosmetickým preparátem. Obsahové látky mrkve jsou schopny zvyšovat odolnost organismu hlavně proti infekcím.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

DOMÁCÍ OVOCNÉ NANUKY

14. 8. 2013

fourth-of-july-2458715_960_720.jpgLidé by opravdu neměli zapomínat na to, jak důležité je dávat dětem místo bonbónů letní ovoce jako jsou maliny, jahody, meruňky nebo borůvky, které jsou samy o sobě vysoce léčivými plody. Při chudokrevnosti je vhodné jíst hodně malin, jahod, rybízu, třešní, švestek a meruněk. Železo se totiž dobře vstřebává spolu s vitamínem C, který plody ve vysoké míře obsahují.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

O OČKOVÁNÍ ROZHODUJÍ RODIČE,NIKOLI LÉKAŘ ČI STÁT

13. 8. 2013

 Předkládám Vám své odpovědi na otázky, které si v souvislosti s očkováním a svými právy a povinnostmi klade veřejnost, zejména rodiče malých dětí. Dotazy písemně položilo publikum diskuzního odpoledne k očkování v Břeclavi dne 8. 6. 2013, kterého jsem měla možnost se aktivně účastnit spolu s prof. Romanem Prymulou, který je zastáncem očkování, a s dr. Ludmilou Elekovou, která od něj spíše odrazuje.. autorka: Zuzana Candigliota, právnička LLP

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

PŮSOBENÍ GLUTAMÁTU NA VÝVOJ MOZKU

1. 8. 2013

V období intenzivního růstu mozku, které u člověka začíná od 6. měsíce těhotenství a trvá několik roků po narození, je nezralý lidský mozek mimořádně citlivý na různé vlivy přicházející z vnějšího prostředí, které zasahují do metabolismu glutamátu. Ze strany těhotné matky to může být užívání alkoholu a drog, jako např. fencyklidinu, ketaminu, barbiturátů, benzodiazepinů nebo některých léků jako sedativ, antikonvulziv nebo anestetik, která jsou většinou anatagonisty (opačně působící) glutamátových receptorů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

HEMOROIDY

1. 8. 2013

 Hemoroidy jsou jako slepé střevo – má je každý. Problémy s hemeroidy má však „jen“ skoro každý..

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

OTAZNÍKY KOLEM OČKOVÁNÍ TETANU

1. 8. 2013

 TETANUS patří mezi infekce, které se nepřenášejí z člověka na člověka (nejsou přenosné) a nehrozí zde proto žádné epidemie. Vytvoření kolektivní imunity očkováním je v tomto případě pro jeho obhájce zcela nepoužitelným argumentem. Povinné vynucování očkování proti tetanu i smysluplnost jeho provádění jsou odůvodnitelné pouze tím, že z tohoto očkování bude mít dostatečný zdravotní prospěch a přínos samotný očkovanec.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

KŘEN - ÚČINNÝ LÉK

1. 8. 2013

sea-ret-ich-1375767_960_720.jpgBlahodárné léčivé vlastnosti křenu potvrzují i dnešní výzkumy. Výtažky z kořene křenu působí proti bakteriích, virům, plísním a mají charakter desinfekčního prostředku. Kořen křenuobsahuje především velké množství vitamínu C, mnohem více než citrusové plody. Dále vitamín E, vitamíny skupiny B a provitamin A. zahrnuje také hodně minerálních látek, především hořčíku, vápníku, dále draslík, železo, fosfor a také síru a sodík.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

PROTONOVÉ CENTRUM

1. 8. 2013

V Praze na Bulovce bylo otevřeno nové PROTON THERAPY CENTER (PTC), určeno pro léčbu onkologických onemocnění metodou protonového ozařování a postupně nabídne novou naději až 2500pacientů ročně. V současné době jde o NEJMODERNĚJŠÍ  zdravotnické zařízení tohoto typu NA SVĚTĚ!! Určeno především pro děti, pacienty s nádory plic, hlavy, krku, mozku i slinivky břišní..

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

UZENÉ TOFU S KUKUŘICÍ A RÝŽÍ

1. 8. 2013

tofu-1478700_960_720.jpgVelmi zjednodušeně se dá říct, že tofu je sojový sýr či tvaroh.
Tofu se vyrábí podobně jako sýr, jen se jako výchozí surovina vezme sojové mléko, respektive sojový nápoj získaný ze sojových bobů, který se vysráží různými syřidly (pomocí mořské soli nigari nebo sádry) a sójová bílkovina se nechá srazit. Tofu je tedy ryze rostlinného původu, a proto je tolik vyhledáváno především lidmi, kteří maso či živočišnou stravu nejí, a nebo lidmi, kteří se chtějí stravovat zdravě.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

BAKTERIOFÁGY JAKO LÉKY

1. 8. 2013

Bakteriofágy jsou schopné lyzovat napadené bakterie, mohou proto sloužit jako účinná antibakteriální léčiva. Problém je v tom, že každý druh bakteriofágu napadá jen konkrétní druh bakterie, nebo nanejvýš skupinu příbuzných druhů bakterií. Aby byla léčba účinná, musí se nejprve přesně určit druh bakterie, která způsobila infekci, a pak podat pacientovi přesně vybrané bakteriofágy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

NESNÁŠENLIVOST MLÉKA

1. 8. 2013

milk-splash-2064088_960_720.jpgDáte si hlt mléka do kávy a už je vám zle? Máte i po jednom jogurtu ekzém? Může jít buď o laktózovou intoleranci nebo alergii na mléko.

Poslední dobou často slýchám od svých známých, že jim mléko nedělá dobře na žaludek, byť s ním nemívali problém. Trpí po požití akutním průjmem, prudkým nutkáním na zvracení, případně se osypávají. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

NADVÁHA ČI OBEZITA ČESKÉ POPULACE

1. 8. 2013

hamburger-2683042_960_720.jpgČeské republice v dospělé populaci je 55 % tlustých, z čehož 35 % spadá do kategorie nadváhy a 20 % do kategorie obezity. A do které poloviny populace spadáte vy?

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0

SUŠENÁ RAJČATA

15. 7. 2013

tomatoes-1608246_960_720.jpgSušení rajských jablíček u nás není zcela běžné a pokud nám nepomůže sluníčko, není ani jednoduché; navíc trvá poměrně dlouho. V jižní Evropě je na rozpálených střechách suší běžně. Naložená do olivového oleje s kořením jsou potom výtečnou pochoutkou.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ČLÁNKY O ZDRAVÍ | Komentářů: 0